ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Ανδρέας Γιαννουλόπουλος, 23 Ιανουαρίου 2020
Θα συμμετέχω ως ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου μας με τίτλο: “Οι μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων” στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας (Ιερά Οδός 75), την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στις 11:00 π.μ.
Στο βιβλίο αυτό βρίσκονται όλες οι πληροφορίες για τα αίτια του καρκίνου, αλλά και πολλών άλλων παθήσεων όπως τ’ αυτοάνοσα, η άνοια, Αλτσχάιμερ, καρδιοπάθειας, πολλές νευροψυχιατρικές παθήσεις κλπ.
Δεν θα περιοριστούμε σε διαπιστώσεις, αλλά θα προτείνουμε και τρόπους αντιμετώπισης αυτής της πρωτόγνωρης νοσηρότητας και αθλιότητας.
Ανδρέας Γιαννουλόπουλος
Καρδιολόγος – Πνευμονολόγος
Συνημμένα:
BIBLIOPAROYSIASH ANDRE LEU ELLHNIKA
Ανδρέας Γιαννουλόπουλος (*), 6 Ιανουαρίου 2020
Επειδή από τα εκατοντάδες μηνύματα που πήρα, κατάλαβα ότι έγιναν αποδεκτές και αντιληπτές με ανακούφιση και ενθουσιασμό οι πρωτοχρονιάτικες ευχές μου, ένιωσα αυθόρμητα την υποχρέωση ή και την ανάγκη να στείλω και συμπληρωματικές.
Δεν μπορούμε λοιπόν να έχουμε καλή υγεία, ευημερία, χαρά και ευτυχία, όταν κάθε χρόνο αρκούμαστε μόνο σ’ ευχές, σε προσευχές, σε ψαλμωδίες και σε θρησκευτικά τροπάρια, ή στηριζόμενοι σε ειδικές θρησκευτικές λειτουργίες, σε λιτανείες, σε γονυπετείς παρακλήσεις, ευχέλαια και μνημόσυνα.
Και αφού δούμε ότι και φέτος, όπως άλλωστε γίνεται από πολύ παλιά, οι άγιοι πατέρες μας ν’ αγωνίζονται με πάθος και αμείωτη ένταση και μέχρι σήμερα να εξορκίζουν με ευχές το κακό, φιλοδοξώντας επιτέλους να το διώξουν.
Αψηφούν το κρύο και την παγωνιά του χειμώνα και αγιάζουν τα ύδατα κραδαίνοντας τις αγιαστούρες και τους βασιλικούς.
του Ανδρέα Γιαννουλόπουλου 6-3–2018
ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ – BITTER SEEDS
Η Ινδία είναι η χώρα που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αγροτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Όμως, στην πραγματικότητα, η ζωή αυτών των ανθρώπων είναι τραγική.
Σύμφωνα με έρευνες, κάθε 30 λεπτά, ένας αγρότης στην Ινδία οδηγείται στην αυτοκτονία από απελπισία. Σε ένα χωριό, στην καρδιά αυτής της τραγωδίας, ένας αγρότης παλεύει καθημερινά να κρατήσει τη γη του και μια έφηβη ονειρεύεται να γίνει δημοσιογράφος για να πει στον κόσμο την ιστορία των αυτοκτονιών των αγροτών στην Ινδία. Το ντοκιμαντέρ ξυπνάει ερωτήματα για την γενετικά τροποποιημένη γεωργία και το μέλλον της παγκόσμιας καλλιέργειας.
Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ.
Διάρκεια: 87’
Σκηνοθεσία: Micha X. Peled
http://webtv.ert.gr/ert3/ntokimanter-ert3/21fev2018-i-spori-tis-symforas/
Οι εταιρείες εμπορίας σπόρων, υβριδικών και γενετικά τροποποιημένων, τη δεκαετία του 1990 ξόδεψαν πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να εξαπατήσουν με δόλιους ισχυρισμούς και επιχειρήματά τους αγρότες και τους καταναλωτές, ότι με τη χημική γεωργία και τους δικούς τους σπόρους θα έχουν:
1. Δήθεν μεγαλύτερες σοδειές, δηλαδή περισσότερα εισοδήματα.
2. Ότι δήθεν θα καταπολεμήσουν την πείνα στον πλανήτη ως καινούριοι Καλοί Σαμαρείτες.
3. Ότι τα προϊόντα τους “τα νεοφανή τρόφιμα” (γενετικά τροποποιημένα κλπ), τα γεμάτα φυτοφάρμακα, τα τρόφιμα Φρανκενστάιν, δεν θα βλάψουν την υγεία των καταναλωτών. Δεν θα βλάψουν, διότι καθόρισαν “όρια ασφαλείας” για τα τρόφιμα. Τα όρια όμως τα καθόρισαν και τα καθορίζουν οι ίδιες οι εταιρείες των φυτοφαρμάκων!!!