ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν ότι βρίσκονται πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών
Monday
27/08/2018
00:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

iskra_gr, 22 Αυγ. 2018

 

 

 

Για πρώτη φορά αξιωματούχος των ΗΠΑ παραδέχεται ανοικτά ότι η συμφωνία των Πρεσπών έγινε κάτω από δικές τους πιέσεις για να «στριμώξουν» τη Ρωσία στα Βαλκάνια.

Ο αναπληρωτής βοηθός Γραμματέα των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Γουές Μίτσελ και πρόεδρος της ομάδας για τη ρωσική επιρροή, κατά τη χθεσινή ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας η οποία είχε θέμα την «Αμερικανική στρατηγική ενάντια στη Ρωσία» επιδόθηκε σε ένα αντι-ρωισικό παραλήρημα στο οποίο μεταξύ άλλων έκανε ευθεία αναφορά για χρήση όπλων εναντίων της Ρωσίας ενώ την κατηγόρησε για «ψυχολογικές επιχειρήσεις σε βάρος πολιτών».

Επιπλέον παραδέχθηκε ότι η χώρα του διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ”επίλυση του Μακεδονικού” και ενέταξε αυτή την προσπάθεια σε ένα γενικότερο πλαίσιο γεωπολιτικού «στριμώγματος» της Ρωσίας.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των χωρών στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης και στις εκτιθέμενες στη ρωσική γεωπολιτική πίεση.Στα Βαλκάνια, η αμερικανική διπλωματία διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην επίλυση της ‘ελληνο-μακεδονικής’ διαμάχης για το όνομα», δήλωσε ο Μίτσελ

Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες ασχολούνται τόσο με τη Σερβία, όσο και με το Κοσσυφοπέδιο «προκειμένου να κινηθεί ο διάλογος με την ΕΕ», αναφέρθηκε, επίσης, στην Ουκρανία και τη Γεωργία.

«Στην Ουκρανία και τη Γεωργία, καταργήσαμε τους περιορισμούς της προηγούμενης διοίκησης για την παράδοση αμυντικών όπλων για να αντισταθούμε στη ρωσική εδαφική επιθετικότητα», εξήγησε ο Μίτσελ

Ο Μίτσελ με αυτούς τους ισχυρισμούς «άδειασε» την κυβέρνηση Τσίπρα επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις υποψίες η συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να εξυπηρετηθούν κυρίως, αν όχι και αποκλειστικά, τα Αμερικανικά συμφέροντα και όχι τα ελληνικά.

ΠΗΓΗ: iskra.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.