ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Δηλώσεις Αλαβάνου: “Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από τη σημερινή”
Tuesday
26/06/2018
00:07 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέκ. Αλαβάνος
1

Σχόλιο G-M-R: “Μιλάμε για προδοσία”, αλλά ταυτόχρονα υπονομεύουμε κάθε συζήτηση, πρόταση, δημόσια καταγγελία, δικονομική καταγγελία, για το ΑΔΙΚΗΜΑ της εσχάτης μνημονιακής προδοσίας (*)(εμπλουτισμένης πλέον με την ωμή εκχώρηση εθνοτικών δικαιωμάτων) και τις συνακόλουθες ποινικές και αστικές ευθύνες, αγαπητοί συναγωνιστές του Σχεδίου Β, αγαπητέ συναγωνιστή και Ηγέτη πολλών Προσδοκιών, αγαπητοί συναγωνιστές της Πρωτοβουλίας των 1-1-4.

(*) Παρά και την ΠΡΟΤΑΣΗ-ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΗΕ 7-3-2014 (εδώ, παραγρ.92c), παρά και τις σχετικές καταγγελίες του Προέδρου του ΣτΕ κου Ν. Σακελλαρίου (εδώ).

 

 

Αλέκος Αλαβάνος, 256-2018

 

 

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του Σχεδίου Β, Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90.1 Fm.

«Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή. Δεν πούλησε καμία κυβέρνηση τέτοια έκταση και σε τόσο χρονικό βάθος όλη την περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Δεν το έχει κάνει, δεν έχει τολμήσει ποτέ να το κάνει, ούτε στο διεθνή έλεγχο, ούτε με τον Δεληγιάννη, τις χειρότερες κυβερνήσεις να πάρουμε» υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος.

Ο κ. Aλαβάνος σημείωσε επίσης ότι «με αύτη τη συμφωνία γινόμαστε αποικία» εξηγώντας:

(more…)

Monday
05/02/2018
00:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέκ. Αλαβάνος
0

 

του Αλέκου Αλαβάνου, 4-2-2018

 

Ένα φιλόδοξο εγχείρημα για μια ευρεία συνάντηση δυνάμεων της εργασίας, της διανόησης και της επιστήμης, ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές κατηγορίες και με διαφορετικές πολιτικές προελεύσεις, αλλά με κοινό στόχο την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι εμπνευστές του σχεδίου αυτού, με μια δόση ρομαντισμού, το παρουσιάζουν ως μια νέα «Φιλική Εταιρεία», με ένα συγκροτημένο πρόγραμμα για την επίλυση άμεσων κοινωνικών προβλημάτων και παράλληλα τη δημιουργία των βάσεων για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα, το οποίο απέτυχαν να δημιουργήσουν οι δανειστές.

Αισιοδοξία και ήθος


Αυτή είναι η ιδέα που έχει τεθεί στο τραπέζι και μορφοποιείται αυτή την περίοδο, όπως αποκαλύπτει ο
Αλ. Αλαβάνος, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για νέο πολιτικό φορέα, αλλά για μια «ένωση ανθρώπων», τονίζοντας μάλιστα ότι το εν λόγω εγχείρημα «δεν έχει καμία σχέση με κομματικά παζάρια, με αρχηγικούς ανταγωνισμούς, με ζητωκραυγές ή γιουχαΐσματα». «Η διεργασία έχει ξεκινήσει. Έχει δημιουργήσει έναν μεγάλο πλούτο ιδεών και συμβολών. Έχει αισιοδοξία. Και έχει ήθος» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο «Βήμα».


«Η ιδέα αυτή δεν γεννήθηκε σε κάποιο κομματικό γραφείο. Ήρθε από κύκλους ανήσυχων και δημιουργικών επιστημόνων. Με αυτή την έννοια, κι εγώ και άλλοι, είμαστε περισσότερο παραλήπτες της πρότασης παρά πρώτοι αποστολείς»
εξηγεί, σημειώνοντας μάλιστα ότι κάποιος από αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία «χρησιμοποίησε μια ρομαντική κάπως, αλλά όχι άστοχη, έκφραση, μιλώντας για “μια νέα Φιλική Εταιρεία” δύο ακριβώς αιώνες μετά – με την έννοια της ένωσης ανθρώπων από διάφορες κοινωνικές κατηγορίες, σε έναν κοινό στόχο, που είναι η αναγέννηση και η ανασυγκρότηση της Ελλάδας». Μάλιστα προτρέπει: «Ας θυμηθούμε, επειδή πολλοί στον τόπο μας μέσα από πικρές εμπειρίες και απανωτές διαψεύσεις έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στον λαό μας, αυτό που έγραφε ο Ξάνθος στα απομνημονεύματά του: “διά να ενεργήσωσιν οι Έλληνες μόνοι των ό,τι ματαίως από πολλού χρόνου ήλπιζον από την φιλανθρωπίαν των χριστιανών βασιλέων”». (more…)

Για την Ενότητα
Monday
06/11/2017
13:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέκ. Αλαβάνος
2

 

Σχόλιο G-M-R:     Για να φθάσουμε στο κυβερνητικό πρόγραμμα, πρέπει πρώτα να ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ  ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ (και όχι “να αντιπαρατεθούμε πολιτικά μαζί του”, γιατί με το έγκλημα δεν συνδιαλέγεσαι, αλλά ΣΥΓΚΡΟΥΕΣΑΙ).

Με ποιες οικονομικοδικαιϊκές τεκμηριώσεις, με ποιο επιχειρησιακό αντιστασιακό/απελευθερωτικό σχέδιο, με ποιά συγκεκριμένη πρόταση/σχέδιο δημοκρατικής/παλλαϊκής και όχι αντιπροσωπευτικής ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ θα το κατορθώσουμε;

Η G-M-R με τις δύο τελευταίες αναρτήσεις ….ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ… και ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ … (και όχι μόνο), δείχνει ΤΡΟΠΟ που οδηγεί στον ΣΤΟΧΟ.

 

 

 

Του Αλέκου Αλαβάνου,       2/11/2017

 

Η Μαύρη Τετραετία πρέπει να κλείσει.

Δεν χρειάζεται εδώ ανάλυση της κατάστασης. Την έχει κάθε οικογένεια αποτυπωμένη στις άγριες συνθήκες της ζωής της. Άλλη με ανεργία, άλλη με μειωμένο ή χωρίς καθόλου εισόδημα, άλλη χωρίς ηλεκτρικό, άλλη με χρέη, άλλη με το διαμέρισμα στον πλειστηριασμό, άλλη χωρίς πόρους για την αναγκαία εκπαίδευση των παιδιών, άλλη χωρίς τα απαραίτητα για τα φάρμακα, άλλη χωρίς τη στοιχειώδη άνεση που είχε συνηθίσει τις προηγούμενες δεκαετίες. Και πολλές, πάρα πολλές με όλα τα δεινά μαζί.

Δεν είναι όμως μόνο το μεγάλο κακό που έχει έρθει. Είναι και το μεγαλύτερο κακό που συντελείται υπογείως. Σε μια εποχή εκρηκτικής ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας στον πλανήτη, η Ελλάδα είναι πια αποκλεισμένη. Είναι πρόσφυγας και μετανάστρια, με τον αντίστροφο από τον συνηθισμένο τρόπο: από το χώρο των αναπτυγμένων κρατών, στο χώρο των φτωχών και καθυστερημένων. Όπως η πατρίδα μας έμεινε έξω από τη βιομηχανική επανάσταση τους προηγούμενους αιώνες με σκληρές συνέπειες, έτσι τον 21οαιώνα γίνεται εξόριστη από την τεχνολογική.

Για το Ηθικό και την Εναλλακτική Λύση

Κι είναι κι ένα ακόμα μεγάλο κακό, που η τρόικα και εγχώριοι κυβερνητικοί αντιπρόσωποί της επιχειρούν να μας επιβάλλουν – και σε μεγάλο βαθμό δυστυχώς το έχουν πετύχει. Να σπάσουν ολοκληρωτικά το ηθικό μας. Προκαλώντας τον φόβο, την παραίτηση, τη μοιρολατρία, το κόμπλεξ κατωτερότητας ως λαού, τη συμφιλίωση με τον εξευτελισμό μας.

(more…)