ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Έρχεται το τέλος της ανθρωπότητας με φρικτό τρόπο
Wednesday
05/06/2019
00:21 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος CNN_gr
2

Σχόλιο GMR : Η διαρκώς προεκλογική, εν Ελλάδι “τι κι αν είναι Κατοχική”, κυριαρχία της υπερφίαλης μικρότητας, σκοτώνει, τα δικαιώματα της φύσης και της κοινωνίας, σκοτώνει την φύση, εξουδετερώνει μέχρι βεβαίου φυσικού θανάτου, την κοινωνία.

 

 

CNN Greece, 4 Ιουν. 2019

 

Ο ανθρώπινος πολιτισμός όπως τον ξέρουμε μπορεί να διανύει ήδη τις τελευταίες δεκαετίες της ύπαρξής του. Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Διακεκριμένο Εθνικό Κέντρο για την Αποκατάσταση του Κλίματος στην Αυστραλία επεξεργάζεται ένα τρομακτικό σενάριο που θέλει την ανθρωπότητα να «εξαφανίζεται» μέσα στις επόμενες δεκαετίες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Οι ολοένα και πιο καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, σε συνδυασμό με την αδράνεια για την αντιμετώπισή της, οδηγούν τον πλανήτη μας σε μια τρομερή και χωρίς επιστροφή πορεία προς έναν όλο και πιο χαοτικό κόσμο, που θα σημάνει τη «συντριβή των κοινωνιών» μέχρι το 2050, υποστηρίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Συγκεκριμένα, στην ανάλυση, η κλιματική αλλαγή περιγράφεται ως μια πολύ ορατή απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό στο άμεσο μέλλον και εξετάζεται το χειρότερο πιθανό σενάριο για το πού θα μπορούσε να οδηγηθεί η ανθρωπότητα μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, αν συνεχίσει να ζει με τον ίδιο τρόπο.

Στην ανάλυση υποστηρίζεται ότι οι δυνητικά «εξαιρετικά σοβαρές» επιπτώσεις των κλιματικών απειλών κατά της ασφάλειας, είναι πολύ πιο πιθανές από ό,τι υποθέτουμε, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να ποσοτικοποιηθούν επειδή «δεν εμπίπτουν στην ανθρώπινη εμπειρία των τελευταίων χιλιάδων ετών».

Η έκθεση προειδοποιεί ότι με την τρέχουσα πορεία μας, «ο πλανήτης και τα ανθρώπινα συστήματα θα φτάσουν σε «σημείο όπου δεν υπάρχει επιστροφή» μέχρι το μέσο του αιώνα, οδηγώντας στην καταστροφή των εθνών και της διεθνούς τάξης, ενώ αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η προοπτική μιας – σε μεγάλο βαθμό – ακατοίκητης Γης».

Το σενάριο προειδοποιεί ότι η αύξηση της θερμοκρασίας θα οδηγήσει στην επιτάχυνση της κατάρρευσης των βασικών οικοσυστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων κοραλλιογενών υφάλων, του τροπικού δάσους του Αμαζονίου και της Αρκτικής.

Δραματική προειδοποίηση επιστημόνων: Η κλιματική αλλαγή απειλεί σοβαρά την ανθρώπινη υγεία

Οι επιζήμιες επιπτώσεις της κλιματικής βλάβης, όπως η αυξανόμενη έλλειψη τροφίμων και νερού, θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για τις υφιστάμενες κοινωνικοπολιτικές αστάθειες, όπως επίσης για την επιτάχυνση των διαταραχών και των συγκρούσεων τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Η αύξηση της θερμοκρασίας ακόμα και κατά 2 βαθμούς Κελσίου, θα ανάγκαζε ενδεχομένως περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να μετατοπιστούν, ενώ στο πιο υψηλού κινδύνου σενάριο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ανθρώπινος πολιτισμός «να τελειώσει».

Την έκθεση προλογίζει ο συνταξιούχος ναύαρχος και πρώην επικεφαλής των αμυντικών δυνάμεων τη Αυστραλίας Chris Barrie. Όπως γράφει, η ανάλυση περιγράφει την «απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης μας και οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτόν, σκιαγραφώντας την πραγματική πιθανότητα ότι η ανθρώπινη ζωή στη Γη μπορεί να βρίσκεται στο δρόμο προς την εξαφάνιση με τον πιο φρικτό τρόπο».

 

Ενδιαφέρουσες εικόνες και video θα δείτε στην πηγή.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=G4H1N_yXBiA

 

Πηγή: cnn.gr

 

Comments
  1. Comment From ν.δ.στεφανης
    05/06/2019 at 17:47

    Παγκοσμια Διακυβερνηση θελουν…

  2. Comment From ν.δ.στεφανης
    05/06/2019 at 17:52

    Αυστραλιανες ναυαρχιδιες. Ενας ναυαρχος απο την αυστραλια προβλεπει το τελος του κοσμου και το νεοταξιτικο CNN σπευδει να διασπειρει την “ειδηση” (και τον φοβο…) CNN Greece, 4 Ιουν. 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.