ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ολοταχώς προς νέα θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδας ο Γιάννης Στουρνάρας
Tuesday
21/01/2020
03:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Σκουρής Γιάννης Στουρνάρας ΤτΕ
0

Σχόλιο GMR:    Στην εδώ (περί ειδημοσύνης κλπ) πρόταση μας, θεωρούμε πως δυο οικονομολόγοι “πχ Θ. Μαριόλης, Σ. Λαβδιώτης” μπορούν να συν-εργαστούν και για την οικονομική αλήθεια και για την υπέρ λαού-πατρίδας αξιοποίηση της.

Ελλείψει απαντήσεων-συνεργειών, Στουρνάρας και ξερό ψωμί.

 

 

 

Βασ. Σκουρής, 20 Ιανουαρίου 2020

 

 

 

Τόσο ο ίδιος, όσο κυρίως ο πρωθυπουργός, αποφεύγουν να πουν στην παρούσα φάση το παραμικρό για το θέμα, ιο πληροφορίες, όμως, των «Παιχνιδιών Εξουσίας», επιμένουν πως η σχετική απόφαση έχει ήδη ληφθεί

Ολοταχώς προς μια θητεία στη θέση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος οδεύει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας διατηρεί άριστη σχέση με τον πρωθυπουργό (πολλοί πρώην συνεργάτες του, άλλωστε, εργάζονται ήδη στο στενό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου), ενώ την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή στηρίζει και η ηγεσία της Φρανκφούρτης και άλλων θεσμών από το εξωτερικό.

Τόσο ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας, πάντως, όσο κυρίως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγουν να που το παραμικρό στην παρούσα φάση, καθώς οι σχετικές συνεννοήσεις θα ξεκινήσουν το πιθανότερο μετά το Πάσχα, όλα δείχνουν πως οι σχετικές αποφάσεις έχουν ληφθεί. Και –σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας»- για Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος θα προταθεί εκ νέου ο Γιάννης Στουρνάρας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Γιάννη Στουρνάρα είχε επιλέξει για Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος τον Ιούνιο του 2014 ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είχε πειστεί για την αντικατάσταση του τότε Διοικητή Γιώργου Προβόπουλου, του οποίου θα επιθυμούσε την επανεκλογή, τελικά όμως συμφώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά στην επιλογή Στουρνάρα. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ που ερχόταν τότε ολοταχώς στην εξουσία διαφωνούσε απολύτως με την επιλογή Στουρνάρα, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του και στον τότε Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα που συνοδευόταν από τον Γιάννη Δραγασάκη. Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, άφηνε να εννοηθεί πως θα αντικαταστούσε τον Γιάννη Στουρνάρα, με διαδικασίες αντίστοιχες με αυτές που ακολούθησε η κυβέρνηση της Κύπρου υπό τον Νίκο Αναστασιάδη προκειμένου να πετύχει την παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη- κάτι που προφανώς δεν κατόρθωσε. Η υπόθεση Novartis, μάλιστα, μεγάλωσε την αντιπαράθεση της Κουμουνδούρου με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, όπως και οι εκτιμήσεις του τελευταίου για την πορεία της οικονομίας, που υπήρξαν διαφορετικές επί κυβέρνησης Τσίπρα και άλλαξαν όταν κυβέρνηση έγινε η ΝΔ.

Η απόφαση, όμως, για τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, θεσμικά δε την εισηγείται το Γενικό Συμβούλιο της Τραπέζης στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο επικυρώνει απλώς την απόφαση του πρωθυπουργού.

Και όπως επιμένουν οι πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», η σχετική απόφαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μάλλον έχει ήδη ληφθεί…

 

Πηγή: news247.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.