ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τσίπρας για προσφυγικό: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σφυράει κλέφτικα στη μονομερή ακύρωση διεθνούς συμφωνίας
Wednesday
04/03/2020
01:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλ. Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο GMR: Τι παιδί με αρχές, με ήθος, με λέγειν, τι μορφωμένος, με νομικές γνώσεις, τι Ευρωπαίος, τι ηγέτης, τι παράδειγμα!

._

 

Αλέξης Τσίπρας, 3 Μαρτίου 2020

 

 

 

Στο ζήτημα της μονομερούς κατάργησης από πλευράς Τουρκίας της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό ζήτημα αναφέρθηκε μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Mega ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «εμείς βρήκαμε λύση», κάτι που δεν ισχύει σε αυτήν την περίοδο, με την υπάρχουσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Σήμερα έχουμε μονομερή ακύρωση μιας διεθνούς συμφωνίας από την πλευρά της Τουρκίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση σφυράει κλέφτικα. Όσο ήμουν πρωθυπουργός, δεν είχε ακυρωθεί μονομερώς η συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ενώ στη συνέχεια επισήμανε: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως εργαλεία και έχει γεωπολιτικές βλέψεις». Παράλληλα, τόνισε πως «σωστά κλείσαμε (ως Ελλάδα) τα σύνορα, αλλά δεν βοηθούν οι επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης».

«Τι νόημα έχει η αναστολή της διαδικασίας του ασύλου για ένα μήνα, ενώ πριν νομοθετούσες για να το επιταχύνεις;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε για ακόμη μια φορά ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται για να μείνουν εδώ. Έρχονται για να περάσουν στην Ευρώπη».

«Εδώ και επτά μήνες η κυβέρνηση κινείται χωρίς στρατηγική. Βρισκόμαστε μπροστά σε εκβιασμό της Τουρκίας, τον οποίο η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προβλέψει, γιατί απειλούσε καιρό πριν. Θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών», επισήμανε ο κ. Τσίπρας και εγκάλεσε την κυβέρνηση που δεν συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα. Όπως υπογράμμισε: «Διαχειρίστηκα το θέμα 4,5 χρόνια, δεν θέλει την άποψή μου; Αυτό δείχνει αλαζονεία. Εγώ συγκάλεσα τρεις φορές συμβούλιο πολιτικών αρχηγών».

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αφήνει να βουλιάζουν τα νησιά από πρόσφυγες για να μην στεναχωρήσει τους “γαλάζιους” δημάρχους».

Στην πηγή θα δείτε video με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Πηγή: newsbeast.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.