ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πελώριες πολιτικές-ποινικές κυβερνητικές ευθύνες για τη κατάρρευση και φαγοπότι στις τράπεζες
Saturday
02/02/2019
02:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες Παν. Λαφαζάνης
0

Πρόλογος σχολίου : Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ δεν γίνεται για να “τους τα ρίξουμε” (αυτό αφορά όλα τα σχόλια μας). Γίνεται για την συλλογή καταγγελιών, τεκμηριώσεων, παραδειγμάτων δράσης. Όμως, κάθε χτυπητή αναντιστοιχία καταγγελιών-συμπεριφορών, επισημαίνεται διότι το ΔΗΘΕΝ είναι η δεύτερη αιτία/ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ των δεινών, με πρώτη αιτία/ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ, το ΕΓΚΛΗΜΑ.

Σχόλιο G-M-R:   Σωστά μιλάει η ΛΑ.Ε. για εγκλήματα. Βέβαια βγάζει μια τόση δα κραυγούλα, πώς η Δικαιοσύνη κρατάει στο ψυγείο σχετική μήνυση της (που να τολμήσετε να το κάνετε κύριο θέμα ενώπιοι-ενωπίω και κάτω από την χωροταξική μύτη του Αρείου Πάγου). Σύντροφοι, ξεχνάτε το ψυγείο της Βουλής όπου καταψύχονται δεκάδες ίσως και εκατοντάδες δικογραφίες εσχάτης μνημονιακής προδοσίας; Ξεχνάτε πως για κάθε μια τέτοια δικογραφία που ο Άρειος Πάγος διαβίβαζε στη Βουλή, δεν βλέπατε-δεν ακούγατε και την ίδια κοινωνικοπολιτική αναισθητοαφασία έδειχναν τα μέλη και οι οπαδοί σας μην τυχόν και πεταχτούν έξω από το λόμπι των εκλεκτών κληρονόμων του οπορτουνισμού; Ξεχνάτε πως στο μόνο που συμφωνούσατε με τους εκλεκτούς κληρονόμους του ορθόδοξου σεχταρισμού (ΚΚΕ για τους μη γνωρίζοντες), ήταν η κοινή αφωνία σας και η κοινή ωτοσκλήρυνσή σας όσον αφορούσε τις δικογραφίες εσχάτης μνημονιακής προδοσίας; Άντε σύντροφοι μην σας στεναχωρούμε άλλο, καλό κουράγιο για την αντιπροσωποκοινοβουλευτική, διαρκώς προεκλογική, ενδοαντιμνημονιακή αλληλοσφαγή.

 

 

Παν. Λαφαζάνης 1 Φεβ. 2019

 

 

 

Παν. Λαφαζάνης: Πελώριες πολιτικές και εγκληματικές οι ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση και το φαγοπότι στις τράπεζες

Ο Παν. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Γιάννη Δραγασάκη για τις τράπεζες, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Γιάννης Δραγασάκης και η κυβέρνηση Τσίπρα δεν δικαιούνται να ομιλούν ως τρίτοι παρατηρητές για τα χάλια των τραπεζών και τους μεγάλους κινδύνους που τα συνοδεύουν.

Η κυβέρνηση Τσίπρα και ειδικότερο ο Γιάννης Δραγασάκης και όλο το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο έχουν πελώριες πολιτικές και εγκληματικές ποινικές ευθύνες για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Έχουν πελώριες πολιτικές και εγκληματικές ποινικές ευθύνες για το αδιερεύνητο «φαγοπότι» των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών, που πλήρωσε με δεκάδες δις, με πόνο, δάκρυα και εξαθλίωση ο ελληνικός λαός.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, το οικονομικό επιτελείο και ο Γ. Δραγασάκης έχουν πελώριες πολιτικέςκαι εγκληματικές ποινικές ευθύνες ειδικότερα για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, με το οποίο το ελληνικό δημόσιο απώλεσε 40 δις. ευρώ σε μια νύκτα και για το οποίο η ΛΑ.Ε έχει καταθέσει απόλυτα τεκμηριωμένη μήνυση, την οποία δυστυχώς η Δικαιοσύνη κρατάει αμήχανα στο ψυγείο.

Με πελώριες πολιτικές και εγκληματικές ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης και του οικονομικού της επιτελείου οι καταρρακωμένες τράπεζες όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά και πνίγουν καθημερινά την οικονομία και πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού.

Η μόνη υπαρκτή δραστηριότητα των ελληνικών τραπεζών είναι να αποσπούν ληστρικές προμήθειες, να διεκπεραιώνουν τις αθρόες κατασχέσεις του δημοσίου, να πωλούν τα κόκκινα δάνεια, που συνεχώς αυξάνονται, σε κερδοσκοπικά fund και κυρίως να αρπάζουν κάθε βδομάδα με αδιαφανείς και σκοτεινούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σωρό ακινήτων και πρώτες κατοικίες από κατεστραμμένους οικονομικά πολίτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι δέσμια, μαζί με όλο το πολιτικό κατεστημένο, του τραπεζικού χρηματιστικού κεφαλαίου και επομένως ανίκανη να προχωρήσει στην εξυγίανση των τραπεζών για την ανάπτυξη της οικονομίας και την προστασία του ελληνικού λαού.

Αυτήν την ώρα διεκδικούμε ευρεία διαγραφή ιδιωτικών χρεών, ως θεμελιώδες συστατικό για την αναζωογόνηση της οικονομίας.

Διεκδικούμε να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και λαϊκής περιουσίας.

Διεκδικούμε ρευστότητα με δημοκρατικό κοινωνικό έλεγχο και χαμηλά επιτόκια για παραγωγικές δραστηριότητες και πρώτα απ’ όλα ένα ευρύ παραγωγικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Σήμερα όσο ποτέ η χώρα χρειάζεται μια βαθιά δημοκρατική προοδευτική ανατροπή, η οποία σε πρώτο πλάνο θα έχει την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος στο πλαίσιο ενός εναλλακτικού αναπτυξιακού και κοινωνικού προγράμματος ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της οικονομίας και της χώρας.

Δυστυχώς, όμως, αντί στην χώρα να κυριαρχούν τα πραγματικά προβλήματα, στην πολιτική ζωή, στην Βουλή και σε ένα παρακμιακό κατεστημένο πολιτικό σκηνικό του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου και της υποτέλειας, δεσπόζουν οι εκβιασμοί της «γκαζόζας», οι θεατρινισμοί, οι πολιτικές εξαγορές, οι αποσκιρτήσεις για την καρέκλα και η βαθιά σήψη.

Οι πολίτες χρειάζονται σήμερα να αντισταθούν στον αποπροσανατολισμό και τον εκμαυλισμότης πολιτικής, της κοινωνίας και της χώρας με ένα μεγάλο ενωτικό προοδευτικό αντιμνημονιακό – ανατρεπτικό μέτωπο ελπίδας και προοπτικής.

 

Πηγή: iskra.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.