ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τα 8 στάδια ανόδου και πτώσης των Πολιτισμών – Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η Ελλάδα
Monday
28/09/2020
01:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Πολιτισμός Σωτήρης Καμενόπουλος
0

Σχόλιο GMR: Ναι, Ναι, ή παιδεία, όμως η παιδεία (βλέπετε επίλογο) υποδεικνύει και ΣΤΑΣΗ και ΟΧΙ ΑΠΑΘΕΙΑ!

 

 

 

 

Σωτ. Καμενόπουλος, 26 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

O Alexander Tytler (1747-1813) ήταν καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Ο Tytler, όταν αναφέρθηκε στην πτώση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, περιέγραψε 8 στάδια ανόδου και πτώσης των πολιτισμών. Οι πολιτισμοί (και τα Έθνη) ακολουθούν ανοδικές και πτωτικές πορείες. Η χώρα μας, βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Ας δούμε καθένα από τα οκτώ στάδια και ας αναλογιστεί η καθεμία/ο καθένας, σε ποιο στάδιο νομίζει ότι βρίσκεται η πατρίδα μας.

Ευχής έργον θα ήταν τα παρακάτω να αποτελέσουν τροφή για σκέψη σε όλες τις πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις του τόπου, ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα της σημερινής περιόδου. Καλό θα ήταν οι πολίτες να θυμούνται αυτές τις σκληρές-πικρές αλήθειες (το αρχικό κείμενο προέρχεται από το lifesitenews). Σε ορισμένα σημεία το κείμενο έχει προσαρμοσθεί, ώστε να ανταποκρίνεται στην κρίσιμη περίοδο που περνά η πατρίδα μας.

Στάδιο 1, από την δουλεία στη πνευματική πίστη: Μεγάλοι πολιτισμοί σχηματίζονται στο χωνευτήρι της Ιστορίας. Οι αρχαίοι Εβραίοι βρίσκονταν σε δουλεία για 400 χρόνια στην Αίγυπτο. Οι Έλληνες βρίσκονταν σε δουλεία επίσης 400 χρόνια υπό τον οθωμανικό ζυγό. Η Δυτική Χριστιανοσύνη προέκυψε από τις χαοτικές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της παρακμής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και των κινήσεων των άγριων και βάρβαρων φυλών. Η αμερικανική κουλτούρα διαμορφώθηκε από τις αδικίες που αναπτύχθηκαν στα αποικιακά χρόνια. Τα δεινά και οι αδικίες προκαλούν πνευματική ανάπτυξη. Η ταλαιπωρία φέρνει σοφία και απαιτεί μια πνευματική πειθαρχία που αναζητά δικαιοσύνη και λύσεις.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.