ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Προανακριτική προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για 10 πολιτικούς επί 3 κακουργημάτων
Wednesday
14/02/2018
00:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

Σχόλιο G-M-R:     Η υπόθεση Novartis θα κρατιέται σε διαδικαστική εκκρεμότητα όσο χρειάζεται και μέχρις εξευρέσεως άλλου θέματος απασχόλησης της κοινής γνώμης, μέχρι την τελική συγκάλυψη (εξυπηρετώντας τις ανάγκες επιβίωσης του Κατοχικού Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού).

Εξυπακούεται πως, για το έγκλημα Novartis, θα πρέπει να μπουν φυλακή, είτε οι καταγγελλόμενοι, είτε οι καταγγέλλοντες.

Τίποτα από τα δύο δεν θα επιτρέψει η (στηριζόμενη στην ιδιοτελή ερμηνεία και εφαρμογή του άρθρου 86Σ, “εδώ“) κοινοβουλευτικο-δικαστική διαπλοκή, της οποίας τα κορυφαία στελέχη λειτουργούν ταυτόχρονα και ως αλληλοκαταγγελλόμενοι και ως αλληλοσυγκαλυπτόμενοι.

 

iskra_gr, 13-2-2018

Να σταλεί άμεσα η δικογραφία στις εισαγγελικές Αρχές.

Ο Αλ. Τσίπρας και η ομάδα του αποφάσισαν να προτείνουν την σύσταση ΠροανακριτικήςΕπιτροπής για 10 πολιτικά πρόσωπα, η οποία θα εξετάσει την ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων διάπραξης από μέρους τους τριών κακουργημάτων.

Στον βαθμό που το έργο αυτής της εξέτασης αφεθεί να το διεκπεραιώσει η Βουλή, τότε όλη η πολιτική ζωή θα μετατραπεί σε ζούγκλα της χειρότερης δυνατής μορφής, με συνέπεια η χώρα να βυθιστεί σε χειρότερο τέλμα και κρίση.

Η μόνη θετική διέξοδος αυτήν την ώρα για την διερεύνηση του σκανδάλου όσο και για την πιο αντικειμενική αναζήτηση ευθυνών και απόδοση κατηγοριών, είναι η Προανακριτική Επιτροπή να παραπέμψει με την σύστασή της αμελητί την δικογραφία για περαιτέρω έρευνα στις εισαγγελικές Αρχές.

Ταυτόχρονα χρειάζεται να κινηθούν πάραυτα οι διαδικασίες για την αλλαγή Συντάγματος, ώστε να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η υπόθεση της εξέτασης των ποινικών ευθυνών των υπουργών να περάσει από την Βουλή σε αδιάβλητο δικαστικόόργανο.

Εβδομάδα αποφάσεων για την υπόθεση της Novartis θα είναι η επόμενη στη Βουλή, καθώς θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Ειδικότερα, την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου, με την απόφαση να βγαίνει την Τετάρτη, όπως συμφωνήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Το χρονικό πλαίσιο της συζήτησης καθορίστηκε ούτως ώστε να υπάρχει περιθώριο να κληθούν και να τοποθετηθούν από το βήμα της Βουλής και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία γίνονται αναφορές από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Oι 10 πολιτικοί που αναφέρονται στη δικογραφία θα ελεγχθούν στην Προανακριτική για:

1. Δωροληψία

2. παθητική δωροδοκία

3. νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική ενέργεια. Δηλαδή στην πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση της προανακριτικής προστέθηκε και η κατηγορία του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Στο σκεπτικό της Προανακριτικής υπάρχει και η κατηγορία «Εγκλήματα απιστίας που ενδεχομένως διαπράχθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων» των 10 πολιτικών. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί. «Εχουν παρέλθει για όλα οι δύο πρώτες σύνοδοι της αμέσως επόμενης βουλευτικής περιόδου και ως εκ τούτου εμπίπτουν στην αποσβεστική προθεσμία του άρθρου 86 παρα. 3 Σ».

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την προανακριτική

Οι ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ κατέθεσαν πρόταση σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 περί της «Ποινικής Ευθύνης Υπουργών» (άρθρο 86 παρ. 3 Συντάγματος, άρθρα 153 κ.ε. Κανονισμού της Βουλής και άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 περί «Ευθύνης Υπουργών, όπως ισχύει σήμερα).

Ακολουθεί η πρόταση:

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ, iskra.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.