ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΝΟΜΑ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
Wednesday
09/01/2019
23:39 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ειρήνη Βούλγαρη
1

 

 

 

Ειρήνη Βούλγαρη14 Δεκ. 2015

 

 

Σε αυτό το άρθρο θα σας αναλύσω τo ιστορικό και τα αίτια της υποτέλειας της πατρίδας μας, αλλά και τα έννομα μέσα που θα μπορούσε μια Ελληνική κυβέρνηση να είχε χρησιμοποιήσει ώστε να είχαμε γίνει πάλι εθνικά κυρίαρχη, δημοκρατική και παραγωγική χώρα στην οποία η ελευθερία του ατόμου θα ήταν απαραβίαστη. Στην αρχή θα αναφερθώ στην πολιτική υποτέλεια της χώρας μας. Έπειτα θα επιχειρήσω μια σύντομη ανάλυση της νομισματικής και οικονομικής της υποτέλειας, καθώς και του πως δημιουργήθηκε το παράνομο, επαχθές κι επονείδιστο δημόσιο χρέος. Τέλος, θα σας δείξω με ποια έννομα μέσα θα μπορούσε η Ελλάδα να είχε αποφύγει την υποθήκευσή της, την εκποίησή της και την κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας των Ελλήνων πολιτών. Τα έννομα αυτά μέσα θα μπορούσαν ακόμα και τώρα να χρησιμοποιηθούν, εάν υπήρχε η πολιτική βούληση. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο δύσκολο τώρα. Εάν όμως τα μέσα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί από το 2010, σήμερα θα είχαμε επανεκκινήσει την οικονομία μας όπως, για παράδειγμα, η Ισλανδία.

Η πολιτική υποτέλεια

Ας δούμε λοιπόν αρχικά την πολιτική υποτέλεια της πατρίδας μας η οποία δεν είναι ευρέως γνωστή. Η Ελλάδα έγινε πολιτικά υποτελής στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007 με την υπογραφή από την τότε Ελληνική κυβέρνηση της Συνθήκης της Λισαβόνας. Η Συνθήκη της Λισαβόνας είναι η Συνταγματική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή είναι το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Corruptisima republica plurimae leges.”

“Όσο πιο διεφθαρμένο είναι ένα κράτος, τόσο περισσότερους νόμους έχει.” Cornelius Tacitus – “Annals” (c. 116 A.D.)

Προϊόν μετεξέλιξης πολλών προηγούμενων συνθηκών, η Συνθήκη της Λισαβόνας είναι στην ουσία το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα σε αυτό υπάρχει το “primacy clause”, δηλαδή η “ρήτρα υπεροχής” ή η “αρχή της υπεροχής”. Πρόκειται για την νομική διατύπωση η οποία αναφέρεται στο πoιό σύνταγμα υπερέχει, κι επομένως επιβάλλεται στα υπόλοιπα. Στην Συνθήκη της Λισαβόνας διατυπώνεται ρητά ότι οι νόμοι της συνθήκης αυτής συνιστούν το ανώτατο δίκαιο όλων των συμβαλλομένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, τα εθνικά δίκαια των συμβαλλομένων χωρών, στις οποίες ανήκει και η Ελλάδα, εκτοπίζονται. Είμαστε, ως Έλληνες πολίτες, αναγκασμένοι να υπακούμε τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και το Ελληνικό Σύνταγμα έχει τροποποιηθεί έτσι ώστε να είναι σύμφωνο προς τους νόμους της Ένωσης αυτής.

(more…)