ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Στο τιμόνι της Ιταλίας σπρώχνει τον “σούπερ Μάριο” το ευρωϊερατείο
Sunday
07/02/2021
19:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέξ. Μουτζουρίδης ΙΤΑΛΙΑ
0

 

 

 

Αλέξ. Μουτζουρίδης, 6 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ανακουφισμένοι και ικανοποιημένοι οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης, και φυσικά η γερμανική κυβέρνηση, με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Ο “σούπερ Μάριο”, που πιστώνεται τη διάσωση του ευρώ ως επικεφαλής της ΕΚΤ ως το 2019, είναι για τις δυνάμεις του “ευρωπαϊκού τόξου” ο ιδανικός να αναλάβει τα ηνία της Ιταλίας.

Διότι, όπως και άλλες χώρες στην Ευρώπη, λιγότερο ή περισσότερο, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου πολιτικοοικονομική κρίση. Στο πρόβλημα της πανδημίας και της διαχείρισης του κορωνοϊού προστίθεται επικίνδυνα αφενός η κόπωση της κοινωνίας από τα περιοριστικά μέτρα και αφετέρου η οικονομική επιδείνωση για εκατομμύρια πολίτες. Είναι ενδεικτικό ότι η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε 8,8% το 2020, ενώ χάθηκαν περίπου μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Ο λόγος για τον οποίο ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα έσπευσε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Ντράγκι δεν αφορά απλώς στα μικροπολιτικά παιχνίδια του οπορτουνιστή, πια, Ματέο Ρέντσι, ή στα κλισέ περί πολιτικής σταθερότητας, αλλά στο γεγονός ότι η κυριαρχούσα πολιτική και οικονομική ελίτ, στην Ιταλία και την Ευρώπη, δεν επιθυμεί πολιτικές ανατροπές.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.