ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR:
Από ΝΑΤΟπροσήλωση, Ε.Ε.αποχαύνωση και €στραγγαλισμό μέχρι παντοειδή εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας (Μνημόνια-Συμφωνία Πρεσπών-Συμφωνίες με Ιταλία-Αίγυπτο-Κουκούλωμα απόπειρας δολοφονίας του εν ενεργεία Πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή-Κουκούλωμα υπόθεσης Vodafone /δολοφονίας Κ.Τσαλικίδη-Κουκούλωμα δεκάδων μηνύσεων εσχάτης προδοσίας).
Και κάτι φιλοαμερικάνικα ψιλά ακόμα που συμπληρώνουν μεταπολεμικά το σκηνικό: Απόσυρση Μεραρχίας από Κύπρο το ’67 (εδώ Παν. Γκαρτζονίκας), Κρατικοκυβερνητική δολοφονία Πλουμπίδη-Μπάτση-Μπελογιάννη-Μανδηλαρά και όχι μόνο, να πούμε και ένα από τα ΑΜΝΗΜΟΝΕΥΤΑ θύματα της Χούντας, Σκαρέντζος, άριστος φοιτητής και ποδοσφαιριστής του Ηλυσιακού-καλός φιλος και συμμαθητής του Δημήτρη Παξινού τέως Προέδρου του ΔΣΑ (εδώ {{ φωτό — ήταν και ο Σπίρτζης αντιμνημονιακός… να τα βλέπετε αυτά }} στάση ΔΣΑ επί προεδρίας του, στη μνήμη θα λέγαμε του συμμαθητή του).
._
Νίκ. Ρολάνδης, 11 Δεκεμβρίου 2019
Το παρασκήνιο της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ Κύπρου–Αιγύπτου το 20103 αποκάλυψε ο Νίκος Ρολάνδης στην Εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι», εξηγώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Αθήνα αποφάσισε να κάνει μερική υποχώρηση για το Καστελόριζο.
«Συμφωνήσαμε μετά από διαπραγματεύσεις 3-4 ετών με την Αίγυπτο και πετύχαμε οριοθέτηση στη μέση γραμμή που ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα, αν και οι Αιγύπτιοι ήθελαν τη γραμμή βορειότερα περίπου 30 χιλιόμετρα. Αυτό που μας βοήθησε ήταν η πληροφορία μας, μέσω του Πρέσβη μας Δρουσιώτη στην Αίγυπτο, ότι την ίδια περίοδο διαπραγματεύονταν με τη Σαουδική Αραβία που είχε επίσης μεγάλη ακτογραμμή. Έτσι θα ήταν win–win».
Για την Κύπρο, όπως είπε, εκείνη η θαλάσσια λωρίδα που εξασφάλισε με τη μέση γραμμή είναι μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια αφού εκεί είναι που γίνονται έρευνες σήμερα.
Ο κ. Ρολάνδης είπε πως τότε η Ελλάδα προσέγγισε την ε/κ πλευρά για αλλαγή των αρχικών σημείων οριοθέτησης με την Αίγυπτο, προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή με την Τουρκία για το ζήτημα του Καστελλορίζου.
Στη σύσκεψη που έγινε στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ήταν παρών ο Αλέκος Μαρκίδης ως Γενικός Εισαγγελέας και νομική λειτουργός η Σπηλιοτοπούλου, ενώ από την άλλη πλευρά ένας υποναύαρχος και πέντε Ελλαδίτες πρεσβευτές, με επικεφαλής τον κ. Γεννηματά. (…..)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, δείτε και τα σχετικά video (ειδικά το 1ο στη σειρά), εδώ.
Πηγή: sigmalive.com
Follow Us on Twitter
Follow Us on FaceBook
Subscribe to mail list