ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πριν το Κατάρ και ο Αλίεφ λάδωνε στην Ευρωβουλή
Friday
16/12/2022
16:05 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Αζερμπαϊτζάν Γιώρ. Λυκοκάπης Ε.Ε. Κατάρ λόμπινγκ
0

Σχόλιο GMR: Οι “κακοί” ευρωβουλευτές τα πιάνουν, ενώ οι “καλοί” στηρίζουν €-χρεοκρατία (πχ οι του “κόμματος” που από τη μια, θεωρία επισκόπου https://greek-market-research.com/clink/kke-gia-ta-30-chronia-apo-to-maastricht/ και από την άλλη, καρδία μυλωνά https://greek-market-research.com/clink/kke-lykos-me-provia-provatoy/ με το επίσημο ευρωαζημίωτο πάντα, για να μην παραμένουμε και ανυποψίαστοι).

_.

 

 

 

 

Γιώρ. Λυκοκάπης, 12 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ως “βόμβα” στα θεμέλια του ευρωκοινοβουλίου και της ίδιας της δημοκρατίας χαρακτηρίζει σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος το σκάνδαλο χρηματισμού της, προφυλακισμένης με βαρύτατες κατηγορίες, Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή. «Το σκάνδαλο ανοίγει πολλά κουτιά της Πανδώρας ταυτόχρονα», γράφει χαρακτηριστικά ο Guardian, με τους “ψιθύρους” να μαίνονται για χώρες που έχουν στήσει ολόκληρη βιομηχανία χρηματισμού ευρωβουλευτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Αζερμπαϊτζάν του Ιλχάμ Αλίεφ.

Ο Γερμανός Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντάνιελ Φρόιντ, μέλος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς, κατήγγειλε πως υπάρχουν χώρες που επιχειρούν να εξαγοράσουν επιρροή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ονοματίζοντας (μεταξύ άλλων) το Αζερμπαϊτζάν: «Στο παρελθόν και άλλες χώρες, όπως το Αζερμπαϊτζάν και η Ρωσία, χώρες με δικτατορίες, έχουν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν ευρωβουλευτές με δώρα… Έχουν μοιράσει σε ευρωβουλευτές διαμονή σε ακριβά ξενοδοχεία, ακριβά ταξίδια, γεύματα σε εστιατόρια πολυτελείας».

Το δε κράτος του “Ερντογάν της Κεντρικής Ασίας” Αλίεφ, έχει βεβαρημένο παρελθόν με το σκάνδαλο “Laundromat”, που είχε απασχολήσει εκτενώς ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και είχε αποκαλυφθεί από τον οργανισμό OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project). Αφορούσε ένα πολύπλοκο δίκτυο μαύρου χρήματος που είχε στήσει το Αζερμπαϊτζάν την διετία 2012-2014, την περίοδο που ο Αζέρος δικτάτορας Αλίεφ είχε ξεκινήσει ένα πογκρόμ συλλήψεων εις βάρος ακτιβιστών και αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr