ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τι γράφει στο βιβλίο του ο Βαρουφάκης για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ
Tuesday
06/08/2019
17:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Βαρουφάκης ΕΥΠ
0

Σχόλιο GMR :   Και ΓΙΑΤΙ ο Γιάνης (Ο Δημήτρης, ο Παναγιώτης, η Ζωή, ο Στάθης μιας και πολιτεύεται, ο άλλος ο Δημήτρης ο Μπελαντής, ο νομικός, που γράφει για “Μετά την Αριστερά“, δεν στριμώχνουν ένας-ένας και όλοι μαζί για το θέμα αυτό την Ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ζητώντας συμπαράσταση από όλους τους πολίτες που ψήφισαν το ΟΧΙ 5/7/2015;

 

 

 

Γιάνης Βαρουφάκης, 6 Αυγούστου 2019

 

 

Ένα σκοτεινό κεφάλαιο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αφορά τον ρόλο της ΕΥΠ, άνοιξε χθες, με την ομιλία του στην Βουλή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Αλέξη Τσίπρα, Γιάνης Βαρουφάκης.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνει τέτοια προειδοποιητικά μηνύματα προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, αν και κανείς δεν ξέρει, αν ξέρει και τι ξέρει παραπάνω, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25. Η αλήθεια είναι πάντως, ότι και μόνο η καταγγελία, που επανέλαβε χθες ο κ. Βαρουφάκης, οτι «την περίοδο του κ. Ρουμπάτη, το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε εναντίον ακόμη και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» είναι μια βαριά καταγγελία.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει. Στο βιβλίο του Adults in the Room που μεταφράστηκε στα ελληνικά και εκδόθηκε με τον τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» και γίνεται ήδη ταινία από τον Κώστα Γαβρά, ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι αποκαλυπτικός για τον ρόλο που έπαιξε η Υπηρεσία Πληροφοριών την εποχή της δραματικής διαπραγμάτευσης με την τρόϊκα. Ρόλος που αν πιστέψουμε τουλάχιστον τα όσα γράφει ο κ. Βαρουφάκης, ήταν μεταξύ άλλων και η παρακολούθηση των τηλεφώνων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών. Η αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί.

Και όπως δήλωσε χθες ο πρώην υπουργός: Το έχω καταγγείλει στο βιβλίο μου. Ας έρθει κάποιος να με μηνύσει για αυτό που έγραψα για τον κ. Ρουμπάτη, θα ζητήσω άρση της ασυλίας μου…

Τι γράφει στο βιβλίο του για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Ο Γ. Βαρουφάκης, όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του, όταν ανέλαβε το υπουργείο, είχε αμφιβολίες για την αφοσίωση των υπηρεσιακών στελεχών του και ζήτησε να δει κατ ιδίαν τον κ. Ρουμπάτη. «Περισσότερο απ’ όλα εκτίμησα το γεγονός ότι μου επιβεβαίωσε πως δεν είχα την αφοσίωση ολόκληρων τμημάτων μέσα στο υπουργείο μου (σ.σ. χαρακτηριστικά αναφέρει πως ήταν αφοσιωμένοι αλλού), ενώ με ενημέρωσε πόσο στενή είχε γίνει η σχέση μεταξύ των διευθυντών αυτών των τμημάτων και των αξιωματούχων της τρόικας». Πώς ο τότε διοικητής της ΕΥΠ είχε γνώση ότι ορισμένοι δεν ήταν αφοσιωμένοι στο σχέδιο της κυβέρνησης και πώς ορισμένοι διευθυντές των τμημάτων του υπουργείου του είχαν στενή σχέση με αξιωματούχους της τρόϊκας, ο κ. Βαρουφάκης δεν το εξηγεί. Αλλά όλοι μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις. Οτι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα τηλέφωνά τους. Οπως επίσης πάντως ο κ. Βαρουφάκης δεν εξηγεί γιατί ο ίδιος κάλεσε τον κ. Ρουμπάτη στο γραφείο του, επειδή είχε αμφιβολίες για την αφοσίωση των υπηρεσιακών στελεχών του. Τι ζήτησε εκείνος από τον κ. Ρουμπάτη;

 

Οι παρακολουθήσεις των αξιωματούχων της τρόϊκας


Σημειώνεται ότι οι παρακολουθήσει έχουν και ένα παρελθόν επι ΣΥΡΙΖΑ. Τον Απρίλιο του 2016 είχαν διαρρεύσει στα wikileaks αποσπάσματα από τις συνομιλίες των αξιωματούχων της τρόϊκας στο Χίλτον, καθώς και τηλεφωνικές συνομιλίες του Πόλ Τόμσεν με την Βάλια Βελκουλέσκου, χωρίς ποτέ να δοθεί απάντηση ποιός και πώς έκανε την καταγραφή. Η ΕΥΠ υποσχέθηκε ότι θα κάνει έρευνα αλλά έκτοτε δεν έχει γίνει γνωστό απολύτως τίποτα..

Πώς τα έσπασε ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον διοικητή της ΕΥΠ


Στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός αναφέρεται και στον καυγά του- που έδωσε τέλος και στην φιλική έως τότε σχέση τους- με τον Γιάννη Ρουμπάτη. Αφορμή ήταν λέει η τοποθέτηση νέου επικεφαλής στον ΟΠΑΠ. Οπως γράφει ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, ο Ρουμπάτης στράφηκε εναντίον του όταν του ζήτησε να διατηρήσει στη θέση του τον επικεφαλής του ΟΠΑΠ. Εκείνος όμως διαφώνησε και επέλεξε τον Αντώνη Στεριώτη. Γιατί ο διοικητής της ΕΥΠ είχε λόγο στην διοίκηση του ΟΠΑΠ δεν εξηγεί ο Γιάνη Βαρουφάκης.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.