ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η χρονιά άλλαξε, αλλά η Ελλάδα προτεκτοράτο και το 2021
Monday
04/01/2021
14:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αποστ. Αποστολόπουλος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
0

Σχόλιο GMR: Το παλαιότερο άρθρο του Απ.Αποστολόπουλου ουδόλως ενόχλησε τα αντανακλαστικά των Ελλήνων Πολιτικών, μια μήνυση έστω για διασπορά ψευδών ειδήσεων, κάτι “για τα μάτια του κόσμου” τέλος πάντων.

Διαβάστε την γνώμη του Τζο Μπάϊντεν πρωην Αντιπροέδρου-νυν εκλεγέντος Προέδρου των ΗΠΑ, για Έλληνες Πολιτικούς:

Υπενθυμίζω: Όταν ζητήθηκε από σημαντικό ελληνοαμερικανό επιχειρηματία να μεσολαβήσει ώστε ο Τσίπρας, νεαρός αρχηγός της αντιπολίτευσης τότε, να δει τον Μπάϊντεν, ο αντιπρόεδρος του Ομπάμα, είπε: να τον δω αλλά να πούμε καμιά κουβέντα γιατί όσοι έρχονται μου γλύφουν απλώς τα παπούτσια. Η πληροφορία (την έγραψα τότε) είναι απολύτως έγκυρη και φυσικά μη αποδείξιμη.

Από το υπευθύνως εκτοξευθέν δημοσίευμα: Με πυξίδα τα παπούτσια του Μπάϊντεν 

_.

 

 

 

Απόσ. Αποστολόπουλος, 3 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Δεν θα νυστάξουμε από πλήξη το νέο έτος, αλλά πραγματικές εκπλήξεις θα νιώσουν στη χώρα μας μόνο όσοι τρέφουν χρόνιες αυταπάτες. Ας πούμε, απλουστεύοντας, ότι και στο νέο έτος θα συνεχιστεί η ρουτίνα, που κλείνει πλέον δύο αιώνες, να φταίνε για όλα όποιοι κυβερνούν, αλλά να μένουν ακλόνητοι στα πράγματα, να είναι δακτυλοδεικτούμενοι διάφοροι μπαγάσηδες που καταχράστηκαν χρήματα του Δημοσίου, των φορολογούμενων ή των εξαπατημένων επενδυτών, αλλά να βρίσκουν τρόπο να ξεφύγουν και να κυκλοφορούν σαν κύριοι στα καφενεία της επικράτειας.

Τους σώζει, για να μην κρυβόμαστε, ότι “κόρακας του κόρακα μάτι δεν βγάζει“. Τέλος πάντων πότε φταίνε οι ξένοι, πότε οι κομμουνιστές (όταν υπήρχαν), με δυο λόγια έφταιγε, φταίει και θα έχει το παντοτινό φταίξιμο η κατσίκα του γείτονα. Εμείς είμαστε ο γείτονας του γείτονα που φταίει ακόμα και χωρίς κατσίκα.

Στα παραπάνω κρύβεται το μυστικό της μιζέριας δυο αιώνων. Ξεκίνησε το 1821 ένας αγώνας ανεξαρτησίας, είχε ηρωισμούς, θύματα, προδοσίες και στο τέλος ιδρύθηκε κράτος. Αλλά όχι ανεξάρτητο κράτος. Ιδρύθηκε προτεκτοράτο με επικυρίαρχους τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Αγγλία που τελικά έδιωξε τους άλλους ώσπου παραχώρησε την κυριαρχία στους Αμερικάνους. Οι εκάστοτε ιθύνοντες αποποιήθηκαν αυτό που όφειλαν να απαιτήσουν, δηλαδή την ανεξαρτησία της χώρας, επειδή το καθεστώς προτεκτοράτου ευνοεί τη διατήρησή τους στη διακυβέρνηση.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Ούτε Τραμπ, ούτε Μέρκελ – Μπήκε στο παιχνίδι ο Στρατός, λειτούργησε η αποτροπή
Tuesday
28/07/2020
14:40 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αποστ. Αποστολόπουλος ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR: Αλλά λέει η ΕΣΤΙΑ (εδώ), αλλιώς τα μεταφέρετε, κύριε Αποστολόπουλε. Ύστερα φταίει ο λαός  (εδώ) .  

._

 

 

 

 

Απ. Αποστολόπουλος , 28 Ιουλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ούτε η Μέρκελ ούτε ο Τραμπ μας έσωσαν από τους Τούρκους στο Καστελλόριζο, όπως τόσο πρόθυμα υποστήριξαν ένια ΜΜΕ γερμανικά, ελληνικά ενώ άλλοι, καθ’ όλα αρμόδιοι, υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί, με τη “μυστική” συνάντηση στο Βερολίνο μας έσωσαν. Εννοούν ότι η ήττα μας ήταν δεδομένη στο Καστελλόριζο οπότε η παράταξη του στόλου με εντολή της κυβέρνησης ήταν στάχτη στα μάτια. Οι παλληκαριές του στρατηγού Φλώρου «θα  κάψουμε όποιον πατήσει σε ελληνικό έδαφος» ήταν λόγια του αέρα. Και η απάντηση του Μητσοτάκη στον Τραμπ θα πολεμήσουμε και δεν θα χάσουμε ήταν η απόλυτη αυταπάτη.

 

Οι Γερμανοί πάντως, βλέποντας τον ελληνικό στόλο στο Καστελλόριζο, το σκέφτηκαν καλά, (το κουβέντιασαν σίγουρα με ΗΠΑ, πιθανόν ενημέρωσαν και τον Πούτιν) και κάλεσαν τις πλευρές να συζητήσουν για να μη φτάσουν τα πράγματα στα άκρα. Τώρα, καθώς φαίνεται, οι ελληνοτουρκικές παρασκηνιακές συζητήσεις συνεχίζονται με το Βερολίνο να μεταφέρει τις απόψεις από τον ένα στον άλλο, υποτίθεται αντικειμενικά, αλλά ποιος κόβει χέρι γι΄ αυτό; ΗΠΑ και Ρωσία δεν θέλουν φασαρίες στο Αιγαίο και μάλιστα χωρίς να είναι σίγουρες για την έκβαση μιας σύγκρουσης που θα αρχίσει (και θα τελειώσει) στη θάλασσα και στον αέρα πριν να προλάβουν να παίξουν ρόλο χερσαίες δυνάμεις.

Οπότε η σύγκρουση θα ήταν τουλάχιστον αμφίρροπη. Υπέρ ποίου, λοιπόν, έγινε η γερμανική παρέμβαση; Εμείς, λοιπόν, κάναμε την αποτροπή και κανείς άλλος δεν μας έσωσε, πλην του εαυτού μας. Και για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τα εύσημα πάνε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Μητσοτάκη, γιατί ο πρωθυπουργός παίρνει τις τελικές αποφάσεις, κατά το Σύνταγμα. Αν ήμασταν χαλαροί, διστακτικοί, αμφιρρέποντες, οι Τούρκοι θα σάρωναν όχι μόνο το Καστελλόριζο αλλά και ότι άλλο στο δρόμο τους και οι ξένοι θα έχυναν τζάμπα κροκοδείλια δάκρυα. Αυτή είναι η καλή πλευρά του νομίσματος. Υπάρχει και η άλλη.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Σε πήλινα πόδια στηρίζεται ο νέος δικομματισμός
Saturday
20/07/2019
13:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αποστ. Αποστολόπουλος
0

Σχόλιο GMR : Κύριε Αποστολόπουλε,

Ο λαός δεν κάνει κωλοτούμπες.

Ο λαός ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ μην τυχόν και αποκτήσει αυτοδυναμία ο ένας ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (ο Κυριακούλης, ο οποίος λίγες μέρες πριν τις εκλογές διακήρυττε πως θα κάνει περικοπές στην ΥΓΕΙΑ) και ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ προς τούτο, να ψηφίσει τον ΑΛΛΟΝ ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΟ (και ένοχο εσχάτης προδοσίας με εξωτερική συμπεριφορά τσογλανιού) ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

Παρακαλούμε όλους τους δημοσιολογούντες Αντιμνημονιακούς, να ΣΚΕΦΘΟΥΝ τα περί ΕΚΒΙΑΣΗΣ σε συνάρτηση μετά των περί ΔΟΛΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ του ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ(*) και να ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ σε ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, αντί να κατηγορούν (ιδιαίτερο “προνόμιο” των πολιτευομένων) ΤΟΝ ΛΑΟ που και επέδειξε αντίσταση (2011-2013) και προδόθηκε ΟΙΚΤΡΑ από ΟΛΟΥΣ τους αγαπητικούς του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού.

Το πως μπορεί να γίνει αυτή η συσπείρωση, ενδεικτικά αλλά και με την απαραίτητη τεκμηρίωση, ΕΔΩ .

(*Πλήρης λίστα των ποινικών αδικημάτων με σειρά εξέλιξης:

   1)   Προπαρασκευαστική πράξη όλων των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ εγκλημάτων= άρθρο 86Σ αντιμετωπιζόμενο όμως ως ΕΔΩ!

   2)   Δόλια παραπλάνηση,

   3)   Παραποίηση στοιχείων (βλέπε ΕΛΣΤΑΤ)

   4)   Εκβιασμούς,

   5)   Εξαγορές,

   6)   Αντίποινα- καταστολή (& ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 5/7/2015),

   7)   ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ (ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΔΩ Ν. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ),

   8)   ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

 

 

 

Απόστ. Αποστολόπουλος, 20 Ιουλίου 2019

 

 

Το απροσδόκητο ποσοστό, σχεδόν 32%, του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έκανε πολλούς να πουν ότι ο δικομματισμός νεκραναστήθηκε. Η έκπληξη ήταν δικαιολογημένη, επειδή μόλις πριν από ένα μήνα, στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσγειωθεί ανώμαλα σε ένα απογοητευτικό 23% και οι προβλέψεις για τις εθνικές εκλογές δεν ήταν αισιόδοξες. Το αποτέλεσμα κλόνισε τουλάχιστον τους πιο λογικούς.

Δηλαδή, σκέφτηκαν, ο λαός ξέχασε στις ευρωεκλογές αλλά ξαναθυμήθηκε στις εθνικές εκλογές ότι «δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» και έτσι παράτησε τη Μακεδονία και τις “Πρέσπες”, λησμόνησε την κωλοτούμπα στο δημοψήφισμα, αδιαφόρησε για τις συντάξεις και, κατά κυριολεξία, έγλειψε εκεί που μόλις είχε φτύσει. Κωλοτούμπες, σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, δεν κάνει μόνο ο Τσίπρας εναντίον του λαού, αλλά και ο λαός απαρνιέται τον εαυτό του, ψηφίζοντας όσα ο ίδιος είχε καταψηφίσει μόλις πριν ένα μήνα. Είναι εντελώς παράλογο, αλλά όποιος έχει άλλη εξήγηση, κάποιον “από μηχανής θεό” (θεωρίες συνωμοσίας επί το σύγχρονο) ας μιλήσει.

Η αλυσίδα της εξάρτησης “κόμμα-ψήφος-συμφέρον”, παγιωμένη επί ΠΑΣΟΚ και ενισχυμένη επί ΣΥΡΙΖΑ, με τον προφανή καιροσκοπισμό της, έπαιξε ασφαλώς το ρόλο της. Οι ιδεοληψίες του αρχικού μικρού ΣΥΡΙΖΑ συνδυάστηκαν αρμονικά με τον ρεαλισμό (ή τον κυνισμό) των “προσφύγων” από το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ. Εμπεδώθηκε ένας “πατριωτισμός της εξουσίας”, όπου η διατήρηση της “καρέκλας” είναι εθισμός, προϋπόθεση πίστης, εφαλτήριο προσωπικής ανέλιξης.

(more…)

Χωρίς αύριο
Sunday
24/06/2018
23:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αποστ. Αποστολόπουλος
0

 

του Αποστ. Αποστολόπουλου 226-2018

 

Όσοι στη Δύση μετείχαν αλλά και όσοι δεν μετείχαν στην επιχείρηση «συμφωνία Τσίπρα-Ζάετς για το Σκοπιανό» πανηγύρισαν με την ψυχή τους όταν οι δυο πρωθυπουργοί υπόγραψαν, στο ρομαντικό περιβάλλον των Πρεσπών. Οι Βρυξελλιώτες έκαναν επίδειξη ενότητας και ισχύος γιατί κατάφεραν τους ασήμαντους Σκοπιανούς και τους λιγόψυχους Έλληνες να υπογράψουν. Μέχρι και Νόμπελ να δώσουν στους δυο πρωθυπουργούς, πρότεινε αμερικανικό περιοδικό διεθνούς εμβέλειας. Εδώ, σου λέει, το πήρε ο Ομπάμα χωρίς να κάνει τίποτα, γιατί όχι ο Τσίπρας και ο Ζάετς που στο κάτω-κάτω μπορεί να πάνε άκλαυτοι;

Κατά τα άλλα, όταν φτάνουν στα σοβαρά, απέναντι στη Ρωσία για παράδειγμα, οι θαρραλέοι των Βρυξελλών και του Βερολίνου, λουφάζουν στα πόδια του αφέντη και προστάτη τους, του άξεστου, προσβλητικού έως και χυδαίου Τραμπ, ψελλίζοντας προσευχές και κατάρες, κατ’ ιδίαν. Οι αβορίγινες* των Αθηνών αυτούς ακριβώς θεωρούσαν σωτήρες και θεραπευτές των δεινών της χώρας, από όταν ήρθε το πρώτο Μνημόνιο και έλεγαν ότι καλώς να έρθουν οι Γερμανοί να βάλουν τάξη αφού δεν μπορούμε εμείς. Ο Ντράγκι της ΕΚΤ, ο φίλος Γιούνγκερ και η καγκελάριος Μέρκελ είναι η αγία τριάδα σωτηρίας. Ο Τσίπρας στη Μέρκελ έτρεχε να τον σώσει από τον «σκληρό» Σόϊμπλε. Ωστόσο ο Σ. Κοσάρ, πρώην πρεσβευτής της Γαλλίας στις ΗΠΑ και νυν σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε ότι αυτοί οι τρεις «οργάνωσαν μαζί, συνειδητά και λεπτομερώς», τον εκβιασμό στην Ελλάδα ώστε να δεχθεί τα Μνημόνια(πηγή reseau international). Προσθέτοντας ότι υπάρχει πλήρης αντινομία (antinomie, στο πρωτότυπο) «ανάμεσα στη Δημοκρατία και στις ελίτ που συναντώνται στο Νταβός ή στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ για διαβουλεύσεις». Χρειάστηκε βέβαια και η αποφασιστική συμβολή του ΓΑΠ, αλλά πότε έλειψαν οι πρόθυμοι και χρήσιμοι;

(more…)

Η «επίσημη αγαπημένη» και το «Σκοπιανό»
Monday
12/02/2018
01:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αποστ. Αποστολόπουλος
1

 

του Αποστ. Αποστολόπουλου, 9-2-2018

Η κυβέρνηση με την υπόθεση Novartis επιχειρεί να ρίξει στη λήθη το συλλαλητήριο. Άλλωστε εξαρχής στελέχη της επέκριναν το ότι ο κόσμος δεν διαδήλωσε για τα οικονομικά αλλά για το Σκοπιανό. Γνωρίζοντας ότι με τον εθνομηδενισμό στην ψυχή τους δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κόσμο. Είστε εθνικιστές αντί να κοιτάτε την τσέπη σας, έλεγε στον κόσμο η κυβέρνηση της αριστεράς των Αρχών και των Αξιών.

Εννοείται ότι ο όγκος του συλλαλητηρίου είχε προεξοφληθεί είχε προεξοφληθεί πριν από την Κυριακή αλλά φαίνεται ότι αυτό που αντίκρισαν τα κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα τους προκάλεσε σοκ. Όσα ακολούθησαν, ύβρεις κατά του Μίκη κλπ, ήταν άχαρες αντιδράσεις ταραχής έως ότου ανακτηθεί κάποια ψυχραιμία. Την παράσταση έκλεψε ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς. Προκαταλαμβάνοντας τους πάντες δήλωσε με παράλογη αυτοπεποίθηση ότι αυτός θα συνεχίσει απτόητος τις διαπραγματεύσεις επειδή, λέει, αυτοί που πήγαν στο συλλαλητήριο ήταν λιγότεροι από αυτούς που δεν πήγαν και συνεπώς η πλειοψηφία είναι μαζί του. Άραγε για να δώσει στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία; Ο κ. Κοτζιάς έχει ανθίσει χωρίς πρόβλημα προσαρμογής σε διαφορετικές συνθήκες, από το ΚΚΕ στον ΓΑΠ και ακολούθως στη γειτονιά του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τον εξομοιώνει με το πολιτικό περιβάλλον της εποχής, όπου οι ιδεολογίες και οι σταθερές πεποιθήσεις είναι το φτηνό νόμισμα.

Σημασία έχει ότι εμφανίστηκε να σέρνει την κυβέρνηση σε μια άχαρη θέση, να μετράει «κουκιά», πόσοι πήγαν- πόσοι δεν πήγαν στο Σύνταγμα, προκαλώντας χαμόγελα επιείκειας αν όχι χλεύης από άσπονδους φίλους και αντιπάλους. Επειδή αυτοί που ήταν εκεί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα γιατί πήγαν, αντιλαμβάνονται το φόβο που προκάλεσε η παρουσία τους και δεν είχαν ανάγκη τον κάθε Τζανακόπουλο να τους αναλύσει τα αισθήματά τους για τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη. Η πρεμούρα να στρέψει την προσοχή σε πιο εύπεπτα θέματα όπως το (πραγματικό ή υποθετικό) σκάνδαλο της Νοβάρτις υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει τι ακριβώς να κάνει με τη βόμβα που της έμεινε στα χέρια από τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

(more…)

Δεν είμαστε Ευρωπαίοι, είμαστε προτεκτοράτο
Saturday
27/01/2018
19:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αποστ. Αποστολόπουλος
0

 

του Αποστόλη Αποστολόπουλου, 26-1-2018

Έρχεται και επανέρχεται το ερώτημα αν είμαστε πράγματι Ευρωπαίοι, ποια είναι η θέση μας στην Ευρώπη. Το εν εξελίξει Σκοπιανό έδωσε την πιο πρόσφατη αφορμή. Τα Σκόπια απασχολούν μόνο επειδή οι ΗΠΑ θέλουν να τα εντάξουν στο ΝΑΤΟ καθιστώντας Νατοϊκή την τεράστια Βάση που διαθέτουν εκεί. Χωρίς αυτό το ατού δεν θα έπαιρναν αέρα τα μυαλά του Γκρουέφσκι ότι είναι «εγγονός» του Μεγαλέξανδρου. Αν ενταχθούν χωρίς να καταργηθεί ο κατοχυρωμένος Συνταγματικά αλυτρωτισμός τότε θα έχουμε αναγνωρίσει/νομιμοποιήσει το δίκαιο των Σκοπιανών αιτημάτων. Όλα αυτά είναι γνωστά και δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σύντομα σε εκλογές.

Τα Σκόπια θέλουν, σύμφωνα με το Σύνταγμά τους, να βγουν στο Αιγαίο. Αυτό δεν έχει σχέση με την συνοχή και την αμυντική ενίσχυση του ΝΑΤΟ. Αν στις διαπραγματεύσεις το ΥΠΕΞ αντιδρούσε κατηγορηματικά, οι ΗΠΑ ασφαλώς θα είχαν καταλάβει τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων. Πρόσφατα διέρρευσαν πληροφορίες, σε φιλοκυβερνητικό ιστολόγιο, ότι ο Κοτζιάς έχει αυτονομηθεί. Η διαρροή δεν σχολιάστηκε αλλά το μήνυμα στάλθηκε ότι ο Τσίπρας δεν προσφέρεται για αποδιοπομπαίος. Το συλλαλητήριο έστειλε το δικό του μήνυμα ότι το τίμημα ενός αθέμιτου συμβιβασμού θα είναι ασήκωτο για όλους.

(more…)