ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η οικονομική ελευθερία ευνοεί την εισοδηματική κινητικότητα σύμφωνα με το Ινστιτούτο Fraser και το ΚΕΦίΜ
Wednesday
01/09/2021
09:13 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Μιράντα Ξαφά
0

Σχόλιο GMR: Η οικονομική ελευθερία ευνοεί την εισοδηματική κινητικότητα“!

Τιμωροί των Ηλιθίων και στο ανώτερο οικονομολογικό επίπεδο παραπλάνησης (ανώτατο επίπεδο = οι θεσμικές δυνάμεις επιβολής και επιζήτησης της Χρεοκρατίας).

_.

 

 

 

 

HellasJournal, 31 Αυγούστου 2021

 

 

 

 

«Η οικονομική ελευθερία οδηγεί σε μεγαλύτερη εισοδηματική κινητικότητα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες»: αυτό είναι το συμπέρασμα νέας μελέτης στο οποίο κατέληξαν το Ινστιτούτο Fraser του Καναδά και το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης.

Με δείκτες α) το Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας, β) το Δείκτη Παγκόσμιας Κοινωνικής Κινητικότητας 2020 και γ) το Δείκτη Διαγενεακής Κινητικότητας, οι συντάκτες της νέας μελέτης καταδεικνύουν ότι «η εισοδηματική και κοινωνική κινητικότητα είναι σημαντικά υψηλότερη στις οικονομικά ελεύθερες χώρες από ό,τι στις λιγότερο ελεύθερες».

Τα κύρια ευρήματα της μελέτης είναι:

«Η οικονομική ελευθερία συσχετίζεται θετικά με την εισοδηματική κινητικότητα (δηλαδή όσο περισσότερη η οικονομική ελευθερία τόσο μεγαλύτερη η εισοδηματική κινητικότητα)».

«Η υπερβολική ρύθμιση της αγοράς εργασίας επιβραδύνει την αύξηση των μισθών για τους εργαζόμενους χαμηλού εισοδήματος».

«Ιδιαίτερα οι μη εύλογοι κατώτατοι μισθοί και τα κλειστά επαγγέλματα τείνουν να βλάπτουν την αύξηση του εισοδήματος μεταξύ των φτωχότερων εργαζόμενων, περισσότερο από εκείνων με υψηλότερο εισόδημα».

«Αντίστοιχη αρνητική επίπτωση δημιουργεί η υπερ-ρύθμιση της αγοράς για επίδοξους επιχειρηματίες».

Σύμφωνα με την Μιράντα Ξαφά, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του ΚΕΦίΜ, «η οικονομική ελευθερία προωθεί την κοινωνική κινητικότητα διότι εξασφαλίζει την ισότητα των ευκαιριών.

Αντίθετα, η υπερ-ρύθμιση των αγορών και οι πελατειακές σχέσεις θέτουν τεχνητά εμπόδια στις ατομικές οικονομικές επιδιώξεις, προωθώντας συγκεκριμένα συμφέροντα».

Και σε ό,τι αφορά τη χώρα μας ειδικότερα, «η μελέτη αναδεικνύει την ανάγκη περαιτέρω απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας, του ανοίγματος των επαγγελμάτων, και τη βελτίωση της ποιότητας του κράτους δικαίου», δηλώνει η Μ. Ξαφά.

Από την πλευρά του, ο Vincent Geloso, επίκουρος καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο George Mason, ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Fraser και συγγραφέας της νέας μελέτης σημειώνει ότι «εάν οι κυβερνήσεις είναι ειλικρινείς στην επιθυμία τους να βοηθήσουν τους εργαζόμενους χαμηλού εισοδήματος να αυξήσουν το εισόδημά τους στη μετά COVID εποχή, πρέπει να επανεξετάσουν το ρυθμιστικό περιβάλλον και να αναζητήσουν τρόπους για να αυξήσουν την οικονομική ελευθερία στις χώρες τους».

Υπενθυμίζεται ότι το Ινστιτούτο Fraser εκπονεί την ετήσια μελέτη για την Οικονομική Ελευθερία στον Κόσμο σε συνεργασία με το Δίκτυο Οικονομικής Ελευθερίας, ένα δίκτυο ανεξάρτητων ερευνητικών και εκπαιδευτικών ινστιτούτων, μεταξύ των οποίων και το Κέντρο Φιλελευθέρων Μελετών, από περίπου 100 χώρες, και όπως επισημαίνεται από το ΚΕΦίΜ, «πρόκειται για την κορυφαία μέτρηση της οικονομικής ελευθερίας στον κόσμο».

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Μιράντα Ξαφά: Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας: Νέα εκδοχή
Thursday
27/06/2019
23:32 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Μιράντα Ξαφά Πλειστηριασμοί Χρεοκοπία
0

Ο μέρμηγκας δουλεύει σκληρά μέσα στη ζέστη όλο το καλοκαίρι, κτίζοντας το σπίτι του και μαζεύοντας προμήθειες για τον χειμώνα. Ο τζίτζικας τον θεωρεί βλάκα που δουλεύει τόσο σκληρά, ενώ ο ίδιος παίζει κιθάρα και τραγουδάει.

 

Σχόλιο GMR Ο “τζίτζικας” (να βάζετε πάντα τα εισαγωγικά, γιατί τα τζιτζίκια δεν φταιν’ που αυτή είναι η φύση τους, η φύση των ανθρώπων όμως είναι να διαθέτουν κριτικό και υποψιασμένο μυαλό) είναι άνεργος, επειδή αυτή είναι η επιλογή του.

Ο τζίτζικας βρίσκεται στο δρόμο, επειδή δεν προνόησε πως θα κοπούν (στην καλύτερη θα υποτριπλασιασθούν) οι μισθοί, οι συντάξεις, θα χάσει τη δουλειά του από την εσωτερική ύφεση/σχεδιασμένη υποτίμηση, επειδή δεν μπορεί να πουλήσει την οποία κινητή και ακίνητη περιουσία του λόγω ακριβώς αυτής της σχεδιασμένης ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗΣ των αξιών εργασίας-περιουσίας.

Βεβαίως, ο τζίτζικας, δεν πρόβλεψε επί πλέον, την κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας και την “συνήθη” αύξηση αγαθών και υπηρεσιών.

Το σπουδαιότερο παράπτωμα όμως του τζίτζικα είναι: Δεν πρόβλεψε έγκαιρα, να δημιουργήσει πολιτική καριέρα.

Κατά τα λοιπά, πολύ σωστά τα λέει η “κα” Μιράντα Ξαφά (δείτε πόσο σωστά εδώ TΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΙΡΑΝΤΑ ΞΑΦΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ AΓΟΡΑΖΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ)

 

 

 

Μιράντα Ξαφά , 24 Ιουνίου 2019

 

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου έχει δύο εκδοχές, την παλαιά και τη σύγχρονη.

Παλαιά εκδοχή: Ο μέρμηγκας δουλεύει σκληρά μέσα στη ζέστη όλο το καλοκαίρι, κτίζοντας το σπίτι του και μαζεύοντας προμήθειες για τον χειμώνα. Ο τζίτζικας τον θεωρεί βλάκα που δουλεύει τόσο σκληρά ενώ ο ίδιος παίζει κιθάρα και τραγουδάει.

Μόλις μπαίνει ο χειμώνας, ο μέρμηγκας είναι χορτάτος στη ζεστασιά του σπιτιού του, ενώ ο τζίτζικας πεθαίνει από την πείνα και το κρύο.

Συμπέρασμα: Να είστε προνοητικοί!

Σύγχρονη εκδοχή: Ο μέρμηγκας δουλεύει σκληρά μέσα στη ζέστη όλο το καλοκαίρι, κτίζοντας το σπίτι του και μαζεύοντας προμήθειες για τον χειμώνα. Ο τζίτζικας τον θεωρεί βλάκα που δουλεύει τόσο σκληρά ενώ ο ίδιος παίζει κιθάρα και τραγουδάει.

(more…)