ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Είναι ώρα να λογοδοτήσουν και να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι
Sunday
29/07/2018
23:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

Σχόλιο G-M-R: …ενωτικούς αγώνες…να ανατρέψουμε το πολιτικό κατεστημένο,…“, δηλαδή, δώστε ψήφο στην ΛΑ.Ε., διότι ούτε την πρόταση του Γ. Κασιμάτη για ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ δέχεται η ΛΑ.Ε., ούτε οποιαδήποτε άλλη πρόταση από τις πολλές που έχει δεχθεί για αγωνιστικό-επιστημονικό-πολιτικό μέτωπο.

Ο  “τι κι αν είναι Κατοχικός”  Αντι-προσωπευτικός (εγγενώς αντιδημοκρατικός) Κοινοβουλευτισμός στις ΔΟΞΕΣ ΤΟΥ!  Κάτι ξέρουν ΤΑ ΝΕΑ όταν δίνουν βήμα κομματικής διαφήμισης.

 

iskra_gr , 29-7-2018

 

Άρθρο του Δημήτρη Στρατούλη στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Τα συλλυπητήρια μου και εύχομαι να βρουν πολύ κουράγιο και δύναμη στους συγγενείς των θυμάτων των πυρκαγιών στην Αττική, και σε όσους έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους καθώς και περαστικά στους τραυματισμένους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό της Πυροσβεστικής, του λιμενικού, του στρατού, στους υπαλλήλους των ΟΤΑ, στο προσωπικό των Νοσοκομείων και στους εθελοντές, που ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε ηρωισμό και αυταπάρνηση για να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Αποτελεί τιμή για τον λαό και τη νεολαία μας το πρωτοφανές σε μέγεθος κύμα αλληλεγγύης, που σηκώθηκε σε όλη τη χώρα, για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των πληγέντων από την πύρινη λαίλαπα.

Προέχει η ενημέρωση των οικογενειών των αγνοούμενων για τη τύχη τους, η άμεση και πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης η εξασφάλιση στέγασης, σίτισης και ένδυσης και η πλήρης υγειονομική περίθαλψη όλων των πυρόπληκτων. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων και όχι μέτρα – ασπιρίνες για επικοινωνιακή χρήση.

Δεν συμφωνώ ότι είναι ώρα για σιωπή για δήθεν σεβασμό στα θύματα. Όσοι από τη κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα την επικαλούνται, το κάνουν για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και για να κρύψουν τις εγκληματικές πράξεις και παραλήψεις τους.

Τώρα είναι η ώρα να καταγραφούν και να καταλογιστούν οι διαχρονικές αλλά και οι σημερινές πολιτικές, αλλά ακόμα και οι ποινικές ευθύνες, όσων ευθύνονται γι’ αυτήν την ανθρωπιστική καταστροφή και να εντοπιστούν οι πραγματικές αιτίες, για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα για τους ίδιους λόγους.

Ο σεβασμός στους νεκρούς και στους πληγέντες, η απέραντη θλίψη μας γι’ αυτούς και η οργή μας για ότι συνέβη μας υπαγορεύουν να σπάσουμε τη σιωπή και να μιλήσουμε για τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Να μιλήσουμε για τις ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και της σημερινής (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), γιατί με τα μνημόνια έβαλαν τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα κέρδη των τραπεζών πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Με τον περιορισμό του κράτους, με τη διάλυση των δημόσιων μηχανισμών, με το τσεκούρωμα των δημοσίων δαπανών για την πολιτική προστασία και δασοπροστασία, με την απουσία πρόληψης, την έλλειψη προσωπικού και μέσων – κυρίως εναέριων – κατάσβεσης πυρκαγιών.

Να μιλήσουμε για τις ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης, που παρά τις κούφιες υποσχέσεις του Πρωθυπουργού στα περιφερειακά συνέδρια Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, συνέχισε τις ίδιες πολιτικές, που μετέτρεψαν την Αττική σε ποντικοπαγίδα για τους κατοίκους της, χωρίς αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία.

Το αποτέλεσμα είναι, όταν έχει ζέστη, να καιγόμαστε, όταν έχει βροχή, να πνιγόμαστε και, όταν έχει σεισμούς, να πλακωνόμαστε από τας σπίτια μας ή από τα κτήρια των επιχειρήσεων στα οποία εργαζόμαστε.

Να μιλήσουμε, για να σπάσουμε την ασπίδα περί ακραίων καιρικών φαινομένων που χρησιμοποιούν οι υπεύθυνοι για να κρυφτούν. Γιατί, βεβαίως, τα καιρικά φαινόμενα μπορεί να είναι ακραία, αλλά γι’ αυτές τις περιπτώσεις μας χρειάζονται οι πολιτικές πολιτικής προστασίας, οι κυβερνήσεις και οι τοπικές και περιφερειακές αυτοδιοικητικές αρχές, για να τις ενεργοποιούν, ώστε να ελαχιστοποιούν τις συνέπειες.

Και επιτέλους να μιλήσουμε για το ακραίο πολιτικό φαινόμενο το να βιδώνονται κάποιοι στις κυβερνητικές ή αυτοδιοικητικές ή περιφερειακές καρέκλες τους, να μην αναλαμβάνει ούτε ένας από τους υπεύθυνους, ούτε καν ο καθ’ ύλη αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τις πολιτικές ευθύνες του δια της παραίτησης του.

Ας σπάσουμε λοιπόν τη σιωπή και ας μετατρέψουμε τη θλίψη και την οργή μας σε ενωτικούς και επίμονους αγώνες, να ανατρέψουμε το πολιτικό κατεστημένο, που βάζει άλλες προτεραιότητες πάνω από την υγεία, τις ζωές μας και το περιβάλλον.

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές.

*Ο Δημήτρης Στρατούλης είναι μέλος της ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας και πρώην Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

**Πηγή: tanea.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.