ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Δημοψήφισμα στην Ελβετία για νέες ρυθμίσεις των σχέσεών της με ΕΕ
Monday
25/12/2017
20:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Ενδεικτικό παράδειγμα στοιχειώδους προάσπισης λαού και χώρας.

Από Iskra24/12/2017

Οι τριβές της Ελβετίας με την ΕΕ, της οποίας δεν αποτελεί μέλος, αναδύονται καθώς η Βρετανία διαπραγματεύεται την αποχώρησή της από την Ένωση.

Ένα δημοψήφισμα στην Ελβετία για την αποσαφήνιση της σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν χρήσιμο, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της χώρας Doris Leuthard, αφού οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών επιδεινώθηκαν.

Οι τριβές της Ελβετίας με την ΕΕ, της οποίας δεν αποτελεί μέλος, αναδύονται καθώς η Βρετανία διαπραγματεύεται την αποχώρησή της από την Ένωση μετά από το δημοψήφισμα τον Ιούνιο του 2016 και επιδιώκει μια νέα εμπορική σχέση με τους πλησιέστερους γείτονές της.

Οι συζητήσεις για τη σύναψη μιας νέας συνθήκης για τη ρύθμιση της σχέσης Ελβετίας-ΕΕ έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, με τις Βρυξέλλες να θέλουν να αντικαταστήσουν τις περισσότερες από 100 διμερείς συμφωνίες που ρυθμίζουν τη σχέση τους με τη Βέρνη.

Ωστόσο βαριά σκιά έριξε στις σχέσεις των δύο πλευρών η απόφαση της ΕΕ να περιορίσει την πρόσβαση των ελβετικών επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βέρνη αντέδρασε έντονα προειδοποιώντας με αντίποινα.

«Μία διμερής συμφωνία είναι σημαντική», σημείωσε η Leuthard στην ελβετική εφημερίδα Sonntags Blick.

«Πρέπει λοιπόν να διευκρινίσουμε τη σχέση μας με την Ευρώπη. Πρέπει να γνωρίζουμε σε ποια κατεύθυνση θα πάμε επομένως ένα θεμελιώδες δημοψήφισμα θα ήταν χρήσιμο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι συνομιλίες για μια συνολική συμφωνία προχώρησαν τον Νοέμβριο μετά την απόφαση της Ελβετίας να αυξήσει τη συνεισφορά της στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Μια τέτοια συμφωνία θα εξασφαλίσει ότι η Ελβετία θα υιοθετήσει σχετικούς νόμους της ΕΕ σε αντάλλαγμα της ενισχυμένης πρόσβασης στην ενιαία αγορά που είναι ζωτικής σημασίας για τις ελβετικές εξαγωγές.

Ωστόσο, το αντιπολιτευόμενο Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), που είναι επί του παρόντος η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο κοινοβούλιο, αντιτάσσεται σε μία τέτοια συμφωνία.

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.