ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πως φτάσαμε ως εδώ, λοιπόν;
Friday
31/05/2019
03:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημήτρης Σπάθας
0

 

 

 

Δημ. Σπάθας, 30 Μαΐου 2019

 

 

Βουβοί και κεραυνοβολημένοι αναρωτιόμαστε γιατί και πως φτάσαμε ως εδώ! Προειδοποιήσεις υπήρξαν, αλλά κλεισμένοι στις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες μας δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι βαδίζαμε εκτός κλίματος, αναζητούσαμε στα όνειρά μας ανατροπές, χωρις να έχουμε ή να είμαστε υποκείμενο πολιτικής ανατροπής. Δεν αρκούσε ότι δεν βολευτήκαμε στις καρέκλες που μας ετοίμαζε το μνημονιακό κατεστημένο, δεν έφτανε μόνο αυτό. Δεν έφτανε ο οικονομίστικος πολιτικός μας συνδικαλισμός και τα σπασμωδικά συνθήματα εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας που εξέπεμπε ένα μέρος της ΛΑΕ. Δεν είδαμε και πολύ περισσότερο δεν θελήσαμε να αξιοποιήσουμε την διαχρονική αντιστασιακή ιστορία της Αριστεράς και του ελληνισμού. Δεν είδαμε το βάθρο που θα στηρίζαμε την ιδεολογική και πολιτική της εθνικής ανεξαρτησίας και μιας πραγματικά πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που συνδεόταν με την πολιτική ενός εθνικού νομίσματος. Η Ελληνική Εθνική ανεξαρτησία δεν κατακτάται με αναλυτικά εργαλεία δυτικού ορθολογισμού.

Ουδέποτε οι Δυτικοί παραδέχθηκαν ανεξάρτητο ελληνικό κράτος, μέχρι που κατάφεραν σήμερα να το διαλύσουν και να το ελέγχουν πιο καθοριστικά από κάθε άλλη ιστορική περίοδο.Φτάσαμε σε έναν αιματηρό και καταστροφικό εμφύλιο, για ένα πουκάμισο αδειανό πλέον, ύστερα από μια παταγώδη κατάρρευση και διάψευση οραμάτων και αγώνων. Ετσι η χώρα και ο λαός παραδόθηκαν στους δυνάστες, με τελική κατάληξη την σημερινή εποχή της πλήρους κοινωνικής παρακμής και εξαθλίωσης.

(more…)

Μακεδονικό: Ο Δούρειος Ίππος κατά της Ελλάδας
Saturday
12/01/2019
22:03 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημήτρης Σπάθας
0

Σχόλιο G-M-R:   Αυτά έπρεπε αγαπητέ κύριε Σπάθα να τα άκουγαν ΚΚΕ-ΛΑ.Ε. όταν πρόσφατα, ζητούσαν γεωγραφικό προσδιορισμό…

 

 

Δημ. Σπάθας, 11 Ιαν. 2019

 

 

«Όλβιος όστις της ιστορίας έσχεν μάθησιν».

Όσοι υποτιμούν τα Σκόπια, λέγοντας ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε ένα μικρό κράτος και ότι δεν μπορεί να αποτελεί «απειλή» για την Ελλάδα, παραγνωρίζουν την τάση των αδύναμων κρατών να μετατρέπονται σε όργανα, στα χέρια κρατών ισχυρότερων που θέλουν να προκαλέσουν ευρύτερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Αυτό αποδεικνύεται και διδάσκει η πρόσφατη ιστορία μας.

Αντιπερισπασμός των Άγγλων: Κύπρος εσείς – Μακεδονικό εμείς

Το 1950 με την ονομασία ενωτικό δημοψήφισμα συντελέστηκε η διαδικασία συλλογής υπογραφών στην Κύπρο με αίτημα την Ένωση του νησιού με την Ελλάδα.

Υπέγραψαν συνολικά 215.108 άτομα επί συνόλου 224.757 Ελλήνων της Κύπρου τα οποία είχαν δικαίωμα υπογραφής, ποσοστό 95,7%. Υπέρ υπέγραψαν και κάποιοι Τουρκοκύπριοι αν και η ηγεσία τους ήταν ενάντια στην προοπτική της Ένωσης. Το ενωτικό δημοψήφισμα υποστηρίχθηκε από την Εκκλησία της Κύπρου και το ΑΚΕΛ.

Επί κυβερνήσεως «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ» υπό τον Αλέξανδρο Παπάγο, υπήρχε μια καταρχάς πρόθεση να συζητηθεί αυτό το θέμα και να ευοδωθεί η βούληση των Ελλήνων της Κύπρου. Οι Άγγλοι ήσαν ανένδοτοι, ως γνωστόν, και δεν δέχονταν καμιά συζήτηση, με επικεφαλής τον Υπουργό Εξωτερικών Άντονυ Ήντεν. Όπως αναφέρει ο επίσης γνωστός πολιτικός Σπύρος Μαρκεζίνης [1] (Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπάγου), ο Άγγλος πρέσβης στην Αθήνα τότε, σερ Τσάρλς Πηκ τον προειδοποίησε, ότι η Βρετανία δεν επρόκειτο να εγκαταλείψει την Κύπρο, λέγοντάς του:

(more…)