ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ
Sunday
04/02/2018
00:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βενετία Κάτζια
0

 

 

της Βεν. Κάτζια, 1-2-2018

 

 

Την Πέμπτη 1. Φεβρουαρίου 2018, παρευρέθηκα στη συνέντευξη τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής του μεγάλου συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου για τη Μακεδονία.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω μερικές πολύ φιλικές κουβέντες με την Κυρία Νίνα Γκατζούλη, Πρόεδρο της Επιτροπής και να της παραδώσω ένα φάκελο με τα κάτωθι συνημμένα, εκφράζοντας τη βαθειά μου επιθυμία να μου αφιερώσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο της, τις μέρες που θα ακολουθήσουν του συλλαλητηρίου, για μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με τις έρευνες που χρόνια τώρα διεξάγω και που όσοι/όσες με διαβάζετε, γνωρίζετε.

Όσον αφορά τώρα τα διάφορα που συζητιούνται και αναγράφονται σχετικά με τη μεγάλη Λαϊκή Εκδήλωση της Κυριακής, θα ήθελα από τη μεριά μου να επισημάνω ότι θα πρέπει να είναι η μέρα αυτή, μέρα αυτοσυγκράτησης και περίσκεψης. Μέρα που θα πρέπει να θυμηθούμε και τιμήσουμε τη μνήμη των παιδιών ηρώων της Πατρίδας μας, η θυσία των οποίων πρέπει να δικαιωθεί μόνο με σεβασμό, τιμή και υπόσχεση ότι θα φροντίσουμε πιο καλά στο εξής αυτά τα ιερά χώματα, τα ποτισμένα με το δικό τους αίμα.

Η μέρα αυτή, δεν είναι μέρα γιορτής, όπως κάποιοι προσπαθούν να την παρουσιάσουν. Αυτή θα ακολουθήσει, ελπίζω σύντομα…

Eίναι ημέρα μνήμης και συνειδητής συναδέλφωσης και ενότητας.

(more…)

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα
Wednesday
06/12/2017
13:20 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βενετία Κάτζια
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R : Αναρτούμε την συγκεκριμένη Εξώδικη Ανοιχτή Πρόσκληση της ερευνήτριας κας Βενετίας Κάτζια καθώς η ιστοσελίδα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια έρευνας που τείνει στην αναζήτηση της αλήθειας.

Βενετία Κάντζια, Αθήνα, 4.12.2017

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, προς την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, καθώς και προς την ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ και την ΈΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ και ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ.

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του κυρίου Ερντογάν στην Αθήνα, καλείστε άπαντα τα μέλη της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, της ΒΟΥΛΗΣ, καθώς και οι επικεφαλής ΥΠΟΥΡΓΟΙ των δύο ως άνω ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ, όπως απαντήσετε στα κάτωθι ερωτήματα και όπως διασαφηνίσετε τη θέση σας με επίσημα τεκμήρια σε αυτά που ερωτάσθε.

Ως Ελληνίδα πολίτης και μέλος του Γηγενούς και Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού, σας καλώ όπως τοποθετηθείτε δημόσια, αν ως Κυβέρνηση, Βουλή, και Υπουργεία:

1.   ενεργείτε υπέρ του Κυρίαρχου Λαού, του Έθνους και της Πατρίδας, με βάση πάντα τα Εθνικά συμφέροντα και δίκαια, που έχετε ορκισθεί να υπερασπίζεστε αλλά και για τα οποία σας εμπιστεύτηκε με την ιερή του ψήφο για το αξίωμα που κατέχετε, ο Ελληνικός Κυρίαρχος Λαός;

2.   ή ενεργείτε και πράττετε ερήμην, εν κρυπτώ και εν απουσία αυτού του Κυρίαρχου Λαού και εργοδότη σας, ως «ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ / ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ», καταχωρημένες στον ειδικό σχετικό κατάλογο «ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ»; ως ακολούθως:

(more…)

28η Οκτωβρίου 2017
Saturday
28/10/2017
01:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βενετία Κάτζια
0

Βενετία Κάντζια, 28 Οκτωβρίου 2017

Μέρα ιστορική. Μέρα γεμάτη περηφάνια για το τότε, αλλά και γεμάτη μελαγχολία και θλίψη για το σήμερα. Για τη βαριά καταχνιά, που χρόνια τώρα έχει για μια ακόμη φορά, σφιχταγκαλιάσει μέχρι στραγγαλισμού την Πατρίδα μας.

Όμως Παιδιά της Ελλάδος όπου και αν βρισκόσαστε, τι καθόμαστε και περιμένουμε; Εμπρός! Ας δώσουμε τα χέρια και γρήγορα! Μαζί ενωμένοι και ειρηνικά να σηκώσουμε τον Ήλιό μας και πάλι ψηλά! Αυτόν τον Ήλιο, τον Ήλιο του Άγγελου Σικελιανού.

Ας ανοίξουμε διάπλατα την ψυχή μας στους μεγάλους μας ποιητές. Σοφά τα λόγιά τους. Ναι! τόσο σοφά, που ποτέ δε λαθεύουν. Ας τα αφουγκραστούμε… Ας αδράξουμε τα μηνύματα που μας δίνουν και που αν εμείς το θελήσουμε, φτερά μεγάλα και δυνατά μας χαρίζουν, για να υψώσουμε το ανάστημα που μας ταιριάζει. Τον ΉΛΙΟ μας, που κάποιοι επιμένουν να μας κρύβουν και να κλέβουν, να τον σηκώσουμε και πάλι ψηλά! Ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο φωτεινό από πριν. Ναι! Το μπορούμε, αν το αποφασίσουμε επιτέλους! Μονάχα αν εμείς και μόνον εμείς το θελήσουμε!

Αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα που μας άφησαν οι μεγάλοι μας ποιητές. Είναι το βαρύ οπλοστάσιο, που ακόμα μας αγγίζει βαθειά. Που πρέπει τώρα, να μας δώσει το μεγάλο σκούντημα να ξυπνήσουμε. Με την ορμή που μόνον εμείς ξέρουμε σε τέτοιες ώρες τραγωδίας. Ναι! τώρα μπορούμε και πρέπει να ΣΗΚΏΣΟΥΜΕ το πραγματικό μας ανάστημα! Το περιμένουν οι δικοί μας άνθρωποι, η κληρονομιά μας, η ιστορία και ο πολιτισμός μας, όλα μας τα παιδιά που θυσίασαν νιάτα και ζωή για αυτή την Πατρίδα, η θολωμένη οικουμένη.

Γιατί πόσο ακόμη θα τον αφήσουμε αυτό μας τον ΗΛΙΟ, να περιμένει;

Ύψιστο χρέος μας να ταρακουνηθούμε επιτέλους!

Καιρός να αφεθούμε να μας συμπαρασύρουν τα θεϊκά λόγια των ποιητών μας. Η θεσπέσια, απόλυτα ταιριαστή μουσική του Μίκη Θεοδωράκη (του Μίκη της μουσικής, όχι των διακηρύξεων…) και όλοι μαζί να ξεκινήσουμε το μεγάλο τραγούδι της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ μας!

Από την Ελλάδα λοιπόν των μεγάλων ποιητών:

1. Άγγελου Σικελιανού: ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ,

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

https://www.youtube.com/watch?v=E0beyiGfYQ 

2. Οδυσσέα Ελύτη: ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ,

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

https://www.youtube.com/watch?v=TrXeUIeShYk

3. Αλλά και καιρός να θυμηθούμε και τα παλληκάρια μας της Αλβανίας (και όχι μόνο) στα μέτωπα των μαχών και να αναλογιστούμε το φόρο τιμής που τους οφείλουμε. Με τον:

Οδυσσέα Ελύτη: ΆΣΜΑ ΗΡΩΪΚΟ ΚΑΙ ΠΕΝΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ

ΧΑΜΕΝΟ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Μουσική: Νότης Μαυρουδής

https://vimeo.com/31271302

Χρόνια Πολλά και γρήγορα με τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Βενετία Κάντζια, 

Αθήνα, 28 Οκτωβρίου 2017