ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
_.
Θανάσης Κ., 01 Ιαν. 2022
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
Είναι παρατηρημένο πλέον: Τα τελευταία χρόνια, σε κάθε μεγάλη θρησκευτική ή εθνική εορτή, κάποιοι θα βγουν να ειρωνευτούν ή να απαξιώσουν το βαθύτερο περιεχόμενο, την “ιερότητα” και τον συμβολισμό της. Ανήμερα την 25η Μαρτίου, κάποιοι θα βγουν να αμφισβητήσουν τον μεγάλο ξεσηκωμό, αποδίδοντας με περίσσιο κυνισμό την απελευθέρωση της Ελλάδας στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου!
Ξεχνώντας βέβαια, ότι η Επανάσταση άρχισε το 1821, η Ναυμαχία του Ναβαρίνου έγινε το 1827, κι αν οι επαναστατημένοι Έλληνες δεν είχαν καταφέρει να επικρατήσουν πλήρως στο Μωριά και στο μεγαλύτερο μέρος της Ρούμελης και στα περισσότερα νησιά, δεν θα υπήρχε καμία “παρέμβαση” των τριών στόλων υπέρ τους! Ξεχνώντας ακόμα ότι, αν ο Ιμπραήμ είχε καταφέρει να υποτάξει πλήρως τους Έλληνες στο Μωριά, από το 1825, όταν αποβιβάστηκε εκεί, μέχρι το 1827, δεν θα γινόταν ποτέ η Ναυμαχία του Ναβαρίνου.
Ξεχνώντας τέλος, ότι και η Αμερικανική Επανάσταση του 1776 κατά της Μεγάλης Βρετανίας στηρίχθηκε από δύο μεγάλες δυνάμεις της εποχής, την Γαλλία και την Ισπανία. Και μάλιστα πολύ πιο αποφασιστικά και επί σειρά ετών κι όχι μόνο “στιγμιαία”, όπως έκαναν οι τρείς στόλοι στο Ναβαρίνο. Κι όμως, οι Αμερικανοί ποτέ δεν σκέφτηκαν να απαξιώσουν τη δική τους Επανάσταση, αποδίδοντάς την πλήρως στην “παρέμβαση” των Γάλλων και των Ισπανών.
Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.
Πηγή: slpress.gr
Σχόλιο GMR: Πράγματι, συγκινητική και συμπονετική η ανάρτηση του κου Μόσιαλου. Δεν είδαμε όμως συγκίνηση ή συμπόνια, ούτε για τις μνημονιακές αυτοκτονίες, ούτε για την φυγή στο εξωτερικό εκατοντάδων χιλιάδων απελπισμένων νέων. Μάλιστα, ο κος Μοσιαλος, αισθάνεται και υπερήφανος (ως ατιμώρητος μαζί με ολόκληρη την μνημονιακή πολιτική και πολιτειακή τάξη) για την συμμετοχή του σε αυτά τα κατορθώματα.
Όσο για τον πνευματικό κόσμο, αυτός, βλέπει το πράγμα, …, με σκεπτικισμό, …, ίσως και από καλό μπαλκόνι του ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ(*).
(*) Από ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ: Κατά τον Μαρξ το σύνολο των υλικών κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών αποτελούν την βάση ή αλλιώς (υπο)δομή (Unterbau) και η αντανάκλαση της βάσης στην πνευματική, λόγια, ηθική ζωή, αποτελεί το εποικοδόμημα, ή αλλιώς υπερδομή (Überbau).
._
Ηλ. Μόσιαλος, 13 Νοεμβρίου 2020
Η Ελλάδα κατέγραψε τριπλό αρνητικό ρεκόρ την Πέμπτη, με 3.316 κρούσματα, 310 διασωληνωμένους και 50 νεκρούς.
Στους νεκρούς του κορονοϊού αναφέρεται σε ανάρτησή του ο καθηγητής πολιτικής της υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος και τονίζει: «Δεν πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να φύγουν σαν ένας αριθμός, να μείνουν σαν στατιστική».
Αναλυτικά, ο Ηλίας Μόσιαλος γράφει: «Ακούμε κάθε ημέρα για τους νεκρούς από τον κορωνοϊό: ανάλογα την ημέρα 30, 40, 50 απώλειες. Και όλοι μας, όπου και αν ζούμε σκεφτόμαστε πόσο θα αυξηθούν αυτά τα νούμερα. Ποιος είναι ο κίνδυνος για εμάς; Απειλούμαστε; Όλες αυτές οι σκέψεις είναι λογικές και ανθρώπινες. Όμως δεν μπορούν να τις κάνουν πλέον ούτε αυτοί που έφυγαν, ούτε οι οικογένειές τους. Αυτές οι οικογένειες δεν σκέφτονται τα ενθαρρυντικά νέα για τα εμβόλια: σκέφτονται τους αγαπημένους που έχασαν. Κάθε μέρα υπάρχουν 30, 40, 50 οικογένειες που πονούν και πενθούν.
Περισσότερες ακόμα που φοβούνται για τους ανθρώπους τους που είναι στην εντατική.
Εμείς από την άλλη, σήμερα, αύριο και μεθαύριο θα ακούσουμε πάλι τα νούμερα. Ίσως να ανεβαίνουν, και μαζί με τα νούμερα θα αυξάνεται και ο φόβος. Μετά, θα αρχίσουν να μειώνονται και θα παίρνουμε πάλι μια ανάσα.
Αλλά όσοι έφυγαν δεν θα γυρίσουν πίσω. Θα μείνουν μόνο στις στατιστικές και στις επιστημονικές ανακοινώσεις. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, και σπάνια μαθαίνουμε τα ονόματά τους, εκτός από κάποιους επώνυμους. Δεν πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να φύγουν σαν ένας αριθμός, να μείνουν σαν στατιστική. Γιατί είναι δικοί μας άνθρωποι. Είναι αυτοί που χάνουμε από κοντά μας, άδικα».
Πηγή: newsbeast.gr
Σχόλιο GMR: Σημειώνουμε την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, την οποία αν και υιοθετεί ο κ. Μόσιαλος δεν επέχει θέση ελαφρυντικού του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας.
Ηλ. Μόσιαλος, 3 Μαίου 2020
Θέση για την αποφυγή της Θείας Κοινωνίας μέχρι να ανακαλυφθεί ένα ασφαλές εμβόλιο κατά του κορονοϊού παίρνει ο Ηλίας Μόσιαλος σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής».
Ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και σύµβουλος της κυβέρνησης για την αντιµετώπιση του Covid-19 επισημαίνει:
«Η γνώμη μου είναι πως η Θεία Κοινωνία θα πρέπει να αποφευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. Θα πρέπει να εξεταστεί εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο. Να τονίσω εδώ πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει καλέσει τους πιστούς να γίνουν οι ίδιοι Κοινωνία και να γίνουν δωρητές αίματος και πλάσματος. Αυτή είναι μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μας».