ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Βαρουφάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Το 4ο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το χειρότερο
Tuesday
27/08/2019
21:59 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Βαρουφάκης ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΜέΡΑ25
0

 

Σχόλιο GMR : Βρισκόμαστε στην ίδια χρεοδουλοπαροικία εδώ και οχτώ χρόνια“, καταγγέλλει ο Γιάνης (ένας είναι ο Γιάνης).

Που το καταγγέλλει;

Στην Δικαιοσύνη;

Μπααα, αυτός δεν κατέχει Νομικά.

Θέλει όμως να κυβερνήσει την Ελλάδα (και τους δυστυχείς Έλληνες μαζί).

Πώς θα κυβερνήσει;

Μα με το ένα νί.

 

 

 

Γιάνης Βαρουφάκης, 27 Αυγούστου 2019

 

 

Βρισκόμαστε στην ίδια χρεοδουλοπαροικία εδώ και οχτώ χρόνια, είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25

Ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Γιώργο Πιέρρο και Ελένη Στεργίου, αναφέρθηκε στην άρση των capital controls, στο τέταρτο μνημόνιο και στις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου.

«Τα capital controls ήταν αυτό που επέβαλε η τρόικα στη χώρα μας για να μην αποδράσουμε από την χρεοδουλοπαροικία. Εκείνο το πεντάμηνο έγινε μία προσπάθεια, θα ήθελα πάρα πολύ ξέρετε εκείνη η προσπάθεια να είχε γίνει μαζί με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με όλους, γιατί ήταν εθνική υπόθεση. Η ΝΔ εκείνη την εποχή η ΝΔ έλεγε βάστα Γερούν και συνεισέφερε τα μέγιστα για να έρθουν τα capital controls, o ΣΥΡΙΖΑ παράτησε τον αγώνα στη μέση και βρισκόμαστε στην ίδια χρεοδουλοπαροικία εδώ και οχτώ χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

 

Αναφερόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 δήλωσε: «Εάν εγώ είχα υπογράψει το τρίτο μνημόνιο, τον Απρίλιο, το Μάιο, τον Ιούνιο, τότε που το απαιτούσαν οι δανειστές, ξέρετε πώς θα αναφέρονταν σε μένα; Σαν τον σοβαρό υπουργό, ο οποίος είδε το φως, ο οποίος έφερε την ηρεμία, έφερε τη σταθερότητα. Τι θα είχα φέρει όμως; Αυτό που έφερε ο κ. Τσακαλώτος. Τι έφερε ο κ. Τσακαλώτος; Έκοψε το ΕΚΑΣ, έκοψε τις συντάξεις, έδωσε για φραγκοδίφραγκα τα τρένα μας, αν είναι δυνατόν, για σαράντα τρία εκατομμύρια ευρώ, που είναι τ’ιποτα, είναι ένα γελοίο ποσόν, σε μία πτωχευμένη ιταλική επιχείρηση η οποία δεν έχει τα χρήματα να επενδύει στα τρένα. Αν έλεγα ναι λοιπόν και εγώ σε όλα στον κ. Γερούν και στον κ. Βόλφγκανγκ θα με εκδείαζαν κι εκείνοι».

 

Στη συνέχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας τόσο τους ισχυρισμούς από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την ηγεσία της ΝΔ ότι βγήκαμε από τα μνημόνια ανέφερε: «Αλλα αυτό δεν ισχύει, είμαστε στο βαθύτερο και χειρότερο μνημόνιο που είναι το τέταρτο, το οποίο υπεγράφη τον Αύγουστο του 2018, έναν χρόνο πριν περίπου, το οποίο βεβαίως Οργουλιανά δεν το ονόμασαν μνημόνιο, το ονόμασαν έξοδο από τα μνημόνια, οι υπουργοί του Τσίπρα, αλλά είναι το τέταρτο και χειρότερο, από το 2021 και μετά, από το ‘22 δηλαδή, θα υπάρξει μείωση του πρωτογενούς, αυτό είναι στο τέταρτο μνημόνιο, θέλει να το καρπωθεί ο κ. Σταικούρας αυτό; Το οποίο το έκανε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος πριν. Εγώ αυτό που λέω είναι το εξής: ούτε με το 2,2 ούτε με το 3,5% δεν βγαίνει η ελληνική οικονομία, είναι μία οικονομία πληγωμένη χτυπημένη αλύπητα, με έναν ιδιωτικό τομέα ο οποίος παραπαίει, με μία κατάσταση η οποία δεν μπορεί να είναι βιώσιμη, και τι θέλω να πω; Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρέπει ποτέ να ξεπερνά το 1,5% αλλά θα πρέπει να μπορεί να πέσει και το 0%, να μην υπάρχει πλεόνασμα γιατί έρχεται λαίλαπα»

 

Σε ερώτηση για τις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε πως: «Ο κ. Καμμένος του είχε υποσχεθεί του κ. Τσίπρα ότι δώσε μου εμένα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εγώ δεν θα μιλάω, αυτό το είχα δεχτεί, με πόνο ψυχής το είχα δεχτεί το Γενάρη του ΄15, δεν κατάλαβα, όταν όμως μετά σταμάτησε, δεν υπήρξε πλέον σύγκρουση με την τρόικα, γιατί ήταν ανάγκη ο κ. Τσίπρας να συγκυβερνήσει με τον κ. Καμμένο;».

 

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.