ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αλαβάνος: Συνταγματική αναθεώρηση έχει νόημα μόνο για την κατάργηση κάθε Μνημονίου
Wednesday
31/10/2018
21:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέκ. Αλαβάνος
0

Σχόλιο G-M-R:  Η ιστοσελίδα εκφράζει συγχαρητήρια για το Δελτίο Τύπου του “Σχεδίου Β’”. Το ίδιο και προς τον Πρόεδρο του κ. Αλ. Αλαβάνο.

Παρόλα αυτά παρόμοιες ενέργειες, Δελτία Τύπου κλπ, δεν θα πρέπει να εκδίδονται ως εκπληκτικά στην θέαση πυροτεχνήματα αλλά να ακολουθούνται από συνέπεια/ συνέχεια πράξεων και δράσεων προς την κατεύθυνση που δείχνουν. Για αυτό το λόγο, η GMR προτείνει στο Σχέδιο Β΄ τα παρακάτω σχετικά. Να συνδέσει το Δελτίο Τύπου με την διαμαρτυρία των Ελλήνων διανοουμένων του 1940 (εδώ), προτείνοντας οι σημερινοί διανοούμενοι να συνυπογράψουν την πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου, παράλληλα δε να συνδεθούν και τα δυο με την λαϊκή κραυγή συμπεριλαμβάνοντας και την ανάρτηση εδώ.

 

Σχέδιο Β΄- Αλέκος Αλαβάνος, 30 Οκτ. 2018

 

 

 

Σχέδιο Β – Δελτίο Τύπου – 30.10.2018.

Μια συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί παρά να έχει ως προτεραιότητα και κεντρικό στόχο άλλον από αυτόν που απασχολεί τον λαό: την υπεράσπιση των κοινωνικών και οικονομικών του δικαιωμάτων.

Με αυτή την έννοια η αναθεώρηση πρέπει να περιλαμβάνει άρθρα, όπως:

  1. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται από τον λαό και από κανένα άλλον.
  2. Η στήριξη των κοινωνικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού τίθεται σε απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με απαιτήσεις δανειστών (τέτοια διάταξη, με τίτλο Chapter 9, υπάρχει ακόμα και στην νομοθεσία των ΗΠΑ).
  3. Καταργούνται όλες οι δεσμεύσεις Μνημονίων και απαγορεύεται η σύναψη οιουδήποτε νέου Μνημονίου της ελληνικής με ξένες κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, που μεταβιβάζουν σε αυτούς την κυριαρχία σε σχέση με τις εφαρμοζόμενες στο εσωτερικό πολιτικές, απαλλοτριώνοντας τη βασική αρχή του Συντάγματος για εθνική και λαϊκή κυριαρχία.
  4. Καταργείται και απαγορεύεται κάθε οργανισμός που η διεύθυνση του καθορίζεται από ξένες κυβερνήσεις ή υπερεθνικούς οργανισμούς και στον οποία μεταβιβάζεται η δυνατότητα πώλησης ή οιασδήποτε άλλης διαχείρισης της, δεδομένου ότι η εξουσία αυτή ανήκει στον ελληνικό λαό και στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανά του.

Η συνταγματική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, που βέβαια δεν περιλαμβάνει τίποτε από αυτά, δεν είναι παρά ένα προεκλογικό τέχνασμα μετάθεσης της δημόσιας συζήτησης από τα ζοφερά πεπραγμένα της, με γελοιογραφικά μάλιστα χαρακτηριστικά, αφού η κυβέρνηση που παραχώρησε όλη σχεδόν τη δημόσια περιουσία στην Ευρωζώνη, κατακερμάτισε τις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις μετέτρεψε σε αδίστακτους φοροεισπράκτορες, φέρνει δήθεν συνταγματικές τροπολογίες για το δημόσιο χαρακτήρα της ύδρευσης και της ενέργειας.

Πηγή: iskra.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.