ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μήνυμα Πρόεδρου ΙΜΔΑ, Καθηγ. Α. Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου για τα 41 χρόνια από την Τουρκική εισβολή
Wednesday
26/12/2018
23:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Ιδρ. Μαραγκοπούλου ΚΥΠΡΟΣ
0

 

 

 

Ιδρυμα Μαραγκοπούλου, 26 Δεκ. 2018


Η ανάρτηση έχει γίνει στις 20/07/2015

 

Επετειακή αντικατοχική εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την Τουρκική εισβολή

που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας και τα Κυπριακά

Παροικιακά Σωματεία της Αττικής

«Σπίτι της Κύπρου», Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

***

Με αφορμή τη συμπλήρωση 41 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο από το λιμάνι της Κερύνειας (20 Ιουλίου 1974) το ΙΜΔΑ εκφράζει για μία ακόμη φορά την καταδίκη του για την επαίσχυντη αυτή πράξη των Τούρκων, αλλά και την αγανάκτησή του για τη σημερινή στάση τους, οι οποίοι έχουν την αναίδεια, όχι μόνο να συνεχίζουν την στρατιωτική κατοχή στην Κύπρο, αλλά και να υποστηρίζουν ότι δε γνωρίζουν κανένα νόμιμο κράτος με τον τίτλο Κυπριακή Δημοκρατία!

Η ανοχή της ιταμής αυτής στάσης από τους ισχυρούς της γης αποτελεί ντροπή για όλους τους κυβερνώντες, ιδίως στην Ευρωπαϊκή περιοχή και ενθαρρύνει την Τουρκία στην προσπάθεια επιβολής της νεοοθωμανικής κυριαρχίας διεθνώς αρχίζοντας από την περιοχή της Θράκης και του Αιγαίου μέχρι και νοτίως της Κρήτης. Ο πατέρας, άλλωστε, του Νεοοθωμανισμού, Α. Νταβούτογλου, γράφει σαφώς το σκοπό του για την κυριαρχία του νεοοθωμανισμού διεθνώς, ως βασική γραμμή της τουρκικής πολιτικής, αλλά και ειδικά στην περιοχή μας, στο έργο του «το Στρατηγικό βάθος» αντίστοιχο του MeinKampf του Χίτλερ.

(more…)

Μετά 35 χρόνια τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, Ψήφισμα
Wednesday
26/12/2018
21:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Ιδρ. Μαραγκοπούλου ΚΥΠΡΟΣ
0

 

 

 

Ίδρυμα Μαραγκοπούλου, 26 Δεκ. 2018


Η ανάρτηση έχει γίνει στις 07/2009

 

Επικίνδυνες εξελίξεις σε Κύπρο και Αιγαίο

(Μετά 35 χρόνια τουρκικής εισβολής στην Κύπρο)

Εφέτος μετά 35 χρόνια τουρκικής κατοχής στην Κύπρο αντί να βρισκόμαστε πλησιέστερα σε μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση από ποτέ και μάλιστα όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο Αιγαίο.

Ερντογάν και Ταλάτ τηρούν πιο ιταμή και απειλητική στάση από ποτέ.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Μερικοί πηγάζουν από την πολιτική της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και της Ελλάδας από περισσότερα χρόνια.

(more…)

Μάρτιος 2008 – Ψήφισμα του ΙΜΔΑ για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων
Wednesday
24/01/2018
19:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Ιδρ. Μαραγκοπούλου
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Λόγω της επικαιρότητας ως προς την ονομασία των Σκοπίων προκειμένου να αναγνωρισθεί και να εισέλθει στους οργανισμούς ΝΑΤΟ & Ε.Ε., αναρτούμε σχετικό ψήφισμα του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου από το έτος 2008, χάριν της ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού της ιστοσελίδας μας.

 

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν την αδιαλλαξία των Σκοπίων»

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008 1:41 πμ

Έκκληση στον πνευματικό κόσμο, στους πανεπιστημιακούς, σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες, «για να μην υπάρξει υποχώρηση στο σοβαρότατο και όχι τυπικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, για στήριξη στους κυβερνήτες μας έναντι των ισχυρών υπερατλαντικών πιέσεων», απευθύνει με ψήφισμά του το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ).

Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «άλλο είναι η ονομασία -ως διακριτικού- ενός ομόσπονδου κρατιδίου με τον γεωγραφικό όρο “Μακεδονία” και άλλο η ονομασία ενός αυτοτελούς ανεξάρτητου κράτους». Πως μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας η διατήρηση μόνο του όρου «Μακεδονία» δίνει την εντύπωση ότι το ανεξάρτητο αυτό κράτος περιλαμβάνει ολόκληρη τη Μακεδονία, όπως είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους..

Το ΙΜΔΑ θεωρεί απορριπτέο και το όνομα «Νέα Μακεδονία», «γιατί δίνει την εντύπωση νέου κράτους αποτελεσθέντος από τους πρόσφυγες, που διά της βίας κατελήφθη» και αναφερόμενο σε πλείστες όσες ιστορικές πηγές και αδιάσειστα στοιχεία για την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, υπογραμμίζει: «Η απατηλή-φιλόδοξη ονομασία σήμερα συνοδεύεται και από αλυτρωτικές διεκδικήσεις των νόμιμα κατεχομένων από την Ελλάδα μακεδονικών εδαφών, εντάσσεται δε στη γενικότερη σύγχρονη πολιτική σκευωρία των ισχυρών της Γης, που σκόπιμα οργανώνει τη συστηματική αναζωπύρωση αντιπαραθέσεων και ρήξεων μεταξύ μειονοτήτων συνοριακών κρατών με στόχο τον τεμαχισμό νόμιμων κρατών και ένταξη στο ΝΑΤΟ των μικρών-αποδυναμωμένων κρατιδίων που προκύπτουν. Προεξάρχουσα σ’ αυτό είναι η υπερδύναμη των ΗΠΑ που στηρίζει την αδιαλλαξία των Σκοπίων».

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 12/03/2008

Ψήφισμα του ΙΜΔΑ για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων

http://www.mfhr.gr/psifismata/453-alias-el-90.html

Το Ίδρυμά μας θεώρησε καθήκον του να λάβει θέση στο σοβαρότατο, όχι απλά τυπικό, θέμα της ονομασίας του νέου κράτους των Σκοπίων (FYROM).

Ι

Είναι γνωστό ότι το σημερινό κράτος των Σκοπίων έφερε την ονομασία Μακεδονία ως κρατίδιο του Ομοσπονδιακού Κράτους της Γιουγκοσλαβίας. Άλλο όμως είναι η ονομασία ενός ομόσπονδου κρατιδίου και άλλο η ονομασία ενός αυτοτελούς ανεξάρτητου κράτους.

(more…)