ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ο “δικτάτορας” Καποδίστριας οικοδομεί κράτος – Η δολοφονία του έφερε την ξενοκρατία
Saturday
09/05/2020
11:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιωάν. Καποδίστριας Παναγ. 'Ηφαιστος
0

 

Παν. Ηφαιστος, 8 Μαΐου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Καλή και άγια είναι η κριτική ματιά στα πεπραγμένα της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά για να υπηρετεί την ιστορική αλήθεια κι όχι ιδεοληψίες, οι οποίες έχουν απολήξεις στο σήμερα. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς τον ισχυρισμό καθηγητή, που υιοθέτησε η Επιτροπή για τα 200 χρόνια από το 1821, ότι ο Καποδίστριας ήταν «εκσυγχρονιστής δικτάτορας»; Ίσως είναι χρήσιμο να θυμηθούμε τη ρήση-παρακαταθήκη του Καποδίστρια ότι “ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης“.

 

Για να κατανοηθεί η Ελληνική Επανάσταση του 1821, η εξέλιξη και κατάληξή της, είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι επί αιώνες, πέραν της πολιτικής κουλτούρας και των αυτεξούσιων-αυτόνομων αποφάσεών τους, τα Κοινά των Πόλεων, για να επιβιώσουν εθίστηκαν στις κάθε είδους συναλλαγές με υπέρτερες εξουσίες. Βασικά πάνω σε αυτό σκόνταψε ο Καποδίστριας και ίσως αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι ξένοι, ιδιαίτερα οι Βρετανοί.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.