ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΣΥΝ-εφαρμογή του άρθρου 120Σ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Sunday
05/08/2018
10:42 GMT+2
Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

 

ΝΑΙ , ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

Ως ενεργοί πολίτες/επώνυμοι/επιστήμονες/ιστοσελίδες/σχήματα/κινήματα/κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανατροπής της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, μαζί με όλες τις συνοδευτικές εθνοτικές μειοδοσίες της (βλέπετε παρακάτω 1α και 1β ομιλία Γ.Κασιμάτη 4-2-2018 και ομιλία-συνέντευξη 27-5-2018), εννοούμε/επιδιώκουμε, ΑΝΑΤΡΟΠΗ με δημοκρατικά (*) οργανωμένο αντιστασιακό-απελευθερωτικό μέτωπο με συν-ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ.
Κύρια πολεμοφόδια του προτεινόμενου αντιστασιακού-απελευθερωτικού μετώπου με συν-ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ, προτείνονται αναλυτικά τα πιο κάτω σημεία:

(1)  ——    Την έκθεση/ υπόδειξη  7/3/2014 του ΟΗΕ (εδώ) για λογιστικό έλεγχο του χρέους με ταυτόχρονη λογοδοσία των υπαιτίων ( 92. The Independent Expert recommends that the Government: (c) Conduct an independent, transparent and participatory audit of its debt in order to determine its origins and to identify and to hold to account those found responsible for the debt;  άρα ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ, που θα περιλάβει/ συσχετίσει, και την θεματολογίαδράση ΚΑΘΕ αντιμνημονιακού ενεργού πολίτη / επώνυμου / επιστήμονα / ιστοσελίδας / σχήματος /κινήματος / κόμματος).

(2)  ——     Επικουρικά αλλά απαραιτήτως αξιοποιήσιμες, οι καταγγελίες του Προέδρου του ΣτΕ για αντισυνταγματική μνημονιακή Δικαστικο-Πολιτική διαπλοκή: http://www.kathimerini.gr/964514/article/epikairothta/ellada/paraith8hke-o-proedros-toy-ste-nikos-sakellarioy

http://www.capital.gr/epikairotita/3172796/n-sakellariou-ste-dextika-anoikeies-epitheseis-gia-tin-upothesi-ton-mme

(3)  ——    Διεθνοποίηση των θέσεων-τεκμηριώσεων-δράσεων (**) του προτεινομένου μετώπου, με ταυτόχρονο κατέβασμα στο πεζοδρόμιο.

ΟΧΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝ-ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120Σ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ: ΕΠΙΜΟΝΗ στον διαρκή προεκλογικό διαγκωνισμό στα πλαίσια του «τι κι αν είναι ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ» ΑΝΤΙ-προσωπευτικού (εγγενώς ΑΝΤΙ-δημοκρατικού) Κοινοβουλευτισμού. Με ταυτόχρονη παροχή επίφασης δημοκρατικότητας στο ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

(*)     “εις γνώση όλων και με τη συμμετοχή ολων” των συμφωνούντων με την έκθεση-πρόταση του ΟΗΕ.

(**)     Αφορά, όλες τις μέχρι σήμερα ατομικές και συλλογικές αντιμνημονιακές θέσεις-τεκμηριώσεις-δράσεις, πλέον όσων ακολουθήσουν «ενώπιοι-ενωπίω», «κάτω από την χωροταξική τους μύτη» και μέσα στο θεματικό γήπεδο των υπαιτίων (λόγος-αντίλογος, δράση υπαιτίων-αντίδραση βάσει του άρθρου 120Σ). Αφορά, Απαίτηση και Προσδιορισμό αποζημιώσεων από ΕΕ (προ της εξόδου)-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ-ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ με “διπλογραφικό” τρόπο, δηλαδή: Αντιστοίχιση της μείωσης κεφαλαίου (ΑΕΠ 2009-2018) με δικαιώματα αποζημίωσης για κάθε πολίτη “σχεδόν ονομαστικά” (απώλεια ενσήμων λόγω αύξησης ανεργίας, απώλεια εισοδημάτων-περιουσιών, ζημίες του κράτους, κόστος αποκατάστασης, κλπ, σε συνδυασμό και με την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών).

 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ:

Δύο (1α,1β και 2)  Κρίσιμες ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ – ΕΓΚΥΡΕΣ ΔΙΚΑΙΙΚΑ θέσεις για την ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ του άρθρου 120Σ:

1α)  ——    Ομιλία του Γιώργου Κασιμάτη στην πλατεία Συντάγματος 4 Φεβρουαρίου 2018 όπου o Γ.Κ. θέτει τους λόγους ενεργοποίησης του άρθρου 120Σ

 Η ομιλία του Γιώργου Κασιμάτη στο Σύνταγμα στις 4/2/2018

Από edromos,  14 Φεβρουάριος, 2018

Δημοσιεύθηκε: Φύλλο 394 – 10/2/2018

https://www.edromos.gr/omiliatougiorgoukasimatistosyntagmastis-4-2/

Σήμερα η Μακεδονία ενώνει πάλι την Ελλάδα σε μία γροθιά. Κι αυτή η γροθιά είναι εδώ, ολόκληρη η Ελλάδα. Όταν ένα συλλαλητήριο έχει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους (3; 2; μακάρι) είναι όλη η Ελλάδα εδώ. Ακόμη και αυτοί είναι δεμένοι χειροπόδαρα σαν τα σκουλήκια και δεν θέλουν να το πουν και αυτοί συμφωνούν. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας το άρθρο 120. Αυτό είναι η αντίσταση κατά του όχι. Όταν έχουμε κυβερνήσεις από το 2010 που λένε όλο ναι στη δουλεία, σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει στα χέρια του την κυριαρχία της χώρας μας. Και αυτό το ορίζει ως υποχρέωση όλων των Ελλήνων και ως δικαίωμα όλων των Ελλήνων το άρθρο 120 του Συντάγματος. Η Ελλάδα εδώ είναι ολόκληρη και λέει όχι δεν δίνουμε ούτε ένα χιλιοστό από την μεγάλη σελίδα της ιστορικής ταυτότητας της Ελλάδας, τη Μακεδονία. Λέει όχι στη δουλεία που μας επέβαλαν το 2010. Λέει όχι σε καμία παραχώρηση ελληνικής σπιθαμής γης στους ξένους. Σήμερα ο ελληνικός λαός λέει όχι σε όλα αυτά. Στη δουλεία που έχουμε από το 2010, γιατί μην ξεχνάμε ότι το σκοπιανό, το κυπριακό, το θρακικό, το ζήτημα του Αιγαίου, την ενιαία ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας, όλων η παραχώρηση υπογράφτηκε με τρεις όρους στην κατάπτυστη δανειακή σύμβαση του 2010. Οι όροι αυτοί είναι: Παραίτηση άνευ όρων και αμετακλήτως από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας (ΝΑΤΟ δηλαδή). Ο άλλος όρος είναι: δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας. Όλη η Ελλάδα ξεπουλιέται σήμερα. Και μία ολοκληρωτική αλλοτρίωση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού πλούτου. Με ρωτούσαν όλες αυτές τις μέρες οι δημοσιογράφοι: Γιατί πάτε να συνταχτείτε σ’ αυτό το συλλαλητήριο την Κυριακή; Θα πω αυτό που λέει όλη η Ελλάδα. Το όχι. Το όχι το οποίον παραβίασε η κυβέρνηση ασύστολα με το προηγούμενο δημοψήφισμα.

 

 Ναι είναι αλήθεια, σήμερα αποφασίστηκε η πολιτική η οποία θέλει να δώσουμε την ταυτότητά μας σε ξένο λαό. Αυτή είναι η απόφαση η πολιτική. Ό,τι και να κάνουν οι κυβερνήσεις θα είναι ένα ψεύτικο πράγμα, που δεν θα ζήσει και αυτό θα πρέπει να το ήξερε και ο ίδιος ο λαός των Σκοπίων. Το όνομα αυτό μετά τον πόλεμο το έδωσε σαν καραμέλα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Σκοπίων ο Τίτο όχι για να δώσει την ισχύ κράτους σ’ αυτήν την περιοχή αλλά για να πάρει η Γιουγκοσλαβία ολόκληρη αυτήν την Μακεδονία. Και να βγει στο Αιγαίο και η Ελλάδα να μείνει με τη Θεσσαλία και κάτω. Αυτό το υποστήριξαν οι ΗΠΑ τότε, γιατί ο Τίτο ήταν το αγαπημένο τους παιδί ως προπύργιο απέναντι στον Στάλιν. Και οι δικές μας κυβερνήσεις εγκλημάτησαν από τότε που δεν το έβαλαν μπροστά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Δεν χάσαμε το δικαίωμα ούτε για μια σπιθαμή ακόμη για να παραχωρήσουμε την ιστορία μας  και να νομιμοποιήσουμε και να δώσουμε ταυτότητα σε έναν άλλον λαό. Σεβόμαστε τον λαό των Σκοπίων και της περιοχής, όπως σεβόμαστε όλους τους λαούς των Βαλκανίων μας, είναι πολύπαθη λαοί, είχαμε κοινή μοίρα για πολλούς αιώνες και είναι πάντα ο στόχος και αυτοί όπως κι εμείς των μεγάλων δυνάμεων. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να πάρουν η περιοχή αυτή, τα Σκόπια, από τη δική μας ταυτότητα. Οι εθνότητες οι οποίες συνθέτουν τον λαό των Σκοπίων εγκαταστάθησαν εκεί 900 μετά από τον Μέγα Αλέξανδρο. Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση ούτε εθνοτική, ούτε πολιτισμική, ούτε ιστορική με την Μακεδονία. Μα, λέει, “εγκαταστάθηκαν στην περιοχή που ονομαζόταν Μακεδονία”, τουλάχιστον ένα τμήμα της. Απαντούμε “τότε και η Τουρκία θα έπρεπε να λέγεται Ιωνία”. Οι παραδουνάβιες περιοχές θα έπρεπε να λέγονται Ελλάδα και η Σικελία θα έπρεπε να λέγεται Μεγάλη Ελλάδα. Ας μου φέρει οποιοσδήποτε διεθνολόγος ένα κράτος από όλη την υφήλιο, το οποίο να έχει όνομα που να μην έχει καμία σχέση με την ιστορία του λαού του. Ένα μόνο. Η Μεγάλη Βρετανία λεγότανε επί αιώνες Μεγάλη Βρετανία, οι Σκωτσέζοι όμως, οι Ουαλοί και οι Βρετανοί δεν το αποδέχονταν και γι’ αυτό ονομάστηκε Ηνωμένο Βασίλειο. Εμείς είμαστε λοιπόν οι έξυπνοι. Μην ξεχνάμε ότι όπως και τότε στήριζαν την επεκτατική βουλιμία της τότε Γιουγκοσλαβίας οι ΗΠΑ και σήμερα υποστηρίζουν την ίδια καραμέλα στον μικρό αυτόν λαό γιατί θέλουν να κυριαρχήσουν στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης, τα Βαλκάνια. Αυτός είναι οι λόγος, θέλουν ακριβώς να στήσουν τη γεωπολιτική τους βουλιμία, να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη. Και αυτό θα έπρεπε να το δουν και οι Ευρωπαίοι αλλά σήμερα είναι τυφλοί οι Ευρωπαίοι. Σημαίνει ακόμα κάτι χειρότερο. Η μικτή ονομασία που μαγειρεύουνε καταργούν τη Μακεδονία την παλιά, καταργούν την ταυτότητα της Ελλάδας. Γι’ αυτό η ελληνική πολιτική είναι μία, αυτό που εσείς εκφράζετε σήμερα. Είναι όχι χρησιμοποίηση της λέξης Μακεδονία σε καμία περίπτωση.

Στη δουλεία που έχουμε από το 2010, γιατί μην ξεχνάμε ότι το σκοπιανό, το κυπριακό, το θρακικό, το ζήτημα του Αιγαίου, την ενιαία ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας, όλων η παραχώρηση υπογράφτηκε με τρεις όρους στην κατάπτυστη δανειακή σύμβαση του 2010

Αυτή τη στιγμή αυτή η στάση και το όχι της Ελλάδας δεν είναι εχθρικό προς την περιοχή και προς τους λαούς και τις εθνότητες των Σκοπίων. Είναι εχθρική προς τη βουλιμία την επεκτατική, την γεωπολιτική των μεγάλων δυνάμεων, που θέλουν τη συρρίκνωση της Ελλάδας. Της ελληνικής ιστορίας. Η ελληνική ιστορία της ενωμένης Ελλάδας έχει μητέρα τη Μακεδονία. Αυτό θα πρέπει να το ξέρουμε και δεν μπορεί να αλλάξει. Λέμε για αλυτρωτισμό. Ποιος αλυτρωτισμός; Ξεχάσαμε και τις έννοιες.. είμαστε εμείς κατακτητές της περιοχής και τους έχουμε υπόδουλους και πρέπει να λυτρωθούν; Μας λένε ότι “έχουμε αναγνωρίσει το όνομα”. Δεν το έχουμε αναγνωρίσει, αλλά και να το αναγνώρισαν κάποιοι δεν είχαν καμία εξουσία από τον λαό να αναγνωρίσουν την ταυτότητα που ανήκει στην Ελλάδα.

Τα παλλαϊκά συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών που συγκεντρώνουν την ψυχή όλης της Ελλάδας, είναι το όχι στις κυβερνήσεις και στη Βουλή των Ελλήνων που έχει αναγνωρίσει μέχρι σήμερα αυτές τις διαπραγματεύσεις. Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται ούτε με τον κ. Νίμιτς ο οποίος εκπροσωπεί ξένα συμφέροντα. Η Ελλάδα είναι η μόνη που μπορεί κατά το διεθνές δίκαιο και κατά το Σύνταγμά της να πει όχι. Και το λέει σήμερα ο ελληνικός λαός. Αν δεν θέλουν η κυβέρνησή μας ή τα κόμματα της Βουλής να το καταλάβουν σημαίνει ότι ως παραβάτες του Συντάγματός μας, ως παραβάτες του Διεθνούς Δικαίου, ως παραβάτες των συνθηκών της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης ό,τι και να πουν θα είναι άκυρα. Και αυτό το άκυρο θα συνοδεύει και την ανασφαλή δήθεν ταυτότητα που νομίζουν ότι θα αποκτήσουν τα Σκόπια. Δεν αρκούν, νομίζουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με το να αλληλοβρίζονται με την κυβέρνηση ότι αρκεί αυτό. Δεν αρκεί. Θα έπρεπε όλοι να είναι εδώ. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να το κάνει σημαία αυτό το συλλαλητήριο για τις διαπραγματεύσεις αν σεβόταν τον λαό. Δεν μπορεί ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη Θεσσαλονίκη να λέει ότι δεν επηρεάζει το συλλαλητήριο τις διαπραγματεύσεις. Προσβάλλει τον ελληνικό λαό, προβάλλει τη Δημοκρατία, παραβιάζει το Σύνταγμα. Το όχι αυτό που εκφράζεται σήμερα απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πρέπει να τηρεί το Σύνταγμα. Ο μεγάλος Έλληνας, ο πατριώτης, ο οποίος μια ζωή ολόκληρη αγωνίζεται και χωρίς τον αγώνα δεν μπορεί να ζήσει ούτε να συνθέτει, αυτό τώρα μου θυμίζει ότι να πούμε στον κ. Κοτζιά ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Λοιπόν το μήνυμα το οποίο δίδετε εσείς, ο ελληνικός λαός, το μεγάλο μήνυμα, το πρωτοφανές μήνυμα, γιατί δεν έχει ξαναγίνει στα χρόνια που ξέρω εγώ αυτού του είδους η συγκέντρωση, ποτέ, ούτε στις μεγάλες συγκεντρώσεις της δεκαετίας του ’60 ούτε πριν. Αυτό λοιπόν το μεγάλο μήνυμα απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και προς τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων όλα, τα οποία αποδέχτηκαν τους κατάπτυστους όρους της δανειακής σύμβασης να τα δίνουμε όλα. Γι’ αυτό το μήνυμα είναι: όχι στους επαίσχυντους όρους δανεισμού του 2010 που αλλοτρίωσαν τα κυριαρχικά δικαιώματα των Ελλήνων, όχι στη γεωπολιτική βουλιμία των μεγάλων δυνάμεων εις βάρος της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας, όχι στην αλλοτρίωση της ιστορικής λέξης Μακεδονία στην οποία οφείλει η υφήλιος τον πολιτισμό με την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό είναι το μήνυμα και να μην ξεχνάμε, να πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η σημερινή συγκέντρωση είναι η πρώτη εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος.

1β)  ——     Οδύσσεια της Γνώσης: Μακεδονία – Ιστορία προς Εξαφάνιση!

2)  ——       Ανδρέας Δημητρόπουλος:  “Μέχρι τότε δεν μένει παρά η ενεργοποίηση των πολιτών και η φιλοπατρία των  Ελλήνων, στους οποίους ο συντακτικός νομοθέτης εναποθέτει την φύλαξη του Συντάγματος(άρθρ. 120).”

Από την ανάρτηση,  Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Η ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ “ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ”, https://andreasdimitropoulos.blogspot.com/2018/02/blog-post.html

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.