ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ετοιμάζει τετραγωνισμό του κύκλου ο Γκουτέρες, στη βάση βρετανικής φόρμουλας: Με γεφυρωτικές ιδέες
Monday
10/05/2021
00:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ
0

Σχόλιο GMR:   Όταν ο πατριωτισμός εξαντλείται και στην καλύτερη ακόμα περίπτωση ( ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Υπογράφουν 22 προσωπικότητες ), στην “έγγραφη διαμαρτυρία”[*], το αποτέλεσμα είναι ήδη προδιαγεγραμμένο: “Στη λογική, δηλαδή, ότι το κράτος θα έχει κυριαρχία, που θα εκπηγάζει από κάθε κοινότητα χωριστά. Πρόκειται για ένα μοντέλο, που παραπέμπει στη συνομοσπονδία, το οποίο θα βαπτιστεί προφανώς Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.“.

[*] Η οποία διακατέχεται από μη συμβατή με τις περιστάσεις ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ, απορία,…, έκπληξη,…, αλλά και “αυστηρότητες” όπως, “οι ηγεσίες της Ελλάδας και της Κύπρου επωμίζονται μεγάλες ευθύνες” (με το μεγάλο αβίαστα προκύπτον ερώτημα να είναι: τι εμποδίζει ώστε να μην προσδιορίζεται σε τέτοιου είδους διακηρύξεις επακριβώς το είδος και το ειδικό βάρος αυτών των ευθυνών; τόσοι πνευματικοί άνθρωποι και νομικοί συνυπογράφουν).

_.

 

 

 

Κ. Βενιζέλος, 9 Μαίου 2021

 

 

 

 

Το σενάριο να υποβάλουν «γεφυρωτικές ιδέες» στη νέα Γενεύη, εξετάζουν σοβαρά τα Ηνωμένα Έθνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες ιδέες είχαν παρουσιαστεί και στην άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό (27-29 Απριλίου), καταγράφηκαν οι αντιδράσεις και φαίνεται πως ο Διεθνής Οργανισμός θα επανέλθει πιο συγκεκριμένα στη νέα συνάντηση.

Τα παραπάνω γράφει ο συνάδελφος Κώστας Βενιζέλος στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρόκειται για τον «τετραγωνισμό του κύκλου», για τον οποίο μίλησε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και που θα έχει βρετανικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε πριν την άτυπη του Απριλίου, υπήρξε στενή συνεργασία του ΟΗΕ με το Φόρεϊν Όφις για συζήτηση και προώθηση της βρετανικής φόρμουλας.

Αυτό το πλαίσιο, το βρετανικό, θεωρείται πως μπορεί να οδηγήσει σε «συμβιβασμό», παρόλο που είναι πρόδηλο ότι «αγγίζει» τις τουρκικές επιδιώξεις στο θέμα της κυριαρχίας.

Όλη η λογική των «γεφυρωτικών προτάσεων» αφορά το θέμα της κυριαρχίας. Στη Γενεύη, ο κ. Γκουτέρες επανέλαβε πολλές φορές, ως μεθοδολογία για την κατανομή της κυριαρχίας τα εξής αποκαλυπτικά των προθέσεών του: «Από τη βάση (δύο κοινότητες) στην κορυφή (παραπέμπει σε συνομοσπονδία)».

Στη λογική, δηλαδή, ότι το κράτος θα έχει κυριαρχία, που θα εκπηγάζει από κάθε κοινότητα χωριστά. Πρόκειται για ένα μοντέλο, που παραπέμπει στη συνομοσπονδία, το οποίο θα βαπτιστεί προφανώς Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα Ηνωμένα Έθνη κρατούν ίσες αποστάσεις ως προς τη συμπεριφορά των εμπλεκόμενων στη Γενεύη. Παρά το γεγονός ότι η τουρκική πλευρά ξέφυγε από το πλαίσιο του ΟΗΕ, στον Διεθνή Οργανισμό αξιολογούν τη στάση όλων στη βάση των όσων ειπώθηκαν όταν ο κ. Γκουτέρες προσπάθησε να παρουσιάσει ένα «συμβιβασμό» στο θέμα της κυριαρχίας.

Επειδή, για διαφορετικούς λόγους, η προσπάθεια απορρίφθηκε από τις δύο πλευρές, τα Ηνωμένα Έθνη αποδίδουν ευθύνες επειδή «δεν παρουσιάσθηκαν ευέλικτες».

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.