ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Απάντηση επί σχετικής ανάρτησης της κ. Μαρ. Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Saturday
16/01/2021
16:44 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

_.

 

 

 

G-M-R, 16 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

 

 

Η σχετική ανάρτηση της κας Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη στο FB έχει ως ακολούθως.

 

Εγινε τελευταία πολύ του συρμού η δημοσίευση απομνημονευμάτων και βιβλίων από πρ. Προέδρους. Μετά τον κ. Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος στο κεφ. 22 των απομνημονευμάτων του προβαίνει σε ανατριχιαστικές πληροφορίες σχετικά με το έγκλημα της ενσυνείδητης καταστροφής της Ελλάδας, προκειμένου να σωθούν οι ευρωπαικές τράπεζες, παίρνει σειρά τώρα και το βιβλίο αποκαλύψεων του πρ. ΠτΔ κ. Παυλόπουλου.

Δεν χάνω από τη σκέψη μου τους λόγους για τους οποίους, και ο κ. Ομπάμα, αλλά κυρίως ο κ. Παυλόπουλος, ανασκαλεύουν τραυματικές ιστορίες, που οπωσδήποτε ήταν ήδη γνωστές. Πράγματι, για τα απλήρωτα γερμανικά χρέη έχουν γραφεί βιβλία και σωρεία άρθρων, και έχουν γίνει ατέρμονες συζητήσεις για το πως θα πειστούν να πληρώσουν τα χρέη τους οι Γερμανοί. Αλλά, είναι αλήθεια, ότι για πρώτη φορά το πρόβλημα αυτών των χρεών, αναλύεται από τέως προεδρικά χείλη. Και ενώ για την περίπτωση του κ. Ομπάμα οι λόγοι της διάνοιξης των τέως προεδρικών χειλέων, υπέρ της Ελλάδας, δεν είναι ίσως αρκετά ξεκάθαροι, νομίζω πως αντιθέτως για την περίπτωση του κ. Παυλόπουλου είναι διαυγέστατοι. Να παρατηρήσω, καταρχήν, ότι η ύπαρξη καλών προθέσεων εκ μέρους του δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες, για τον πολύ αυταπόδεικτο λόγο, ότι στα 4 χρόνια της προεδρικής του θητείας είχε, όχι απλώς επάρκεια χρόνου, αλλά και κυρίως πολύ μεγαλύτερη επιδρασιμότητα, για την απαίτηση των χρεών από την Γερμανία. Και να συνεχίσω, αναγνωρίζοντας ότι, πράγματι υπήρξε άδικη μεταχείρισή του, εκ μέρους της ΝΔ, που δεν ανανέωσε τη θητεία του, αν δεχθούμε ότι οι υπηρεσίες που πρόσφερε στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται εξίσου πολύτιμες και για τη ΝΔ. Εννοώ, φυσικά, τις Πρέσπες, που η παραίτησή του θα μπορούσε να μεταβάλλει ίσως τις δραματικές εκείνες καταστάσεις. Αλλά εννοώ, επίσης και τη συμπαράστασή του, για την ευόδωση του πραξικοπήματος στο δημοψήφισμα του 2015

Όμως, ουδέν πρόβλημα έχω να λησμονήσω τις μαύρες αυτές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, αν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι διαπιστώσεις-κατηγορίες-αναφορές, σχετικά με την “ετσιθελωτική” κατακράτηση των τεραστίων χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα, και επί 11 χρόνια, η Γερμανία απομυζεί το βιός της Ελλάδας στο παρόν και για ατέλειωτες ακόμη γενιές από σήμερα. Άλλωστε, το ίδιο δήλωσα και αρθρογράφησα και σχετικά με τις αποκαλύψεις Ομπάμα, για την Ελλάδα, που ασφαλώς θεμελιώνουν απαίτηση παραγραφής του ανεξέλεγκτου πια ελληνικού χρέους.

Η αξιοποίηση, και στις δύο αυτές περιπτώσεις, ουδόλως σημαίνει ότι λησμονούμε. Σημαίνει, ωστόσο, ότι η επιδίωξη σωτηρίας της χώρας, έστω και στο ύστατο λεπτό, δικαιολογεί τη χρήση κάθε στοιχείου, που θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμο.

Ωστόσο, η κατάσταση της πατρίδας μας, και στο σημείο αυτό, δεν αφήνει περιθώρια ελπίδων. Ότι, δηλαδή, οι όποιοι θεσμοί, θα αρπάξουν τις ευκαιρίες, για να απαιτήσουν τα δίκαια της Ελλάδας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Γι’ αυτό, αν πετύχουμε κάτι, για την επιβίωση της πατρίδας, αυτό το κάτι θα πρέπει να έρθει από όλους εμάς.

ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ…..

 

 

Διαβάζοντας την πιο πάνω ανάρτηση της κας Μ.Δελιβάνη (Μ.Ν-Δ) η οποία καταλήγει με το «ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ…..» , πληροφορούμενοι από γνωστό μας που μίλησε με την ίδια για το αν έχει κάτι στο μυαλό της αλλά και διαβάζοντας την συζήτηση των συμμετεχόντων, διαπιστώσαμε μικρή συμφωνία επί της προτεινόμενης λύσεως περί δικηγορικών γραφείων (με σωστό επ’ αυτού σχόλιο/ αντεπιχείρημα του Γ.Μ «οι δικηγόροι λαδώνονται») αλλά και αναζήτηση (στο μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων) πιθανών λύσεων που θα προκύψουν από την επιστροφή των κατοχικών δανείων (ίσως γιατί είναι κεντρικό θέμα της ανάρτησης του Γ. Ντάσκα στην οποία αναφέρεται η Μ.Ν-Δ).

Αξίζει δε να σημειωθεί εδώ, για όσους προτείνουν να επαναπαυθούμε/ αναθέσουμε την «υπόθεση» σε δικηγορικά γραφεία του εσωτερικού ή του εξωτερικού, για το ποιες είναι οι αναζητήσεις/ ανησυχίες του δικηγορικού κόσμου διαβάζοντας εδώ (και το σχόλιο!). Ενώ για τα του εξωτερικού έχουμε να ρωτήσουμε αν (για ακόμα μία φορά) θα πρέπει να βασιστούμε σε ξένες πλάτες και κέντρα, λες και δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα από την ιστορία.

 

Επ’ αυτών και σε απάντηση στην ερώτηση που τέθηκε ( «ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ…..»), έχουμε να σχολιάσουμε/ προτείνουμε τις κάτωθι σκέψεις.

 

Αρχικά αυτό που πρέπει να γίνει είναι εκτίμηση σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε από το 2010 – σήμερα αναλυτικά. (Προβλήματα (ΚΑΙ ΠΟΙΑ); Παρανομίες (ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ); Εγκλήματα (ΚΑΙ ΠΟΙΑ);)

Το επόμενο βήμα είναι το Επιχειρησιακό Σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της κατάστασης και ΠΡΙΝ ΑΠ’ ΟΛΑ οι ΒάσειςΑρχές αντιμετώπισης όλων ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ των προηγουμένων (από το προηγούμενο βήμα) και των επόμενων πχ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑ (πχ στον οικονομικό τομέα η G-M-R, με το ολιστικό της σχέδιο στην τελευταία παράγραφο του εδώ κειμένου, προτείνει το https://greek-market-research.com/clink/metopiko-programma-diexodoy-apo-tin-krisi/ ως το κατ’ αρχήν ενδεδειγμένο οικονομικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση προκειμένου αυτό να αποτελέσει τώρα βάσει συμφωνίας, ακολούθως υποστήριξης σε ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και τέλος αναγεννητικό Εθνικό οικονομικοκοινωνικό παράγοντα) .

Μετά θα πρέπει να τεθούν τα βασικά Σημεία, τα Στάδια, τα Μέσα, πραγματοποίησης αυτού του Σχεδίου, επάνω στην αρχική Βάση που περιλαμβάνει πχ https://greek-market-research.com/clink/ethniki-taytotita-i-ethniki-syneidisi/ από το ολιστικό μας σχέδιο και σε δεδηλωμένες Αρχές πχ δ.ά.δ.α.” δημοκρατίας-αλληλεγγύης-δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας πάλι από το ολιστικό μας σχέδιο.

Επί όλων των παραπάνω διατίθεται υποστηρικτικό υλικό και δοκιμασμένα εργαλεία Αντιμετώπισης της κατάστασης πάλι ενδεικτικά : https://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ .

Αν κάποιος έχει άποψη που συγκρούεται με αυτό το σχέδιο ας το πει και να εξηγήσει για πιο λόγο συγκρούεται.

Αν έχει παραπλήσιο σχέδιο ας το πει εξηγώντας παράλληλα τα κοινά σημεία.

Διότι ο καθένας να μην ακούει τον άλλον, δουλειά δεν γίνεται.

Η συγκεκριμένη (δικηγορικά γραφεία) πρόταση της κας Μ.Ν-Δ δεν έχει εκτίμηση της κατάστασης, δηλαδή αν γίνεται μία διαχείριση της δημοκρατίας με λάθη (π.χ. μη διεκδίκηση δανείων -αποζημιώσεων), με κάποιες επιμέρους παρανομίες ή με εγκλήματα που φτάνουν τον βαθμό της εσχάτης προδοσίας.

Απουσιάζουν βάσεις και αρχές δεδηλωμένες επί των οποίων και φυσικά σε σχέση με την αρχική εκτίμηση της κατάστασης θα οικοδομηθεί ένα σχέδιο περιθωριοποίησης / εξουδετέρωσης των υπαιτίων αυτής της κατάστασης και των πολιτικών που εφαρμόζουν, πράγμα απαραίτητο κατά την γνώμη μας για να επιτευχθεί μία αλλαγή σε όσα – ιδιαίτερα από το 2010 έως σήμερα – καθοριστικά συμβαίνουν.

Πιο κάτω παραθέτουμε το ολιστικό και άκρως ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΩΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ σχέδιο αντίστασης- απελευθέρωσης- αναγέννησης πατρίδας-λαού. https://greek-market-research.com/clink/antimnimonio-antimnimonio-kai-to-kratos-toy-kratoys/

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.