ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Γιατί η Τουρκία βάζει πόδι στο Λιβυκό – ENI και BP βλέπουν τεράστια κοιτάσματα
Sunday
08/12/2019
03:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ηλίας Κονοφάγος
0

Σχόλιο GMR: Οι πολυεθνικές πετρελαίου εγκατέλειπαν μια-μια (Total, Mobil, Texaco, BP) την ελληνική αγορά, γνωρίζοντας για την επερχόμενη εσωτερική υποτίμηση-μνημονιακή κατοχή, αλλά προσβλέποντας και στην αρπαγή των κοιτασμάτων πετρελαίου-φυσικού αερίου... απαξάπαντες οι πολιτευόμενοι και τα τσιράκια τους (Τοπική Αυτοδιοίκηση.-συνδικαλιστές-επιμελητήρια-κλπ, μέχρι και η Ακαδημία Αθηνών), αγρόν ηγόραζα.

 

 

Ηλ. Κονοφάγος, 5 Δεκεμβρίου 2019

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Το μνημόνιο που υπέγραψε η Άγκυρα με την κυβέρνηση της Τρίπολης που ελέγχει τη δυτική Λιβύη επαναφέρει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο τον κλιμακούμενο τουρκικό επεκτατισμό, ο οποίος επιχειρεί πλέον να βάλει πόδι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ στο Λιβυκό πέλαγος. Τους κινδύνους από τις καθυστερήσεις εκ μέρους της Ελλάδας έχουμε εδώ και πολλούς μήνες επισημάνει από αυτές εδώ τις στήλες.

Ενώ, λοιπόν, οι συμβάσεις επενδύσεων για τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κρήτης των εταιρειών ΕxxonMobil, Total και ΕΛΠΕ εξακολουθούν να προχωρούν με αργό ρυθμό στους διαδρόμους της ελληνικής γραφειοκρατίας, η σπαρασσόμενη από εμφύλιο πόλεμο Λιβύη έχει από τις αρχές του 2019 αναβαθμίσει τις δικές της συμβάσεις υποθαλάσσιων ερευνών κοιτασμάτων νοτιοδυτικά της Κρήτης με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. Στην εικόνα 1 φαίνεται ξεκάθαρα τι συμβαίνει.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.