ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Tο τέλος ενός πολυτάραχου κύκλου, και μετά τι;
Thursday
01/08/2019
01:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ρούντι Ρινάλντι
0

Σχόλιο GMR : Αγαπητέ Ρούντι Ρινάλντι, εδώ και εδώ, βρίσκονται τα τι και διότι, τα δήθεν, τα δεν θέλω, τα πρέπει, τα θέλω και πρέπει.

Αν βρίσκεις κάτι το ενδιαφέρον, αν έχεις κριτική, ή πρόταση, τα δημοσιεύουμε και τα συζητάμε για να βγει (απελευθερωτική) άκρη.

 

 

Ρούντι Ρινάλντι (*), 24 Ιουλίου 2019

 

Θα πρότεινα να προσπαθήσουμε να σκεφτούμε τι έχει συμβεί στη χώρα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Γιατί το πιο βασικό είναι να βγουν συμπεράσματα απ’ αυτά που έχουν συμβεί, κι όχι απλά να εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα, που τα ξέρουμε όλοι, και να σχολιάσουμε τις επιδόσεις κάθε κόμματος. Χρειάζεται να θέσουμε ένα πιο γενικό πλαίσιο.

Η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα για τη χώρα μας έφερε την Ελλάδα στην αγκαλιά της παγκοσμιοποίησης, του υπερδανεισμού και της τεράστιας επέκτασης του εσωτερικού δανεισμού. Είχαμε τη φαντασμαγορία της Ολυμπιάδας και ό,τι σήμαινε αυτή, τη βαλκανική επέκταση ομίλων και τραπεζών, αλλά από την άλλη είχαμε και την απαρχή μιας κινητικότητας στους χώρους της Αριστεράς με βάση το αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα, μιας διεργασίας που αφορούσε ένα γενικό σύνθημα: την ενότητα της Αριστεράς. Έγιναν προσπάθειες γι’ αυτά και σε όλον τον κόσμο, αλλά και μ’ έναν τρόπο προχωρούσε μία αίσθηση μιας αντίθεσης προς τον νεοφιλελευθερισμό. Παρ’ όλα αυτά ήταν μια δεκαετία όπου κυριαρχούσε στο πολιτικό σκηνικό ο θεριεμένος δικομματισμός και η συνολική επιρροή της Αριστεράς ή κάποιων ριζοσπαστικών δυνάμεων ήταν σχετικά περιορισμένη.

Στις τελευταίες εκλογές έγινε ένα μεγάλο «μάντρωμα» τεράστιων μαζών μέσα στα πλαίσια του διπολισμού, σημειώθηκε μια συνολική ήττα της Αριστεράς σε συνθήκες αποαριστεροποίησης, και μία αλλαγή του ιδεολογικού φόντου και της πολιτικής σκηνής

Η Ελλάδα-πειραματόζωο

Από το 2009 έως το 2019, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως πειραματόζωο, γίνεται ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό πείραμα στην Ελλάδα. Έρχονται οι θεραπείες-σοκ με τη μορφή των μνημονίων. Υπάρχει μια τρομερή κρίση και ρευστότητα, αναπτύσσεται ένα αντιμνημονιακό κίνημα, μέτωπο, μπλοκ δυνάμεων, μια γενικευμένη διάθεση ενάντια σε όλη αυτήν την προσπάθεια τιθάσευσης, έρχεται η ιδέα μιας σύγκρουσης με την ευρωκρατία, με ό,τι σήμαινε αυτό. Οι άνθρωποι που ποθούσαν τη σύγκρουση είχαν αυταπάτες γι’ αυτό ή νόμιζαν ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση η έκβαση αυτής της σύγκρουσης.

(more…)

Άμυνα, άμυνα, άμυνα!
Sunday
23/06/2019
22:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ρούντι Ρινάλντι
0

 

 

Ρούντι Ρινάλντι, 20 Ιουν. 2019

 

 

Ο εμφατικός –ίσως και προκλητικός– τίτλος του σημειώματος επιλέγεται εσκεμμένα. Για να τονιστεί ιδιαίτερα μια πλευρά, η οποία όχι μόνο απωθείται, αλλά γύρω της έχει συναφθεί ένα ένοχο μορατόριουμ που μόνο κινδύνους εγκυμονεί. Κινδύνους μεγάλους, τους οποίους προσπαθεί να σκεπάσει η προεκλογική έκσταση και η ψηφοθηρία ως μανία και ψύχωση. Γιατί, όπως έλεγε κι ένας αδικοχαμένος, η εξουσία είναι πρέζα πιο ισχυρή από την ηρωίνη. Ο εξαρτημένος θα κάνει τα πάντα για τη δόση του, θα περιπλανηθεί, ίσως ζήσει και ίσως χαθεί. Η πρέζα της εξουσίας είναι άλλο πράγμα, πιο βαθύ, πιο διαβρωτικό. Είναι όμως άλλο το θέμα μας.

Έρχεται θερμό επεισόδιο;

Πολλοί απαντούν ότι πρόκειται για φόλα που ρίχνουν οι Αμερικάνοι… Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, τώρα είναι τουριστική περίοδος, ο Ερντογάν έχει εκλογές στην Κωνσταντινούπολη στο τέλος του μήνα, έχει εσωτερικά προβλήματα, η οικονομία του πάει χάλια. Μην τσιμπάτε, δεν υπάρχει κίνδυνος, να πουλήσουν όπλα θέλουν, άλλωστε είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ, δεν θα αφήσουν οι μεγάλοι να γίνει γης μαδιάμ.

Με τέτοια επιχειρήματα τραφήκαμε και δεν βλέπαμε καθαρά τι γίνεται. Το μόνο που έγινε είναι να κερδίζουμε λίγο χρόνο κάθε φορά, πληρώνοντας πάντα ένα αντίτιμο.

(more…)

9 «αιρετικά» σημεία… για λίγο πριν και μετά τις εκλογές
Sunday
26/05/2019
18:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ρούντι Ρινάλντι
0

Ρούντι Ρινάλντι , 26 Μαΐου 2019

 

 

Σημείο 1 – Απόρριψη της παραπλανητικής προεκλογικής εικόνας

Δεν είναι καθόλου πραγματική η εικόνα που φιλοτεχνούν τα κόμματα και οι διαφημιστικές. Ούτε μεταβαίνουμε προς μια κανονικότητα, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα αν επικρατήσει η Ν.Δ. Ούτε ακύρωση της προόδου αν δεν ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε νίκη επί του λαϊκισμού αν ψηφιστεί η Ν.Δ. Ούτε, όμως, και πρόκειται να ξημερώσουν καλύτερες μέρες αν ενισχυθεί κάποιος άλλος σχηματισμός. Ούτε «περνάμε απέναντι» αν ψηφιστεί το ΚΚΕ. Ούτε θα καταδικαστούν οι «δύο δεξιές» ψηφίζοντας ΚΙΝΑΛ. Ούτε φυσικά το σύστημα φοβάται «μόνο τη ΛΑΕ» κ.λπ. Τα δύο μεγάλα (και επικοινωνούντα) κόμματα, θέλουν να εγκλωβίσουν όσο μεγαλύτερο μέρος ψηφοφόρων μπορούν στον ανάπηρο διπολισμό. Τα ενδιάμεσα, να στερεωθούν και να επιζήσουν. Τέλος, οι μικροί να διασωθούν όπως-όπως. Ο στείρος καταγγελτικός λόγος τόσων ψηφοδελτίων (από τα 40 συνολικά στις ευρωεκλογές) δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό, ούτε τροποποιεί κάπως την παραπλανητική εικόνα που έχει στηθεί.

Σημείο 2 – Το κύριο χαρακτηριστικό της φάσης στην οποία εισερχόμαστε, είναι η κλιμακούμενη αποσταθεροποίηση

Βαλκάνια, Κύπρος, οικόπεδα και θαλασσοτεμάχια, αλλαγή συνόρων, Μακεδονικό, επεκτατισμός και διεκδικήσεις της Τουρκίας, εκκρεμές σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας-Ρωσίας, και τραντάγματα στην Ε.Ε. που θα επιταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα: Αυτά συνθέτουν τον καμβά της σύμπλεξης μεγάλων γεωπολιτικών ανταγωνισμών και αναστατώσεων που θα εμπλέξουν (έχουν ήδη εμπλέξει) την Ελλάδα σε μια επικίνδυνη δίνη. Οι βασικότερες εξελίξεις θα καθοριστούν από την πορεία αυτών των αντιθέσεων, και όχι από τα (όποια) ποσοστά στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες.

(more…)