ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, …Δείτε το βίντεο “Αλέκος Αλαβάνος ψήφισαν τη συμφωνία για τη καρέκλα ΣΚΑΙ 27/01/2019”
Sunday
27/01/2019
16:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R Video Αλέκ. Αλαβάνος ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

 

Σχόλιο G-M-R:   Ακολουθεί μετά το συνημμένο video

 

 

 

 

Αλ. Αλαβάνος , 27 Ιαν. 2019

 


 

 

 

Σχόλιο G-M-R:

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 ΣΚΑΪ/καλημέρα ώρα 8:53 (7:12 του video) Ο Αλέκος Αλαβάνος, αγνώριστος με τις ακατανόητες παλινωδίες του (εδώ), ξαναχτύπησε βάζοντας στο κάδρο μιας αριστερής προεκλογικής συνεργασίας και τον Γ. Βαρουφάκη. Αυτή η πρόταση συνδυάστηκε με την “γλώσσα” του (κουρασμένου όχι από προσπάθειες απελευθερωτικής συνέργειας) σώματος. Συνημμένα βλέπετε το link με την θέση του Γιάννη Βαρουφάκη για τη συμφωνία των ΠΡΕΣΠΩΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΥΠΕΡ ΕΕ – ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΘΕΣΕΙΣ-ΠΡΑΞΕΙΣ (βλέπετε συμφωνία Eurogroup 2/2015) TOY. Τελικά οι προτάσεις του κυρίου Αλαβάνου, από τον οποίο πολλά προσδοκούσαμε, προσθέτουν, αντί να αφαιρούν, εμπόδια για ένα αριστερό-πατριωτικό μέτωπο, έστω και προεκλογικό.

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ( ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ) ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

 

 

 

Αλαβάνος: Έχουμε πρωθυπουργό με Γερμανίδα μπέιμπι σίτερ
Friday
11/01/2019
21:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέκ. Αλαβάνος
0

Σχόλιο G-M-R:    Τα ευφυολογήματα από τον πρώτο μπεϊμπι σίτερ του πρωθυπουργού, θα έπρεπε να λείπουν. Τίποτα δεν άλλαξε τον Αλέξη Τσίπρα. Από την εποχή που ο Αλέκος Αλαβάνος του έδωσε το δαχτυλίδι της ηγεσίας του Συνασπισμού, ο Α.Τ. ήταν μια συσκευασία χαχανιστή, κενή περιεχομένου. Τεράστιες οι ατομικές και συλλογικές ευθύνες του πονταρίσματος σε εντυπώσεις και μηχανισμούς. Και το ακόμα χειρότερο: Αφού αναδείξαμε ως ηγέτη το ΤΙΠΟΤΑ, τώρα υποδεικνύουμε ένα βελτιωμένο τίποτα (να μπορεί να ζητήσει 1,2,3,…”πράγματα”) για συνεννόηση με την κυρία επικυρίαρχο.

 

 

 

Αλ. Αλαβάνος, 11 Ιαν. 2019


 

 

«Ζούμε σε μια εποχή που έχουμε απο τις πιο δουλικές κυβέρνησης μετά την ανεξαρτησία της χώρας με την επάνασταση του 1821» είπε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού

Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσιπρά άσκησε ο Αλέκος Αλαβάνος, με αφορμή τη στάση του απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για «πρωθυπουργό με Γερμανίδα μπέιμπι σίτερ».

Ο κ. Αλαβάνος εμφανίστηκε σκληρός και για τον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτώμενος «ποιος βρίσκεται πιο δεξιά η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ; (Ο ΣΥΡΙΖΑ) Δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά παρά μόνο ότι την πρόσβαλε και την απαξίωσε. Έχει πάρει μέτρα χειρότερα από τη ΝΔ όπως η παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους ξένους».

(more…)

Αλαβάνος: Συνταγματική αναθεώρηση έχει νόημα μόνο για την κατάργηση κάθε Μνημονίου
Wednesday
31/10/2018
21:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέκ. Αλαβάνος
0

Σχόλιο G-M-R:  Η ιστοσελίδα εκφράζει συγχαρητήρια για το Δελτίο Τύπου του “Σχεδίου Β’”. Το ίδιο και προς τον Πρόεδρο του κ. Αλ. Αλαβάνο.

Παρόλα αυτά παρόμοιες ενέργειες, Δελτία Τύπου κλπ, δεν θα πρέπει να εκδίδονται ως εκπληκτικά στην θέαση πυροτεχνήματα αλλά να ακολουθούνται από συνέπεια/ συνέχεια πράξεων και δράσεων προς την κατεύθυνση που δείχνουν. Για αυτό το λόγο, η GMR προτείνει στο Σχέδιο Β΄ τα παρακάτω σχετικά. Να συνδέσει το Δελτίο Τύπου με την διαμαρτυρία των Ελλήνων διανοουμένων του 1940 (εδώ), προτείνοντας οι σημερινοί διανοούμενοι να συνυπογράψουν την πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου, παράλληλα δε να συνδεθούν και τα δυο με την λαϊκή κραυγή συμπεριλαμβάνοντας και την ανάρτηση εδώ.

 

Σχέδιο Β΄- Αλέκος Αλαβάνος, 30 Οκτ. 2018

 

 

 

Σχέδιο Β – Δελτίο Τύπου – 30.10.2018.

Μια συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί παρά να έχει ως προτεραιότητα και κεντρικό στόχο άλλον από αυτόν που απασχολεί τον λαό: την υπεράσπιση των κοινωνικών και οικονομικών του δικαιωμάτων.

Με αυτή την έννοια η αναθεώρηση πρέπει να περιλαμβάνει άρθρα, όπως:

  1. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται από τον λαό και από κανένα άλλον.
  2. Η στήριξη των κοινωνικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού τίθεται σε απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με απαιτήσεις δανειστών (τέτοια διάταξη, με τίτλο Chapter 9, υπάρχει ακόμα και στην νομοθεσία των ΗΠΑ).
  3. Καταργούνται όλες οι δεσμεύσεις Μνημονίων και απαγορεύεται η σύναψη οιουδήποτε νέου Μνημονίου της ελληνικής με ξένες κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, που μεταβιβάζουν σε αυτούς την κυριαρχία σε σχέση με τις εφαρμοζόμενες στο εσωτερικό πολιτικές, απαλλοτριώνοντας τη βασική αρχή του Συντάγματος για εθνική και λαϊκή κυριαρχία.
  4. Καταργείται και απαγορεύεται κάθε οργανισμός που η διεύθυνση του καθορίζεται από ξένες κυβερνήσεις ή υπερεθνικούς οργανισμούς και στον οποία μεταβιβάζεται η δυνατότητα πώλησης ή οιασδήποτε άλλης διαχείρισης της, δεδομένου ότι η εξουσία αυτή ανήκει στον ελληνικό λαό και στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανά του.

Η συνταγματική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, που βέβαια δεν περιλαμβάνει τίποτε από αυτά, δεν είναι παρά ένα προεκλογικό τέχνασμα μετάθεσης της δημόσιας συζήτησης από τα ζοφερά πεπραγμένα της, με γελοιογραφικά μάλιστα χαρακτηριστικά, αφού η κυβέρνηση που παραχώρησε όλη σχεδόν τη δημόσια περιουσία στην Ευρωζώνη, κατακερμάτισε τις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις μετέτρεψε σε αδίστακτους φοροεισπράκτορες, φέρνει δήθεν συνταγματικές τροπολογίες για το δημόσιο χαρακτήρα της ύδρευσης και της ενέργειας.

Πηγή: iskra.gr

Αλέκος Αλαβάνος: «Η υπερήφανη σημαία του Φιρκά παραδίδεται κουρέλια στου Γερμανούς»
Saturday
22/09/2018
18:24 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέκ. Αλαβάνος
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Σωστά! “Πότε θα κάνει ξαστεριά πότε θα φλεβαρίσει” και ΟΧΙ πότε θα κάνει εκλογές.


 

 

Αλ. Αλαβάνος, 21 Σεπ 2018

 

 

Τυχαίνει αυτές τις μέρες να βρίσκομαι στα Χανιά. Παρακολουθώ τους Χανιώτες, σε ένα νομό που και οι τέσσερις βουλευτές τους είναι ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Πολάκης, να μαθαίνουν τα νέα για την πολιτιστική κληρονομιά τους με έκπληξη, οργή και σαρκασμό. Σκανδιναβοί επισκέπτες θεωρούν τις ειδήσεις αυτές, που τις μαθαίνουν από αγγλόφωνες ιστοσελίδες για τα Χανιά, απίστευτες και αδιανόητες.

Όταν οι Τούρκοι ή οι Γερμανοί εισέβαλαν και λεηλατούσαν τα χωριά, ένα από τα πρώτα πράγματα που προσπαθούσαν να διασώσουν οι Κρητικοί, μαζί με τα παιδιά τους και τα κειμήλια των γονιών τους, ήταν οι βυζαντινές εικόνες των εκκλησιών από την εποχή της περίφημης κρητικής σχολής ζωγραφικής. Τα μοναστήρια αντιστέκονταν με κάθε τρόπο για να μη βεβηλωθεί η κληρονομιά των προγόνων στα χέρια ξένων κατακτητών, φτάνοντας μέχρι το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

Είναι γι’ αυτό όνειδος το ότι μια κυβέρνηση, που τα μέλη της έχουν δυστυχώς ελληνικές ταυτότητες, παραδίδει την πολιτιστική μας κληρονομιά στους ξένους, πρώτα απ’ όλα στους σημερινούς Γερμανούς που το αεροδρόμιο των Χανίων Ιωάννης Δασκαλογιάννης, ο οποίος το 1771 γδάρθηκε ζωντανός στο Ηράκλειο από τους Οθωμανούς κατακτητές, το έχουν κάνει αεροδρόμιο Fraport, γερμανικής πολυεθνικής με έδρα στη Φρανκφούρτη. Παραδίδει την αρχαιολογική κληρονομιά χωρίς αντίσταση, στη ζούλα, κρυφά από τον ελληνικό λαό, χωρίς αιδώ, μέχρι να αποκαλυφθούν και να ξεγυμνωθούν. Κι όλα αυτά, την εποχή που υποτίθεται ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια.

Το Φρούριο του Φιρκά στο Βενετσιάνικο Λιμάνι των Χανίων, που παραδόθηκε προς εκμετάλλευση στην ξενόφερτη, ξενοκίνητη και ξενοδιοίκητη Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου, δεν είναι ένα από τα αναρίθμητα αρχιτεκτονικά μνημεία που είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί. Είναι «το» «σύμβολο». Το σύμβολο της Ελευθερίας και της Ελληνικότητας του νησιού. Εδώ, την 1η Δεκεμβρίου του 1913, παρουσία του Ελευθερίου Βενιζέλου, των αγωνιστών του κινήματος του Θερίσου και του κρητικού λαού, υψώθηκε με περηφάνια για πρώτη φορά η ελληνική σημαία. Αυτή τη σημαία ποδοπατά σήμερα και την παραδίδει κουρέλια στους ξένους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι καιρός να τελειώνουμε με αυτή την εξευτελιστικά υποταγμένη στους ξένους κυβέρνηση. Είναι καιρός να ζήσει η Ελλάδα χωρίς κανενός είδους μνημονιακή κυβέρνηση. Είναι καιρός να σκεφτούμε σοβαρά «πότε θα κάνει ξαστεριά, πότε θα φλεβαρίσει…».

Χανιά 21.9.2018

ΠΗΓΗ: iskra.gr

Δηλώσεις Αλαβάνου: “Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από τη σημερινή”
Tuesday
26/06/2018
00:07 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέκ. Αλαβάνος
1

Σχόλιο G-M-R: “Μιλάμε για προδοσία”, αλλά ταυτόχρονα υπονομεύουμε κάθε συζήτηση, πρόταση, δημόσια καταγγελία, δικονομική καταγγελία, για το ΑΔΙΚΗΜΑ της εσχάτης μνημονιακής προδοσίας (*)(εμπλουτισμένης πλέον με την ωμή εκχώρηση εθνοτικών δικαιωμάτων) και τις συνακόλουθες ποινικές και αστικές ευθύνες, αγαπητοί συναγωνιστές του Σχεδίου Β, αγαπητέ συναγωνιστή και Ηγέτη πολλών Προσδοκιών,  αγαπητοί συναγωνιστές της Πρωτοβουλίας των 1-1-4.

 

(*) Παρά και την ΠΡΟΤΑΣΗ-ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΗΕ 7-3-2014 (εδώ, παραγρ.92c), παρά και τις σχετικές καταγγελίες του Προέδρου του ΣτΕ κου Ν. Σακελλαρίου (εδώ).

 

 

Αλέκος Αλαβάνος, 256-2018

 

 

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του Σχεδίου Β, Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90.1 Fm.

«Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή. Δεν πούλησε καμία κυβέρνηση τέτοια έκταση και σε τόσο χρονικό βάθος όλη την περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Δεν το έχει κάνει, δεν έχει τολμήσει ποτέ να το κάνει, ούτε στο διεθνή έλεγχο, ούτε με τον Δεληγιάννη, τις χειρότερες κυβερνήσεις να πάρουμε» υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος.

Ο κ. Aλαβάνος σημείωσε επίσης ότι «με αύτη τη συμφωνία γινόμαστε αποικία» εξηγώντας:

(more…)

«Φιλική Εταιρεία» πέρα από κόμματα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας
Monday
05/02/2018
00:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέκ. Αλαβάνος
0

 

του Αλέκου Αλαβάνου, 4-2-2018

 

Ένα φιλόδοξο εγχείρημα για μια ευρεία συνάντηση δυνάμεων της εργασίας, της διανόησης και της επιστήμης, ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές κατηγορίες και με διαφορετικές πολιτικές προελεύσεις, αλλά με κοινό στόχο την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι εμπνευστές του σχεδίου αυτού, με μια δόση ρομαντισμού, το παρουσιάζουν ως μια νέα «Φιλική Εταιρεία», με ένα συγκροτημένο πρόγραμμα για την επίλυση άμεσων κοινωνικών προβλημάτων και παράλληλα τη δημιουργία των βάσεων για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα, το οποίο απέτυχαν να δημιουργήσουν οι δανειστές.

Αισιοδοξία και ήθος


Αυτή είναι η ιδέα που έχει τεθεί στο τραπέζι και μορφοποιείται αυτή την περίοδο, όπως αποκαλύπτει ο
Αλ. Αλαβάνος, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για νέο πολιτικό φορέα, αλλά για μια «ένωση ανθρώπων», τονίζοντας μάλιστα ότι το εν λόγω εγχείρημα «δεν έχει καμία σχέση με κομματικά παζάρια, με αρχηγικούς ανταγωνισμούς, με ζητωκραυγές ή γιουχαΐσματα». «Η διεργασία έχει ξεκινήσει. Έχει δημιουργήσει έναν μεγάλο πλούτο ιδεών και συμβολών. Έχει αισιοδοξία. Και έχει ήθος» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο «Βήμα».


«Η ιδέα αυτή δεν γεννήθηκε σε κάποιο κομματικό γραφείο. Ήρθε από κύκλους ανήσυχων και δημιουργικών επιστημόνων. Με αυτή την έννοια, κι εγώ και άλλοι, είμαστε περισσότερο παραλήπτες της πρότασης παρά πρώτοι αποστολείς»
εξηγεί, σημειώνοντας μάλιστα ότι κάποιος από αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία «χρησιμοποίησε μια ρομαντική κάπως, αλλά όχι άστοχη, έκφραση, μιλώντας για “μια νέα Φιλική Εταιρεία” δύο ακριβώς αιώνες μετά – με την έννοια της ένωσης ανθρώπων από διάφορες κοινωνικές κατηγορίες, σε έναν κοινό στόχο, που είναι η αναγέννηση και η ανασυγκρότηση της Ελλάδας». Μάλιστα προτρέπει: «Ας θυμηθούμε, επειδή πολλοί στον τόπο μας μέσα από πικρές εμπειρίες και απανωτές διαψεύσεις έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στον λαό μας, αυτό που έγραφε ο Ξάνθος στα απομνημονεύματά του: “διά να ενεργήσωσιν οι Έλληνες μόνοι των ό,τι ματαίως από πολλού χρόνου ήλπιζον από την φιλανθρωπίαν των χριστιανών βασιλέων”». (more…)

Για την Ενότητα
Monday
06/11/2017
13:42 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέκ. Αλαβάνος
2

 

Σχόλιο G-M-R:     Για να φθάσουμε στο κυβερνητικό πρόγραμμα, πρέπει πρώτα να ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ  ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ (και όχι “να αντιπαρατεθούμε πολιτικά μαζί του”, γιατί με το έγκλημα δεν συνδιαλέγεσαι, αλλά ΣΥΓΚΡΟΥΕΣΑΙ).

Με ποιες οικονομικοδικαιϊκές τεκμηριώσεις, με ποιο επιχειρησιακό αντιστασιακό/απελευθερωτικό σχέδιο, με ποιά συγκεκριμένη πρόταση/σχέδιο δημοκρατικής/παλλαϊκής και όχι αντιπροσωπευτικής ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ θα το κατορθώσουμε;

Η G-M-R με τις δύο τελευταίες αναρτήσεις ….ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ… και ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ … (και όχι μόνο), δείχνει ΤΡΟΠΟ που οδηγεί στον ΣΤΟΧΟ.

 

 

 

Του Αλέκου Αλαβάνου,       2/11/2017

 

Η Μαύρη Τετραετία πρέπει να κλείσει.

Δεν χρειάζεται εδώ ανάλυση της κατάστασης. Την έχει κάθε οικογένεια αποτυπωμένη στις άγριες συνθήκες της ζωής της. Άλλη με ανεργία, άλλη με μειωμένο ή χωρίς καθόλου εισόδημα, άλλη χωρίς ηλεκτρικό, άλλη με χρέη, άλλη με το διαμέρισμα στον πλειστηριασμό, άλλη χωρίς πόρους για την αναγκαία εκπαίδευση των παιδιών, άλλη χωρίς τα απαραίτητα για τα φάρμακα, άλλη χωρίς τη στοιχειώδη άνεση που είχε συνηθίσει τις προηγούμενες δεκαετίες. Και πολλές, πάρα πολλές με όλα τα δεινά μαζί.

Δεν είναι όμως μόνο το μεγάλο κακό που έχει έρθει. Είναι και το μεγαλύτερο κακό που συντελείται υπογείως. Σε μια εποχή εκρηκτικής ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας στον πλανήτη, η Ελλάδα είναι πια αποκλεισμένη. Είναι πρόσφυγας και μετανάστρια, με τον αντίστροφο από τον συνηθισμένο τρόπο: από το χώρο των αναπτυγμένων κρατών, στο χώρο των φτωχών και καθυστερημένων. Όπως η πατρίδα μας έμεινε έξω από τη βιομηχανική επανάσταση τους προηγούμενους αιώνες με σκληρές συνέπειες, έτσι τον 21οαιώνα γίνεται εξόριστη από την τεχνολογική.

Για το Ηθικό και την Εναλλακτική Λύση

Κι είναι κι ένα ακόμα μεγάλο κακό, που η τρόικα και εγχώριοι κυβερνητικοί αντιπρόσωποί της επιχειρούν να μας επιβάλλουν – και σε μεγάλο βαθμό δυστυχώς το έχουν πετύχει. Να σπάσουν ολοκληρωτικά το ηθικό μας. Προκαλώντας τον φόβο, την παραίτηση, τη μοιρολατρία, το κόμπλεξ κατωτερότητας ως λαού, τη συμφιλίωση με τον εξευτελισμό μας.

(more…)