ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συρία και οι συνέπειες για την Ελλάδα.
Thursday
27/12/2018
20:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Νίκος Καρατουλιώτης
0

 

 

Νίκου Καρατουλιώτη, 27 Δεκ. 2018


 

 

Του στρατηγού ε.α Νίκου Καρατουλιώτη

Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία, που ανακοινώθηκε από τον Ντόναλντ Τράμπ, θα δώσει την ευκαιρία στο Ισλαμικό Κράτος να ανασυνταχθεί. Δήλωσε ο σιναπισμός Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (αραβο-κουρδικός, συνασπισμός υπό την διοίκηση των ΗΠΑ).

Η Μόσχα εκτιμά ότι απόφαση αποχώρησης των ΗΠΑ δημιουργεί καλές προοπτικές για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στην Συρία.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι ετοιμάζονται να εισβάλουν στην περιοχή και να «θάψουν στα χαρακώματα» τους Κούρδους της περιοχής ανατολικά του Ευφράτη, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Με την αποχώρηση των ΗΠΑ από την περιοχή δεν υπάρχει εμπόδιο για το Ιράν να ανοίξει διάδρομο, με τον οποίο μέσω Ιράκ-Συρίας- Λίβανο, να φτάσει στην Μεσόγειο.

(more…)

Η Οδύσσεια των μνημονίων ο ΓΑΠ και ο Τσίπρας.!
Thursday
23/08/2018
22:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Νίκος Καρατουλιώτης
0

 

του Νίκου Καρατουλιώτη(*), 22 Αυγ. 2018

 

 

Μετά το «λεφτά υπάρχουν», ο ΓΑΠ από το Καστελόριζο απεύθυνε διάγγελμα προς τους σανοφάγους σχετικά με τον πηγαιμό προς την Ιθάκη.

Ο ίδιος δεν κατάφερα να φθάσει ποτέ στην Ιθάκη και να απολαύσει το «νόστιμο ήμαρ».

Αντ’ αυτού κατέφθασε ο Αλέξης και ενδυθείς τον μανδύα του Οδυσσέα εξήγγειλε προς τους λωτοφάγους διάγγελμα εξόδου από τα μνημόνια..

Αλλά μιας και ο Αλέξης αποφάσισε να παίξε τον ρόλο του Οδυσσέα, καλό είναι να του θυμίσω κάποιες ιστορικές λεπτομέρειες.

Το όνομα «Οδυσσέας», προέρχεται από το ρήμα «οδύσσομαι» (οργίζομαι, μισώ κάποιον) και σημαίνει εξοργισμένος, αλλά και ο μισούμενος από τους Θεούς, αυτός που έδωσε αφορμές δυσαρέσκειας.

Και για του λόγου το αληθές ο Οδυσσέας είχε οικτρό τέλος και δολοφονήθηκε από τον γιο του Τηλέγονο, που απέκτησε με την Κίρκη. Ο Τηλέγονος αναζητώντας τον πατέρα του αποβιβάστηκε στην Ιθάκη, ο Οδυσσέας βγήκε για να τους διώξει και σκοτώθηκε από τον Τηλέγονο, ο ποίος δεν τον γνώριζε. Όταν ο Τηλέγονος κατάλαβε πως είχε σκοτώσει τον πατέρα του, ήταν πια αργά. Πήρε το άψυχο κορμί του, το γιο του, τον Τηλέμαχο, και την Πηνελόπη και κατευθύνθηκε στην Αία. Εκεί η Κίρκη τους έκανε όλους αθάνατους.

Η ιστορία τελειώνει με δύο παράξενους γάμους: η Κίρκη παντρεύεται τον Τηλέμαχο και η Πηνελόπη τον Τηλέγονο…

Προσωπικά νομίζω ότι το διάγγελμα εξόδου έπρεπε να γίνει από το Μεσολόγγι. Καθόσον το οικτρό τέλος του Οδυσσέα στην Ιθάκη, αλλά και των ελλήνων κατά την έξοδο του Μεσολογγίου θα είναι ο κοινός τόπος …. Των σανοφάγων και λωτοφάγων ελλήνων ψηφοφόρων.

* Ο Ν. Καρατουλιώτης είναι Υποστράτηγος Ε.Α-Συγγραφέας

ΠΗΓΗ: dimtris-kypriotis.blogspot

 

Σχετικά με τα «θερμά» επεισόδια.
Monday
19/02/2018
19:14 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Νίκος Καρατουλιώτης
0

 

του Νίκου Καρατουλιώτη (*), 19-2-2018

Επειδή τελευταία υπάρχει σωρεία παραπληροφόρησης και οι διάφοροι «αναλυτές» αντί να ενημερώσουν τον κόσμο, τον παραπληροφορούν, κρίνω σκόπιμο να γράψω δυο αράδες απευθυνόμενος στον μέσο έλληνα, ο οποίος μπορεί να μην έχει γνώσεις υψηλής στρατηγικής, αλλά έχει τον κοινό νου.
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ «ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ».
Από στρατιωτικής άποψης δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός της παραπάνω φράσης, σε κανένα στρατιωτικό εγχειρίδιο. Αλλά στην πράξη και στην καθομιλουμένη όταν λέμε θερμό επεισόδιο, εννοούμε μια στρατιωτική εμπλοκή μικρής σχετικά έντασης και όχι πόλεμο. Ουσιαστικά λειτουργεί σαν βαλβίδα ασφαλείας εκτόνωσης σε μια περιοχή όπου έχουμε υπερσυσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων. Σε πολλές δε περιπτώσεις, επέρχεται η νηνεμία και λειτουργεί λυτρωτικά προς αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης.
Ως εκ τούτου δεν πρέπει να πανικοβάλλεται ο ελληνικός λαός στο άκουσμα της φράσης «θερμό επεισόδιο» καθόσον δεν σημαίνει πόλεμος, αλλά μια μικρή στρατιωτική εμπλοκή ολίγων ορών ή και ημερών με λίγες στρατιωτικές δυνάμεις.
ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ;
Απλά η Τουρκία προσπαθεί να «γκριζάρει» την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Μεσογείου, προκειμένου σε βάθος χρόνου να επιτύχει επεκτατικές γεωστρατηγικές βλέψεις και ενδεχομένως εθνικό ακρωτηριασμό σε βάρος της Ελλάδας.
Απ’ ότι συμπεραίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου και της Μεσογείου στον 25 μεσημβρινό. Ο οποίος πρακτικά υλοποιείται, εάν χαράξουμε μια ευθεία από την Καβάλα- Κρήτη- Κύπρος.

(more…)