ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αλματώδης ανάπτυξη, μείωση ανεργίας, έλεγχος πληθωρισμού με συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή
Monday
20/08/2018
08:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Θεόδ. Κατσανέβας
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:   “Οδός Δραχμής”=Φιλικό GREXIT (και ΜΟΝΟ ΦΙΛΙΚΟ)=ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ/ΧΡΕΟΣ/ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ και των μέχρι σήμερα ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.

Και με θάψιμο των διεκδικήσεων των Γερμανικών οφειλών και των Αποζημιώσεων για τα μνημόνια μετά από λογιστικό έλεγχο του χρέους με ταυτόχρονη λογοδοσία των υπαιτίων,  σύμφωνα  με  την  από 7/3/3014 έκθεση-υπόδειξη του ΟΗΕ (εδώ).

Θεόδ. Κατσανέβας, 8 Αυγ. 2018

 

Η συντεταγμένη μετάβαση δραχμή δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά μέσο για την εθνική ανεξαρτησία, την έξοδο από την κρίση, την πορεία στην ανάπτυξη και την ανάταξη της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι. Αυτή η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα που χρησιμοποιούν 215 χώρες σε σύνολο 240 περίπου στον κόσμο, είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία όσο και πρακτικά εφαρμόσιμη. Αναγκαία γιατί έχει πλέον φανεί ολοκάθαρα ότι η χώρα μας με την παγίδα χρέους,το υπερτιμημένο ευρώ και τις πολιτικές ακραίας λιτότητας, αλυσοδένεται από τους δανειστές και κατολισθαίνει συνέχεια στον οικονομικό Καιάδα χωρίς καμιά ελπίδα ανάκαμψης. Και είναι πρακτικά εφαρμόσιμη, αφού έχουν αλλάξει σημαντικά τελευταία οι διεθνείς γεωπολιτικές ισορροπίες.

Επιπλέον, το Grexit εντάσσεται στα σχέδια του Βερολίνου για τη δημιουργία σκληρού πυρήνα μιας ελεγχόμενης από τη Γερμανία ευρωζώνης με ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αλλά και η Προτεσταντικού τύπου σιδηρά πειθαρχία που μας επιβλήθηκε, μπορεί και να λειτουργήσει ως ένα σκληρό μάθημα για να μην επαναληφθούν δικά μας λάθη του παρελθόντος. Στον τελευταίο απόηχο των μεγάλων ανατροπών στο παγκόσμιο σκηνικό με το Brexit, την ήττα των Κλίντον – Ομπάμα, οι οποίοι είχαν επιβάλλει την παραμονή μας στην ευρωζώνη, την αμφισβήτηση της παγκοσμιοποίησης, τη ραγδαία άνοδο του ευρωσκεπτικισμού, την καθίζηση των Χριστιανοδημοκρατών λκαι την πολιτική κρίση στη Γερμανία, την αναμενόμενη ήττα των ευρωϋπηρετών στις Ιταλικές εκλογές το 2018, την οικονομική στασιμότητα της ευρωζώνης, αναμένονται σημαντικές ανατροπές.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ

 

ΠΗΓΗ: odosdrachmis.gr

Το ΕΥΡΩ διπλασίασε το χρέος της Ελλάδας και Ευρωπαϊκού Νότου
Wednesday
31/01/2018
12:06 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Θεόδ. Κατσανέβας
0

 

 

του Θεόδ. Κατσανέβα , 30-1-2018

 

Ένα τεράστιο ψέμα που διαδίδεται ευρύτατα τελευταία είναι η υπόθεση ότι, χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Κύπρος έχουν βγει από τα μνημόνια και πορεύονται ικανοποιητικά. Στην πραγματικότητα και οι χώρες αυτές σέρνονται οικονομικά και το δημόσιο χρέος τους διπλασιάστηκε ή και τριπλασιάστηκε τα πέντε τελευταία χρόνια μέσα στην ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, μεταξύ 2008 και 2015 το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε ως ακολούθως στις κάτωθι χώρες :

Στην Ελλάδα από 130% σε 181%

Στην Ιταλία από 112% σε 157%

Στην Πορτογαλία από 82% σε 149%

Στην Ιρλανδία από 47% σε 89%

Στην Κύπρο από 55% σε 110% και πάνω απ΄όλα

Στην Ισπανία από 47% σε 110%

Τα στοιχεία αυτά που προέρχονται απο την Eurostat αναδεικνύουν το μέγεθος του ψέματος και τις καταστροφικές οικονομικές συνθήκες για τις χώρες της περιφέρειας μέσα και από την ευρωζώνη.

Το Ελληνικό χρέος

Ειδικότερα για την Ελλάδα,υποστηρίζεται από διάφορους οικονομολογούντες και αναλυτές του κατεστημένου στα κατοχικά ΜΜΕ ότι, είμαστε υπόλογοι για το χρέος μας που οφείλεται στην κακοδιαχείριση που έκαναν οι κυβερνήσεις στο παρελθόν. Με το πονηρό αυτό επιχείρημα, βομβαρδίζεται συστηματικά ο ελληνικός λαός ώστε να δεχτεί τις ευθύνες της χώρας μας για τα σημερινά αδιέξοδα. Να δεχτεί δηλ. ο απλός πολίτης ότι, η εποχή της ευημερίας του παρελθόντος οφειλόταν αποκλειστικά σε δανεικά και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουμε όλοι μαζί το λογαριασμό.Άλλωστε σύμφωνα και με το γνωστό Παγκάλειο δόγμα “όλοι μαζί τα φάγαμε”.

(more…)