ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

«Ο Τσίπρας ακολουθεί με δουλικότητα την αμερικανική στρατηγική στο Μακεδονικό»
Wednesday
24/01/2018
09:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Παν. Λαφαζάνης
0

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: “…..Το βασικό πρόβλημα στο Μακεδονικό είναι ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων”.
Σύμφωνοι.
Ερωτούμε, έχοντας ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ το βασικό
όχι όμως και νέο πρόβλημα, παραγνωρίζουμε (ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ) την νέα καταλυτικά διεκδικητική στόχευση σε βάρος της Ελλάδας, μιας (ΝΑΤΟΪΚΗΣ) ονοματοδοσίας των Σκοπίων (ΒΟΡΕΙΑ η ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), όπου απουσιάζει ο εθνοτικός προσδιορισμός, η μάλλον, ο γεωγραφικός προσδιορισμός καθίσταται και εθνοτικός;
Ερωτούμε, παραγνωρίζουμε, η ακόμα χειρότερα συμφωνούμε και μάλιστα εγγράφως, να υπάρχει έθνος ΒΟΡΕΙΑ η ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ως Λαός εκ του Λαού των Μακεδόνων; Τελικά δηλαδή καταλήγουμε οι Έλληνες Βορειοελλαδίτες να είμαστε Λαός εκ του Λαού της μοναδικής παγκοσμίως αναγνωρισμένης
Εθνότητας (ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ) Μακεδόνων, οι οποίοι με την ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ συνδρομή ΚΚΕ, ΛΑ.Ε. και την “κατανοητή” συνδρομή των κατοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων, “ατύχησαν περιοριζόμενοι στην Βόρεια η Άνω Μακεδονία”;

 

 

του Παν. Λαφαζάνη , 23-1-2018

 

 

 

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή το Μακεδονικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιάσωνα Πιπίνη στην iefimerida.gr.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SBC και στην Ηρώ Ράντου, ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «ακολουθεί με δουλικότητα την αμερικανική στρατηγική» στο θέμα των Σκοπίων και υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ πιέζουν για άμεση λύση για να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές και στρατιωτικές τους επιδιώξεις στην περιοχή.

«Το θέμα ανακινήθηκε τώρα με αυτή την βεβιασμένη προσπάθεια για λύση από τους Αμερικανούς. Αυτοί πίεσαν, θέλουν να βάλουν την χώρα στο ΝΑΤΟ, να τακτοποιήσουν νατοϊκά την περιοχή, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές και στρατιωτικές τους επιδιώξεις και επομένως πιέζουν και Ελλάδα και FYROM για άρον άρον λύση, για απομόνωση της Σερβίας και κυρίως για περικύκλωση της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο κ. Τσίπρας ενδίδει γιατί ακολουθεί πλέον με δουλικότητα την αμερικανική στρατηγική», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων
Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως το βασικό πρόβλημα στο Μακεδονικό είναι ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων.
«Το κεντρικό πρόβλημα με την FYROM, δεν είναι απλώς το όνομα, είναι ο αλυτρωτισμός της, ο οποίος είναι ριζωμένος από την ίδρυση του ομόσπονδου κράτους ως τμήμα της Γιουγκοσλαβίας. Από τότε υπάρχει μια βλέψη, μια επιδίωξη των Σκοπίων για μια ευρύτερη ενσωμάτωση όλης της Μακεδονίας στην επικράτεια τους.
Ο επεκτατισμός δεν είναι κατ’ ανάγκη συνυφασμένος με το όνομα κράτους. Βλέπετε η Τουρκία δεν έχει όνομα ούτε Θράκης, ούτε Αιγαίου, ούτε τίποτα, και όμως διεκδικεί με απαράδεκτο τρόπο τα μαλλιά της κεφαλής της. Η Αλβανία επίσης δεν έχει όνομα ελληνικό, ούτε διεκδικεί το όνομα της Ηπείρου, και όμως διεκδικεί την Τσαμουριά», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

«Η διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη εξέφραζε κάτι γενικότερο»
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ερμηνεύοντας τη μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό, υποστήριξε πως πρόκειται για μια αντίδραση που δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά έχει βαθύτερα αίτια. «Αυτό που είδαμε στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν μόνο μια αντίδραση για το θέμα της FYROM. Ήταν μια συνολική αντίδραση απέναντι στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και στην κατάσταση που υπάρχει. Ο κόσμος, σε αντίθεση με την υπερσυντηρητική εξέδρα των επισήμων, βρήκε ευκαιρία μέσα από το θέμα της FYROM να διαμαρτυρηθεί, να βγάλει την οργή του, να αντιδράσει απέναντι σε μια συνολική πορεία η οποία είναι αδιέξοδη», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

ΠΗΓΗ : iskra.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.