ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αν Κυβερνούσαν οι Ελληνες
Tuesday
22/05/2018
14:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιωάννη Μυλωνάκη
0

 

του Ιωάννη Μυλωνάκη, 20/5/2018

Ελληνισμός σημαίνει ιδέες, αρχές και αξίες. Ελληνισμός σημαίνει αγάπη, ειρήνη, ελευθερία. Ελληνισμός σημαίνει δικαιοσύνη και ήθος. Ελληνισμός σημαίνει αλήθεια, γνώση, όραμα, λογική. Ελληνισμός σημαίνει έρευνα και αναζήτηση. Ελληνισμός σημαίνει τέχνες και επιστήμες. Ελληνισμός σημαίνει πρόοδο, ισότητα, αξιοκρατία, δημιουργία και έκφραση.

«Όσο καιρό οι Έλληνες διατηρούν τυραννικές κυβερνήσεις, είναι ασθενέστεροι από όλους τους γείτονες τους, μόλις όμως απαλλαχθούν από τους τυράννους τους, αναδεικνύονται πρώτοι και με μεγάλη διαφορά. Τούτο φανερώνει πως όταν οι Έλληνες παραμένουν υποταγμένοι σε ξενοκίνητες τυραννικές κυβερνήσεις δεν επιδεικνύουν καλή διάθεση, καθώς αισθάνονται ότι υπηρετούν τους δυνάστες. Όταν ωστόσο απελευθερώνονται, συνεργάζονται ως σύνολο με προθυμία στην αναστύλωση της χώρας, έχοντας επίγνωση του ότι πρωτίστως ωφελούν τον ίδιο τον εαυτό τους» (Ηρόδοτος)

Ανάλυση

του Ιωάννη Μυλωνάκη, επιχειρηματία

Ο εξευτελισμός που έχει υποστεί το έθνος μας τα τελευταία χρόνια είναι άνευ προηγουμένου. Ποτέ στην μακραίωνα ιστορία μας, δεν έχωμε δεχτεί τέτοια ταπείνωση όπως αυτή που ζούμε σήμερα. Όποιες και αν ήταν οι δυσκολίες, τις ξεπερνούσαμε έχοντας ως αλάθητο όπλο μας τον Ελληνισμό, την υπέρτατη αυτή έννοια από την οποία διαβρώθηκαν, λόγω της ανθρώπινης ανωτερότητας του, πνευματικά τρεις αυτοκρατορίες, η Ρωμαϊκή, η Βυζαντινή και η Οθωμανική.

Στην συνέχεια ο Ελληνισμός, μέσω της Αναγέννησης, επιβλήθηκε πλέον σε ολόκληρο τον τότε προηγμένο κόσμο, διάβρωσε κάθε τι στο πέρασμα του, εδραιώθηκε και έγινε η κινητήριος δύναμη του υπάρχοντος σήμερα πλανητικού πολιτισμού. Αυτή η επιβολή δεν συγχωρέθηκε ποτέ από τις σκοτεινές δυνάμεις που καθοδηγούσαν την ανθρωπότητα τυραννικά και ιδιοτελώς.

(more…)