ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πως έζησα την κρίση στα Ίμια από το Προεδρικό Μέγαρο
Sunday
14/02/2021
04:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιμια Ιωάν. Μπαλτζώης
0

Σχόλιο GMR:    Και όμως, με όλο τον σεβασμό στην στρατιωτική σας ιδιότητα, ούτε “συναισθηματικά τραύματα” ούτε “γεγονότα“, ήταν αυτά που συνέβησαν στα Ίμια κύριε Μπαλτζώη.

Ήταν προσβολή της Εθνικής Κυριαρχίας, η οποία έγινε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ, ως ΑΠΩΛΕΙΑ/ΕΘΕΛΟΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, από την κυβέρνηση Σημίτη.

Τα, “καταθέτω τις προσωπικές μου αναμνήσεις, ιδιαίτερες  πληροφορίες και εκτιμήσεις για τα γεγονότα της εποχής εκείνης, ως ενημέρωση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων“, αφορούν ΚΥΡΙΩΣ, όχι την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διότι αυτή και τα γνωρίζει και στέκεται στο ύψος της, ΑΦΟΡΟΥΝ την ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Επειδή θεωρώ ότι η υπόθεση των Ιμίων ακόμη προκαλεί συναισθηματικά τραύματα στην πλειοψηφία των Ελλήνων, πολύ δε περισσότερο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα σε  αυτούς που “συμμετείχαν” από τη θέση που υπηρετούσαν τότε και όπως είπε και ο εθνικός μας ποιητής “Εθνικόν το Αληθές”, 25 χρόνια μετά καταθέτω τις προσωπικές μου αναμνήσεις, ιδιαίτερες  πληροφορίες και εκτιμήσεις για τα γεγονότα της εποχής εκείνης, ως ενημέρωση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, με την ευχή και την ελπίδα ποτέ ξανά να μην συμβούν παρόμοια γεγονότα.

_.

 

 

 

Ιωάν. Μπαλτζώης, 1 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Τις τελευταίες μέρες “ξαναζήσαμε” μέσω επετειακών δημοσιευμάτων τις δραματικές στιγμές στην Κρίση στα Ίμια. Για πρώτη φορά, θα ήθελα σε αυτή την χρονική στιγμή να αποκαλύψω γεγονότα που βίωσα, γεγονότα που έμαθα από ανθρώπους που ήσαν παρόντες σε άγνωστα περιστατικά πριν 25 χρόνια. Τα Ίμια άφησαν πληγή στην ψυχή των Ελλήνων, στην εθνική τους υπερηφάνεια και τις “γκρίζες ζώνες”.

Η συνεισφορά στην αποκατάστασης της αλήθειας, είναι πιο σημαντική από την απόκρυψή της, μιας αλήθειας που πονάει πολύ, αλλά είναι εθνικά χρήσιμη για μελλοντικές καταστάσεις, που ίσως, πράγμα που απευχόμαστε, να επαναληφθούν. Και είναι εθνικά επιζήμιο να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη.

Τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας. Βρισκόμαστε στην κρίσιμη ημέρα της 30ης Ιανουαρίου 1996, μετά από μια σειρά γεγονότων, διπλωματικών αντιπαραθέσεων, πολιτικών δηλώσεων και στρατιωτικών κινητοποιήσεων των δύο εμπλεκομένων χωρών, της Ελλάδος και της Τουρκίας. Τα Ίμια, η μικρή στα δυτικά και η μεγάλη στα ανατολικά, ευρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των δύο χωρών, με πολλά πολεμικά πλοία στην περιοχή αυτή και την κατάσταση έκρυθμη και στα πρόθυρα πολεμικής αντιπαράθεσης.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.