ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

«Μετωπική» αστυνομικών με την κυβέρνηση – «Αφού δεν μας σέβονται θα μας φοβηθούν»
Tuesday
13/03/2018
11:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

Σχόλιο G-M-R: Θα περιμέναμε να ακούσομε/ διαβάσουμε στην ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ ότι τα μνημόνια είναι έγκλημα. Αντίθετα διαβάζουμε την στρογγύλευση λέγοντας ότι καλούνται να υποστηρίξουν μια μνημονιακή συμφωνία που θα εκπαραθυρώσει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Η στήριξη της μνημονιακής συμφωνίας γίνεται με καταστολή της λαϊκής κυριαρχίας. Η συστηματική καταπάτηση του ΟΡΚΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ από ΠτΔ, ΠτΒ, Πρωθυπουργό, Κυβέρνηση, Αξιωματική Αντιπολίτευση, Ηγεσία Δικαιοσύνης, Αστυνομία, και η “κάνω πως δεν καταλαβαίνω αυτή την καταπάτηση” στάση της ελάσσονος κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, μπορούν να βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ όσους Έλληνες αρνούνται να παίξουν το δήθεν δημοκρατικό αντιπροσωπο-κοινοβουλευτικό monopoly.

G-M-R, 13-32018

– “Φουντώνει” η κόντρα κυβέρνησης – αστυνομικών – Ανακοίνωση “φωτιά” για πλειστηριασμούς και επεισόδια – “Μας στέλνουν να υπερασπιστούμε διαδικασίες που εκπαραθρώνουν συμπολίτες μας” – Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τους τραυματισμούς αστυνομικών και προειδοποίηση πως από εδώ και πέρα αυτό θα γίνει… κανόνας! – Προμηνύουν ακόμα πιο δυναμικές ενέργειες – Σε τεντωμένο σχοινί οι ήδη τεταμένες σχέσεις των αστυνομικών με την κυβέρνηση

«Καταπέλτης» είναι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σχετικά με τα επεισόδια που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα κατά την διενέργεια πλειστηριασμών. Οι αστυνομικοί αφού τα «ψέλνουν» για το γεγονός ότι άνθρωποι πετάγονται στον δρόμο, γνωστοποιούν ότι πλέον θα καταφεύγουν στην δικαιοσύνη για όποια σωματική βλάβη.

Στην μακροσκελή ανακοίνωση, μιλούν για μνημονιακές πολιτικές που «κρύβονται πίσω από τις ασπίδες» τους, ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο πως ούτε οι ίδιοι θέλουν να υπερασπίζονται διαδικασίες που βγάζουν κατοικίες πολιτών στο «σφυρί».

Μάλιστα αναφέρουν πως στέλνονται εκεί σαν «πρόβατα στην σφαγή», με αποτέλεσμα αστυνομικοί να τραυματίζονται. Αναφέρουν πως έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ξεκαθαρίζοντας πως έτσι θα απαντούν από εδώ και πέρα.

Προειδοποιούν πως το «οργανωμένο μαζικό αστυνομικό κίνημα» είναι κομμάτι της κοινωνίας που υφίσταται όσα υφίσταται. Μάλιστα η ανακοίνωση κλείνει λέγοντας πως «Αφού δεν μας σέβονται ήρθε η ώρα να μας φοβηθούν».

Το όλο σκηνικό φυσικά έρχεται να αποδείξει εκ νέου τις τεταμένες σχέσεις Αστυνομίας – Τόσκα, αφού προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του για όσα πράτει η ΕΛΑΣ και για την «αδιαφορία» που, όπως λέει, επιδεικνύει.

Τότε μάλιστα ανέφερε πως αν δεν κάνουν από εδώ και πέρα ότι έχουν διαταχθεί «θα υπάρξουν συνέπειες«.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ

Ελπίζαμε ότι μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 29/11/2017 όπου συνάδελφοί μας «εδάρησαν» ανηλεώς όπως και σε αρκετά άλλα περιστατικά τα οποία είχαν να κάνουν επίσης με τη διεξαγωγή πλειστηριασμών ότι με την έκταση που πήραν τα γεγονότα αυτά, τις ανακοινώσεις των Ενώσεων και τη γενική κατακραυγή, οι ιθύνοντες θα ελάμβαναν τις σχετικές πρωτοβουλίες για διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής των πολιτών και των συναδέλφων μας. Δυστυχώς έως σήμερα για ένα τόσο φλέγον θέμα που οι ίδιοι έχουν διαβαθμίσει ως νούμερο ένα (1) διαπιστώνουμε ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

«Μας στέλνουν να στηρίξουμε μια μνημονιακή συμφωνία»

Έτσι καλούμαστε να προστατεύσουμε μία «διαδικασία», η οποία θα εκπαραθυρώσει, ενδεχομένως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, με ένα νομοθετικό πλαίσιο, προφανώς ελλιπές και αναχρονιστικό, το οποίο τελολογικά και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δημιουργήσει εκατοντάδες αστυνομικούς κατηγορούμενους, τραυματίες καθώς και πολίτες. Αυτή η μεθοδευμένη και εκ του πονηρού συστημική αμέλεια έχει έναν και μοναδικό σκοπό: Να στηρίξουμε με κάθε τίμημα την μνημονιακή συμφωνία που σύναψαν για εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς ενώ αυτοί θα προβάλλουν το δήθεν δημοκρατικό φιλολαϊκό προφίλ τους. Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου το οποίο μάλιστα ορισμένοι το θεωρούν θρασύτατα, πολιτική. Μέχρι σήμερα άναυδοι τους παρακολουθούμε να προσπαθούν να «κρυφτούν» πίσω από τις ασπίδες μας και να διοχετεύουν την συνολική κοινωνική κατακραυγή για την ανεπάρκειά τους, εναντίον μας. Δεν έχουν τολμήσει ούτε μία νομοθετική παρέμβαση για την προστασία της ζωής μας ενώ θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν σαρωτικά όλο το κοινωνικό status.

«Μήνυση κατά παντός υπευθύνου»

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε σε όλους (πολιτικά κόμματα, Πολιτική-Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., συναδέλφους) ότι αφού διαπιστώσαμε ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται αν ζούμε ή αν πεθαίνουμε, κάναμε πράξη την απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου για προσφυγή στη δικαιοσύνη. Στις 22/1/2018 καταθέσαμε ως Ένωση μαζί με τους τραυματίες συναδέλφους μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου για έκθεση αστυνομικών σε κίνδυνο αλλά και όποιες άλλες παραβάσεις μπορούν να στοιχειοθετηθούν τόσο για τους φυσικούς αυτουργούς όσο και για εκείνους που έστειλαν τις αστυνομικές δυνάμεις ως πρόβατα στη σφαγή. Σκοπός μας δεν ήταν η επικοινωνιακή εκμετάλλευση αλλά η στήριξη των ανθρώπων τους οποίους εκπροσωπούμε, γι’ αυτόν λοιπόν το λόγο το ανακοινώνουμε σήμερα αφού τόσο καιρό δεν έχουμε δει κάποια μεταβολή στον τρόπο που διατάσσουν τους αστυνομικούς να παρίστανται στους πλειστηριασμούς αλλά και εν όψει των όσων έρχονται.

Τους προειδοποιούμε ότι το οργανωμένο μαζικό αστυνομικό κίνημα θα ακυρώσει εν τοις πράγμασιν με την στάση του την επιχειρούμενη μετατόπιση ευθυνών και για ακόμη μια φορά τους λέμε ότι θεωρούμαστε και είμαστε κομμάτι της κοινωνίας που υφίσταται.

Έτσι κάθε φορά που αυτοί θα ολιγωρούν, θα αμελούν, θα κρύβονται, εμείς θα απαντάμε με προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη και θα τους αποκαλύπτουμε. Να είναι σίγουροι ότι κανένας πολιτικός αμοραλισμός τους δεν θα γίνει πλέον ανεκτός και θα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των συνταγματικών τους καθηκόντων.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η διαδικασία της διερεύνησης των παραπτωμάτων που καταγγέλλουμε έχει ήδη ξεκινήσει. Οι τραυματίες συνάδελφοι και το Προεδρείο έχουν κληθεί να καταθέσουν για να υποδείξουν τους υπευθύνους».

Πηγή: newsit.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.