ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αναθέσμιση Παντού με Δημοκρατία και Πατριωτισμό
Saturday
22/12/2018
22:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κυπριώτης
0

 

Σχόλιο G-M-R:   Μπορεί να προκύψει Δημοκρατική Πατριωτική Κυβέρνηση, χωρίς να προηγηθεί η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ των πνευματικών και των υλικών προϋποθέσεων (ή θεωρούμε πως αυτές, δηλαδή ΑΡΧΕΣ/ΗΘΟΣ/ΕΝΟΤΗΤΑ, πολίτες, οργάνωση, πράξεις, υπάρχουν);

Μπορεί δηλαδή, να προκύψει (αντί ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που ελέγχει αστυνομία-συμβολαιογράφους-δικαστικούς), Δημοκρατική Κυβέρνηση, μακράν Δημοκρατικά οργανωμένου Αντιστασιακού-Απελευθερωτικού Μετώπου; Μήπως δεν έχουμε αντιληφθεί πόσο έχει ισχυροποιηθεί το μνημονιακό μπλόκ από το 2010 μέχρι σήμερα και πόσο έχει απαξιωθεί το πολιτευόμενο τμήμα της αντιμνημονιακής πλευράς;

Επ’ αυτών απαντά η εδώ πρόταση, η οποία αναμένει υλοποίηση, η οποία βέβαια υλοποίηση απαιτεί την επί της πρότασης ΕΝΟΤΗΤΑ επαρκούς αριθμού πολιτών.

 

Δημ. Παναγιωτόπουλου , 21 Δεκ. 2018

 

 

Η πολλά υποσχόμενη επανίδρυση του κράτους δεν ήλθε και η αναζήτηση της σοσιαλφιλελεύθερης μεταρρύθμισης μας οδήγησε στα αποτελέσματα των μνημονίων 2010-2014 και φυσικά το 2015 στον όλεθρο, με τους δήθεν αντιμνημονιακούς στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ .

O αντιμνημονιακός λόγος, οδήγησε τα γνωστά κόμματα στην Κυβέρνηση του τόπου τα οποία αφού διέψευσαν κάθε ελπίδα του Ελληνικού Λαού με το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο. Με την πρόβλεψη και επιβολή ειδικών μέτρων, ως ντόπιοι δυνάστες, επέβαλαν την υποτέλεια του Λαού στους ξένους «δανειστές» εξασφαλίζοντας , τις χειροπέδες στον Ελληνικό λαό επί μακρόν και τη χώρα στο Ευρώ με κάθε Τίμημα ανεξάρτητα αν επαγγέλθηκαν το αντίθετο.

Οι τελευταίοι μάλιστα έθεσαν τον ελληνικό Λαό στο μαρτύριο του Ταντάλου, δηλαδή σε αιώνια πείνα και δίψα με την εξασφάλιση υπέρ των δανειστών: των «ματωμένων» πλεονασμάτων του 3,5% μέχρι το 2023 και του 2,9% μέχρι το 2060, όταν η Γαλλία και η Ιταλία εξασφάλισαν ελλείμματα της τάξεως 2,2 και 2,5% , με δεδομένη φυσικά έναντι ημών, και την παραγωγική βάση της χώρας τους. Πέραν αυτών η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ εξασφάλισε την εκποίηση και υποθήκευση της Ελληνικής Δημόσιας περιουσίας με την εκ παραλλήλου αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων. Κατέστρεψε δε, τους θεσμούς της Παιδείας και αναγνώρισε εκ του μη όντος και ως μη όφειλε τα Σκόπια, ως νέο κράτος στα βόρεια σύνορά μας με το Όνομα «Βόρεια Μακεδονία», με εθνότητα και γλώσσα μακεδονική. Μάλιστα για το εγχείρημα τους αυτό δεν τους ενδιαφέρει διόλου η άποψη του ελληνικού Λαού αρκεί πάση θυσία να κυρώσουν την κατάπτυστη σύμβαση των Πρεσπών. Η αναγνώριση αυτή όμως δεν αφορά τον Ελληνικό Λαό γιατί ο Ελληνικός Λαός κατά 95% και πλέον είναι αντίθετος με αυτή. Εκτός των άλλων, η σύμβαση αυτή όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν είναι άκυρη εξ υπαρχής και δεν υπάρχει νομικό έρεισμα στη Βουλή αυτή να κυρώσει μια τέτοια σύμβαση , η οποία apriori δεν εξυπηρετεί παρά βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα

Επισημαίνεται ότι στην Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση έρχεται μια διεθνής σύμβαση μόνο όταν εξυπηρετείται το μείζον εθνικό συμφέρον (άρθρο 28 παρ. 2 και 3 του Σ). Αυτός είναι βεβαίως και ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η διεξαγωγή Δημοψηφίσματος ώστε ο Ελληνικός λαός να αποφανθεί θετικά ή να την απορρίψει . Σημειώνεται ότι το όποιο αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος είναι υπέρτερης Συνταγματικής Ισχύος, κατά τούτο την ευθύνη για την ισχύ μιας τέτοιας σύμβασης μπορεί να αναλάβει μόνο ό Λαός δια Δημοψηφίσματος ή μέσω εκλογών με δεδομένες τις θέσεις των κομμάτων προς τούτο.

Σήμερα στην πολιτική σκηνή ο πολιτικός λόγος δεν μπορεί να διαμορφώνεται με αντιμνημονιακό δήθεν πνεύμα ή μια δήθεν προοδευτική κυρίως αριστερή ρητορική . Ο πολιτικός λόγος οφείλει να διαπερνά όλο το εμβαδόν της ελληνικής κοινωνίας με νέα Πολιτική για την Ελληνική οικονομία που είναι το ζητούμενο , τη Δημοκρατία ως πολιτικό πλαίσιο με Πατριωτισμό και αγάπη για την Πατρίδα και τους Έλληνες, τη δέουσα φροντίδα για τους ξένους και την λογική επαναπροώθησης στις Πατρίδες τους.

Στη χώρα μας οφείλει να εγκαθιδρυθεί ο Ανθρωπισμός η ανθρωπιά και το Ήθος στην πολιτική ζωή και η Πολιτική με αλήθεια για τα πολιτικά πράγματα, με πίστη και μάχη για την επικράτηση της , με λογισμό και με όνειρο. Για να λάβουν όμως σάρκα και οστά αυτά απαιτείται αναδόμηση των κοινωνικοοικονομικών δομών, με Αναθέσμιση παντού και ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού και του παραγωγικού ιστού της χώρας με σκοπό την παραγωγή και την παραγωγικότητα υψηλού δείκτη
Ο τόπος έχει ανάγκη όχι μόνο τη νέα Πολιτική αλλά και πραγματική Πολιτική όπως και την πραγματική Δημοκρατία, με νομισματική ανεξαρτησία και χάραξη δικής μας δημοσιονομικής και οποιασδήποτε οικονομικής πολιτικής με εκ παραλλήλου έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος για να αφήσει πίσω και τη Σκύλα και τη Χάρυβδη , Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, που βρίσκονται στον ίδιο παρονομαστή.

Σήμερα δεν έχουμε την ανάγκη από μεγαλοεπενδύσεις -μεγολοπολυεθνικών εταιρειών, αλλά τη ριζική ανασυγκρότηση και ενίσχυση της μικρής και μεσαίας παραγωγής και επιχείρησης για φυσιολογικά έσοδα του κράτους από πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και τιθάσευση της ανεργίας ειδικότερα των νέων με προσδοκία αύξησης και εκ των πραγμάτων του εισοδήματος των πολιτών φυσιολογικά!

Ήδη, παρά τα οικονομικά προβλήματα της στη χώρας μας τα αγροτοκτηνοτοφικά και γεωργικά προϊόντα κατατάσσονται στα καλλίτερα προϊόντα , με τη χώρα μας να είναι χώρα πρώτης επιλογής διεθνώς για Τουρισμό. Η ελληνική ναυτιλία όπως και το 2011 μέσα στην κρίση ήταν στη κορυφή ελέγχοντας το 14,83% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε dwt και παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ο Ελληνόκτητος στόλος υπό σημαίες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιπροσωπεύει πάνω από το 39,52% της κοινοτικής χωρητικότητας σε dwt.

Η νέα Πολιτική αυτή αναδεικνύει τη δημιουργία της οικονομίας των αγαθών και των προϊόντων για την εξασφάλιση της ζωής του λαού μας με αξιοπρέπεια και με εθνική υπερηφάνεια . Με το Λαό και την Νεολαία δημιουργούς του σύγχρονου πολιτισμού που μας αξίζει και ο οποίος οφείλει να στηρίζεται στις πολύ έχει βαθιές ρίζες και στην ιστορία του Ελληνισμού.

Όλα αυτά δείχνουν πως μόνο μια Δημοκρατική Πατριωτική Κυβέρνηση με οδηγό τη νέα Πολιτική μπορεί αξιόπιστα να οδηγήσει την Ελλάδα και του Έλληνες στο ξέφωτο και στην προκοπή του λαού. Για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη και Δημοκρατική και με το Λαό της κυρίαρχο στον τόπο του.

*Δημήτρης Παναγιωτόπουλος Καθηγητής Εθνικού και καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ

Πηγή: dimtris-kypriotis.blogspot

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.