ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η τριπλή στόχευση μιας στρατηγικής επιλογής που τροποποιεί δραματικά το γεωπολιτικό περιβάλλον σε ολόκληρη την Ευρασία
Wednesday
27/12/2017
19:58 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κυρ. Κυριακόπουλος
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Ενδιαφέρον άρθρο, αναμένουμε και άλλες σχετικές τοποθετήσεις (υποδείξτε μας όσες τυχόν παραλείψαμε).

Όσον αφορά τα καθ ημάς, εν κατακλείδι, η “Ισχυρή Δημοκρατική και Πατριωτική Εξουσία”, είναι ΠΡΟαπαιτούμενο της Πολιτικής Εξουσίας όπως σωστά θέτει ο συναγωνιστής αρθρογράφος Κυρ. Κυριακόπουλος. Δεχόμαστε απόψεις για το πως (απελευθερωτική τακτική-στρατηγική και σχέδιο αναγέννησης της πατρίδας) και με ποια πολεμοφόδια, ΘΑ δημιουργήσουμε το ΠΡΟαπαιτούμενο. Σχετικό link-απάντηση της G-M-R για το ΠΡΟ απαιτούμενο, εδώ (“ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ …και”) .

 

Του Κυριάκου Κυριακόπουλου 26/12/2017

 

Η επιλογή Τραμπ να ανοίξει με τον τρόπο που άνοιξε το κεφάλαιο «Ιερουσαλήμ», είναι μια στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή, προϊόν σχεδιασμού του Αμερικανικού κατεστημένου, που στο «αιτιολογικό» της προφίλ, έχει την ανάγκη ενός «τρελού» τολμήματος που θα επιχειρούσε να την ξεδιπλώσει…

Στην ουσία της όμως αποτελεί ευρύτατης στρατηγικής σημασίας χειρισμό, και ως τέτοιος δεν μπορεί να διαβάζεται μόνο κατά την εμφαινόμενη πλευρά των γεγονότων.

Ωστόσο… Ένας εύκολος και αβασάνιστος συμψηφισμός απωλειών και ωφελημάτων επιχειρείται, μετά από την νέα τροπή που προσέδωσε στις εξελίξεις η απόφαση Τραμπ για το ζήτημα της Ιερουσαλήμ, και ειδικά μετά από τα διαδραματισθέντα κατά την πρόσφατη Γ.Σ του ΟΗΕ όπου ετέθη το συγκεκριμένο ζήτημα, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Κοινός τόπος των επιπόλαιων αυτών προσεγγίσεων, είναι η υποτιθέμενη προχειρότητα με την οποία πιθανολογείται ότι διαχειρίστηκαν οι Αμερικανοί, μια κορυφαία στρατηγική κίνηση, στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα.

(more…)

Μια μαχόμενη εξωτερική πολιτική που υπερασπίζεται τα εθνικά δίκαια με εργαλείο το Διεθνές δίκαιο
Tuesday
19/12/2017
19:34 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κυρ. Κυριακόπουλος
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Το άρθρο κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Το άρθρο είναι σύμμαχος με την μεθοδολογία της G-M-R:

Διακινούμε από το Διεθνές πεδίο, σε κάθε ΜΜΕ κυρίως αντιστασιακές ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ F/B κλπ, σε κάθε λιμάνι και αεροδρόμιο, σε κάθε πόλη και χωριό, ως το πεζοδρόμιο της Κατοχικής Βουλής και του Αρείου Πάγου (ενώπιος ενωπίω), ΕΜΠΡΑΚΤΑ (επιθετικά-καταγγελτικά/κινηματικά-ανυποχώρητα, και ΠΑΝΤΑ και δικαιϊκά και δικονομικά-όχι δικονομικίστικα ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ), τα όσα ο κατακτημένος νομικός πολιτισμός ΟΡΙΖΕΙ.

Οργανώνουμε αντίστοιχο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Ζητάμε δημοσίως (και φυσικά από τον συναγωνιστή Κυριάκο Κυριακόπουλο) συνέργειες για τα παραπάνω με βάση προτάσεις κάθε επώνυμου και “μη επώνυμου” συναγωνιστή και κάθε σχήματος.

Αναμένουμε στο e-mail μας (info.greekmarketresearch@yahoo.com).

 

Του Κυριάκου Κυριακόπουλου –     14/12/2017

 

Η μαχητική μεταστροφή της Ελληνικής διπλωματίας, δεν θα αποτελέσει μονάχα την κατακλείδα της υπεράσπισης των αδιαπραγμάτευτων εθνικών δικαίων, αλλά ταυτόχρονα με αυτό θα ισοδυναμεί και με μια κορυφαία διεθνιστική συνεισφορά για λογαριασμό όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής που κινδυνεύουν να συνθλιβούν, υπό την πίεση των κυρίαρχων στρατηγικών που επιδιώκουν να εκφυλίσουν την υφιστάμενη γεωπολιτική συνεκτικότητα, στο πλαίσιο ενός ευρύτατου σχεδίου ανακατανομής των γαιών, των αγορών, των ενεργειακών διαδρόμων, και της πολιτικής γεωγραφίας της επόμενης μέρας.

Όταν οι απερίσκεπτοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν, απολυτοποιώντας με προκλητική επιλεκτικότητα το ειδικό βάρος των απαντήσεων Παυλόπουλου και Τσίπρα στην επιθετικά αναθεωρητική ρητορική Ερντογάν, εμείς είχαμε προειδοποιήσει, πως η επόμενη μέρα για τα απόνερα που άφησε πίσω της αυτή η επίσκεψη, δεν θα ήταν περιοριστικά η 10η Δεκεμβρίου…

Απέναντι σε όλους εκείνους που είχαν αποτιμήσει με τρόπο επιφανειακό το αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης, αξιολογώντας μονομερώς ο γεγονός ότι…

δόθηκαν on camera απαντήσεις στην τουρκική επιθετική ρητορική, εμείς είχαμε προειδοποιήσει πως «για τον κ. Ερντογάν, το στοίχημα μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, θα είναι να μην περάσει κάτω από τον πήχη που ο ίδιος φρόντισε να υψώσει, και προφανώς να μην υστερήσει έναντι των προσδοκιών που ο ίδιος δημιούργησε ΚΑΙ απέναντι στη διεθνή κοινότητα αλλά ΚΑΙ απέναντι στο εσωτερικό του ακροατήριο, που αν τολμήσει να πισωγυρίσει θα τον καταπιεί».

Υπήρξαμε μάλιστα πέραν του δέοντος σαφείς, όταν φροντίσαμε να θυμίσουμε πως το Ελληνικό πολιτικό προσωπικό, μπορεί ακόμη να αισθάνεται πως έχει τη δυνατότητα να επενδύει ανενόχλητο σε μια εφήμερη μάχη εντυπώσεων πίσω από τις οποίες επιχειρεί να καλύψει τα σοβαρά πολιτικά και διπλωματικά του ολισθήματα, όμως για τον κ. Ερντογάν τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Οι μνήμες του Μεντερές τον στοιχειώνουν. Το ίδιο τον στοιχειώνουν – στο επίπεδο των συμβολισμών – και οι μνήμες του Τζελάλ Μπαγιάρ.

(more…)