ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Από τις ιδεοληπτικές συνταγές σε λύσεις με ιθαγένεια – Μία παλιά επίκαιρη συζήτηση
Monday
06/01/2020
02:23 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Στ. Λυγερός
0

Σχόλιο GMR:   Η “αδέσμευτη δημοσιογραφία” (εδώ, “η κουλτούρα του τζάμπα” και σχόλιό μας) μπορεί να διαφέρει από την εξαγορασμένη δημοσιογραφία, ως προς το ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ του διαχωρισμού.
Όμως, ως προς το δημοσιογραφικό περιεχόμενο, δεν καθίσταται αυτοδικαίως, ιδιαίτερα σε κάθε κρίσιμη (όπως από 2010-σήμερα)  περίοδο, ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ/ΚΡΙΤΗΣ/ΕΚΤΙΜΗΤΗΣ/ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ/ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, επί των τεκταινομένων.
Ενδεικτικό, χαρακτηριστικό, ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ, του ΤΙ-& ΠΟΙΟΝ-& ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΒΑΘΜΟ εξυπηρετεί η “αδέσμευτη δημοσιογραφία”, αποτελεί το “
Μπορεί να εξήλθε από τα μνημόνια, αλλά…“.
Ο δημοσιογραφικός διάβολος, δεν απαλλάσσεται ευθυνών λόγω καλής, ενδεχομένως ανιδιοτελούς, πρόθεσης.
Ο δημοσιογραφικός
διάβολος, μπορεί να κρύβεται σε λίγες λεξούλες μιας ολόκληρης ανάλυσης (όπως εν προκειμένω), μπορεί να καταλαμβάνει ικανό αντιμνημονιακό πεδίο με σειρά δημοσιευμάτων (και αρθρογράφων) “πρώτης γραμμής”, όμως “όχι και ανατρεπτικού χαρακτήρα”, λες και η αλήθεια αποκλείεται ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ και ταυτόχρονα να πρόκειται για δημοσιογραφία αντικειμενική (;), ουδέτερη(;;), πατριωτική (;;;).

Σχετικά με την μέσα στην πατρίδα και μέσα στην ψυχή Μνημονιακή Κανονικότητα (και την “ΜΕΤΑ”ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ), ας προσέξουν οι αναγνώστες αλλά και οι αδέσμευτες ιστοσελίδες το ΕΔΩ κείμενο του καθηγητή Γεωργίου Κασιμάτη.

 

 

Σταύρος Λυγερος, 4 Ιανουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Όπως κάθε κυβέρνηση, έτσι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κριθεί από το έργο της. Στην πραγματικότητα, μέχρι τώρα απολάμβανε την προστασία που προσφέρει σε κάθε νέα κυβέρνηση η περίοδος χάριτος. Με την είσοδο του 2020, αυτό σταδιακά θα αρχίζει να αλλάζει. Η Ελλάδα, άλλωστε, βρίσκεται πάνω από 10 χρόνια βυθισμένη σε μία πρωτοφανή οικονομική-κοινωνική κρίση. Μπορεί να εξήλθε από τα Μνημόνια, αλλά το ζητούμενο είναι να εξέλθει και από την κρίση.

Λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων (υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, Υπερταμείο κ.α.) το έργο αυτό είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, όταν, μάλιστα, πρόκειται για μία κοινωνία, η οποία έχει στο μεγαλύτερο μέρος της δεινοπαθήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι τα δελτία ειδήσεων πλημμυρίζουν από θέματα που αφορούν επιδόματα, συντάξεις και δόσεις. Η εικόνα που εμφανίζει η Ελλάδα σ’ αυτό το επίπεδο είναι διαχείριση της διάχυτης μιζέριας, όχι μίας δυναμικής ανάκαμψης, όπου είχε υποσχεθεί προεκλογικά και μετεκλογικά ο Μητσοτάκης.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.