ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αναθέσμιση Παντού με Δημοκρατία και Πατριωτισμό
Saturday
22/12/2018
22:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κυπριώτης
0

 

Σχόλιο G-M-R:   Μπορεί να προκύψει Δημοκρατική Πατριωτική Κυβέρνηση, χωρίς να προηγηθεί η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ των πνευματικών και των υλικών προϋποθέσεων (ή θεωρούμε πως αυτές, δηλαδή ΑΡΧΕΣ/ΗΘΟΣ/ΕΝΟΤΗΤΑ, πολίτες, οργάνωση, πράξεις, υπάρχουν);

Μπορεί δηλαδή, να προκύψει (αντί ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που ελέγχει αστυνομία-συμβολαιογράφους-δικαστικούς), Δημοκρατική Κυβέρνηση, μακράν Δημοκρατικά οργανωμένου Αντιστασιακού-Απελευθερωτικού Μετώπου; Μήπως δεν έχουμε αντιληφθεί πόσο έχει ισχυροποιηθεί το μνημονιακό μπλόκ από το 2010 μέχρι σήμερα και πόσο έχει απαξιωθεί το πολιτευόμενο τμήμα της αντιμνημονιακής πλευράς;

Επ’ αυτών απαντά η εδώ πρόταση, η οποία αναμένει υλοποίηση, η οποία βέβαια υλοποίηση απαιτεί την επί της πρότασης ΕΝΟΤΗΤΑ επαρκούς αριθμού πολιτών.

 

Δημ. Παναγιωτόπουλου , 21 Δεκ. 2018

 

 

Η πολλά υποσχόμενη επανίδρυση του κράτους δεν ήλθε και η αναζήτηση της σοσιαλφιλελεύθερης μεταρρύθμισης μας οδήγησε στα αποτελέσματα των μνημονίων 2010-2014 και φυσικά το 2015 στον όλεθρο, με τους δήθεν αντιμνημονιακούς στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ .

O αντιμνημονιακός λόγος, οδήγησε τα γνωστά κόμματα στην Κυβέρνηση του τόπου τα οποία αφού διέψευσαν κάθε ελπίδα του Ελληνικού Λαού με το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο. Με την πρόβλεψη και επιβολή ειδικών μέτρων, ως ντόπιοι δυνάστες, επέβαλαν την υποτέλεια του Λαού στους ξένους «δανειστές» εξασφαλίζοντας , τις χειροπέδες στον Ελληνικό λαό επί μακρόν και τη χώρα στο Ευρώ με κάθε Τίμημα ανεξάρτητα αν επαγγέλθηκαν το αντίθετο.

(more…)

Τα πλοκάμια της Παγκοσμιοποίησης και η Αντίσταση των Κρατών
Thursday
20/12/2018
21:31 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κυπριώτης
0

 

 

Δημήτρης Κυπριώτης , 19 Δεκ. 2018


 

Οι πολιτικές της παγκοσμιοποίησης, τουλάχιστον στην ευρωπαϊκή ήπειρο, υλοποιούνται από την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Πολλές βασικές αρμοδιότητες των κυβερνήσεων έχουν, βάσει των ευρωπαϊκών συνθηκών, εκχωρηθεί στην Κομισιόν και στην αδιαφανή γραφειοκρατία των Βρυξελλών, ενώ η νομισματική ανεξαρτησία έχει παραχωρηθεί στην ΕΚΤ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο σε ομιλία του το 2014 είχε πει. « Η ΕΕ είναι ένα εργαστήρι της παγκοσμιοποίησης». Η Ελλάδα , ιδιαίτερα από το 2010, έγινε ένα από τα πειραματόζωα στο εργαστήρι.

Το 1992 υπογράφηκε η Συνθήκη του Μάαστριχτ , που θεσμοθετεί τις αρχές της παγκοσμιοποίησης στην Ευρώπη και εισάγει τις διαδικασίες υιοθέτησης του ενιαίου νομίσματος , του ευρώ που τέθηκε σε κυκλοφορία το 2002. Μέσα από τις μετέπειτα συνθήκες , τις οδηγίες και τους κανονισμούς της ΕΕ, η παγκοσμιοποίηση συμβολαιοποιήθηκε , έγινε το σημερινό ευρωπαϊκό κεκτημένο.

(more…)

Εγκρίθηκε το σύμφωνο για την λαθρομετανάστευση.
Sunday
16/12/2018
18:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κυπριώτης
0

Σχόλιο G-M-R:   Αντί σχολίου, η τοποθέτηση μας εδώ.

Δημήτρης Κυπριώτης, 13 Δεκ. 2018


 

Πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε στο Μαρακές(Μαρόκο), το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική (λαθρο) Μετανάστευση, όπως χαρακτηριστικά είναι ο τίτλος συγκάλυψης που του έδωσαν. Ποιας ακριβώς συγκάλυψης; Του τρίτου πυλώνα της Παγκοσμιοποίησης, αφού οι δύο άλλοι έχουν προχωρήσει (ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών) και έχουν βυθίσει στην απελπισία τους πληθυσμούς κρατών.

Και ενώ αυτό το γεγονός είναι παγκοσμίου κλίμακας και σημασίας, παρατηρείται μια σιγή ιχθύος από τα μεγάλα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, τη στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας  ήταν επισπεύδων στην υπογραφή της συμφωνίας.

Και αυτό όπως και σε άλλες πολύ σοβαρές πράξεις που προσχώρησε  ο κ. Τσίπρας,  το έπραξε εν κρυπτώ και χωρίς να ενημερώσει κανέναν απολύτως. Χωρίς να εξηγήσει ούτε και αυτό το συστημικό  κοινοβούλιο, αλλά ούτε και τους Έλληνες τι ακριβώς αφορά η υπογραφή που έβαλε στο Σύμφωνο αυτό. Και πως να ενημερώσει και τι να πει,  ότι καταργεί ουσιαστικά τα σύνορα;

(more…)

ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! Μέ τό ἔλλειµµα τοῦ 2009 διέγραψαν τίς ποινικές εὐθύνες τοῦ ΔΝΤ!
Sunday
25/11/2018
22:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κυπριώτης Χάρολντ Τζαίημς
0

 

Σχόλιο G-M-R:   Ποιά η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ και ΣΥΣΣΩΜΗ αντιμνημονιακή ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ προς κυρία Γεωργαντά και κο Λογοθέτη;

 

 

Χάρολντ Τζαίημς , 17 Νοε. 2018

 

 

Εφημερίς Εστία Νοέ 17, 2018  (στο φύλλο με ημερομηνία 16/11/2018)

 

Ἡ ἔρευνα τοῦ καθηγητοῦ Ἱστορίας Χάρολντ Τζαίημς γιά τά ἔργα καί τίς ἡμέρες Γεωργίου

ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ἐπισκέπτης ἔκανε τήν ἐμφάνισή του στήν Ἀθήνα πρίν ἀπό λίγο καιρό: Ὁ καθηγητής Ἱστορίας τοῦ Πανεπιστημίου Πρίνστον Χάρολντ Τζαίημς. Ἡ ἔλευσίς του στήν Ἀθήνα ἔγινε ὑπό συνθῆκες ἄκρας μυστικότητος. Δημοσιότης δέν ἐδόθη, ἐνῶ τά ραντεβού του ὑπῆρξαν ἀπόρρητα. Γιατί ἄραγε ὁ διάσημος καθηγητής τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ Πρίνστον, ὁ ὁποῖος ἔχει γράψει σειρά συγγραμμάτων γιά τήν παγκοσμιοποίηση καί εἶναι πολύ γνωστός στήν διεθνῆ ἀκαδημαϊκή κοινότητα, κράτησε τόσο χαμηλό προφίλ καί ἡ ἐπίσκεψίς του ἔγινε «ἰγκόγκνιτο»;

Ἡ ἀπάντησις εἶναι πώς εὑρίσκετο σέ εἰδική ἀποστολή. Τό Διοικητικό Συμβούλιο τοῦ Διεθνοῦς Νομισματικοῦ Ταμείου τοῦ ἔχει ἀναθέσει νά συγγράψει ὑπό συνθῆκες ἀπολύτου ἐλευθερίας τήν νεωτέρα ἱστορία τοῦ IMF μέ ἔμφαση στά εὐρωπαϊκά προγράμματα διασώσεως. Πρόκειται γιά ἔργο τιτάνιο γιά τό ὁποῖο θά ἀπαιτηθεῖ χρόνος, ὡστόσο ὁ ἀεικίνητος καθηγητής πρίν ἔλθει στήν Ἑλλάδα εἶχε ἤδη πραγματοποιήσει τίς πρῶτες προκαταρκτικές συναντήσεις του στήν Νέα Ὑόρκη καί τήν Οὐάσιγκτων μέ ἡγετικά στελέχη τοῦ Ταμείου, μέ πρῶτο τόν πολύ Πόλ Τόμσεν. Ἐκεῖνον πού ἀπό τόν τέταρτο μῆνα τῆς ἐφαρμογῆς τοῦ πρώτου μνημονίου προεξοφλοῦσε ὅτι «τό πρόγραμμα δέν βγαίνει, τό πρόγραμμα ἀποτυγχάνει».

(more…)

Κρίσιμες εξελίξεις σε όλα τα εθνικά μέτωπα. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις που θα δώσουν λύσεις.
Monday
08/01/2018
11:28 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κυπριώτης
3

Του Δημήτρη Κυπριώτη, 1-1-2018

Κρίσιμες εξελίξεις σε όλα τα εθνικά μέτωπα. Η Τουρκία απειλεί. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις που θα δώσουν λύσεις.

Η «κυβέρνηση» παρά τις προσδοκίες που είχε επενδύσει με την επίσκεψη Ερντογάν και παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες που έκανε αμέσως μετά για να πείσει την κοινή γνώμη ότι η επίσκεψη αυτή ήταν προς το συμφέρον της χώρας, ήρθε η στιγμή τώρα που προσπαθεί να μαζέψει τα «άπλυτα» από τις συνεχείς προκλητικές και όχι μόνο δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκικής πολιτικής και στρατιωτική ηγεσίας!

Η επίσκεψη λοιπόν του Τούρκου ηγέτη, όχι μόνο δεν κατεύνασε τους γείτονες αλλά τελικά, μεγάλωσε τις αντιθέσεις , άνοιξε όπως ήταν αναμενόμενο από μεγάλη μερίδα αναλυτών και πολιτικών δυνάμεων , τις ορέξεις των Τούρκων και κυρίως αυτών των κύκλων που επενδύουν στην σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας – Δύσης και Ελλάδας.

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Τουρκία, αφού αναζητεί τον καινούργιο της ρόλο, όπως τον οραματίζεται ο Ερντογάν μετά τη σκλήρυνση της στάσης των ΗΠΑ, επειδή βλέπει ότι «οικοδομείται» η αποσταθεροποίηση του καθεστώτος του και φυσικά του ιδίου .

(more…)