ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Κράτος οπερέτα! Αθώωση Τσουκάτου πρότεινε η εισαγγελέας για το 1 εκατ. μάρκα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ
Friday
19/04/2019
12:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
0

Σχόλιο G-M-R : Κράτος οπερέτα, το βλέπει μόνο ο λαός. ΟΛΑ τα αντιμνημονιακά κόμματα το βλέπουν ως “το θέμα είναι πολιτικό” με το αζημίωτο του αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού (“τι κι αν είναι Κατοχικός”), με την παράλληλη ΑΝΤΙ-προσώπου Σου επικυριαρχία για Εσένα ΧΩΡΙΣ Εσένα, σε Τοπική Αυτοδιοίκηση, Συνδικαλισμό, Επιστημονικά Σωματεία, και λοιπά ιδιοτελώς ευαγή αντι-προσωπευτικά δρύματα.

 

 

 

NewsBomb, 17 Απρ. 2019

 

Ειδικότερα, η εισαγγελέας αναφερόμενη στον Θεόδωρο Τσουκάτοτόνισε, ότι είπε ψέματα ότι δεν είχε επαφές με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάς Μιχάλη Χριστοφοράκο πριν από το 1998 αλλά και ότι είπε ψέματα πως τα χρήματα αποτελούσαν «χορηγία» την οποία παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό τα χρήματα που έφτασαν στα χέρια του κ. Τσουκάτου μέσω εμβασμάτων από παρένθετα πρόσωπα(τμηματικά στο γραφείο του στο ΠΑΣΟΚ) δεν κατέληξαν ποτέ στα ταμεία του κόμματος «από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε πως τα χρήματα μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα το διέψευσε από την αρχή. Οι ταμίες σε όλες τις καταθέσεις τους κατά τη προδικασία δεν επιβεβαίωσαν τον Τσουκάτο. Όσα όψιμα ισχυρίστηκαν εδώ δεν είναι πιστευτά και γι’ αυτό διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία οι καταθέσεις τους να ελεγχθούν για ψευδορκία. Από τα ημερολόγια του Χριστοφοράκου προέκυψε πως ο Τσουκάτος έλεγε ψέματα σε όλη την προδικασία και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι τον είδε για πρώτη φορά το 1998. Στην πραγματικότητα το 1997 είχε τουλάχιστον έντεκα επαφές μαζί του, ενώ είχαν πολλές επαφές και το 1998 και το 1999. Ο Χριστοφοράκος είχε τηλεφωνικές επαφές και συναντήσεις με τον Τσουκάτο πριν και μετά την υπογραφή και κατά την υλοποίηση της σύμβασης 8002. Τα χρήματα δεν δόθηκαν για χορηγία».

Κατά την εισαγγελέα ο κ. Τσουκάτος επέλεξε να πει περί χορηγίας,ώστε να καλύψει με σχετικά ανώδυνο τρόπο τον δικό του χρηματισμό καθώς και άλλων προσώπων. Το είπε γιατί ήταν πλημμέλημα η χορηγία στο κόμμα που ήδη είχε παραγραφεί τόνισε επίσης η κυρία Σκεπαρνιά.

«Δεν έγινε δυνατό να εξακριβωθεί που κατέληξε η δήθεν χορηγία, αν δόθηκε σε άλλα πρόσωπα ή εάν ήταν για τον ίδιο. Σίγουρα δεν διατέθηκε σε υπαλλήλους του ΟΤΕ. Ο Χριστοφοράκος δεν είχε κανέναν λόγο να δωροδοκήσει υπαλλήλους του ΟΤΕ μέσω του Τσουκάτου. Είχε με τον Μαυρίδη δικό τους δίκτυο, δικό τους μηχανισμό για να χρηματίζουν στελέχη του οργανισμού».


Η εισαγγελέας, επίσης, αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες επαφές που είχε ο Χριστοφοράκος με ηγετικά στελέχη του ΟΤΕ,
με τον Τσουκάτο και τον Μαντέλη ακριβώς πριν την υπογραφή της σύμβασης.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην παραίτηση και του τότε υπουργού Μεταφορών Χάρη Καστανίδη τον Αύγουστο του 1997 ο οποίος είχε πει χαρακτηριστικά ότι «ορισμένοι αντιλαμβάνονται την παρουσία μου ως εμπόδιο στα σχέδια τους». Όπως τόνισε η εισαγγελέας «ο κ. Καστανίδης αντικαταστάθηκε αμέσως από τον Τάσο Μαντέλη».

Σήμερα η κυρία Σκεπαρνιά πρότεινε την ενοχή 11 πρώην στελεχών του ΟΤΕ αλλά και την αθώωση του πρώην προέδρου του οργανισμού, Νίκου Μανασή, για τον οποίο ανέφερε, ότι ήταν ο μοναδικός που προέβη σε συγκεκριμένες ενέργειες για την προάσπιση συμφερόντων του ΟΤΕ και προσπάθησε να ενεργοποιήσει τις ρήτρες. Επίσης η κυρία Σκεπαρνιά πρότεινε την ενοχή του αποκαλούμενου «τραπεζικού δίδυμου» Ζαν Κλοντ Οσβαλντ και Φανή Λυγινού.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για άμεση συνέργεια σε δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος. «Εισέπραξαν bonus λόγω βελτίωσης των χαρτοφυλακίων τους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα πρότεινε την ενοχή και της συζύγου του Χρήστου Καραβελα για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα, ζητώντας τη μεταβολή της κατηγορίας επί το χείρον.

«Αποδείχθηκε το ότι γνώριζε, από το ότι ήταν συνιδρύτρια και συνδιαχειρίστρια της off shore εταιρείας η οποία βάσει εγγράφων αποδείχθηκε ότι δέχθηκε εμβάσματα από τη Siemens. Η ίδια υπέγραψε για τη μεταφορά ποσών από την εταιρεία. Δεν δικαιολογούνται οι αγορές και ο τρόπος ζωής της από τα εισοδήματα του Καραβέλα. Προχώρησε δε σε μεταφορά ποσού 11 εκατ. ευρώ από ελβετική τράπεζα σε ελληνική και μετέπειτα σε off shore και μάλιστα μόλις δυο ημέρες πριν την εντολή δέσμευσης των εισαγγελικών αρχών που χειρίζονταν την υπόθεση. Είχε την σχετική πληροφορία από την κουμπάρα της ή από άλλη υπάλληλο της τράπεζας. Έπειτα άλλαξε το όνομα της και ίδρυσε με τον Καραβέλα off shore, έμβασαν το ποσό στην Κύπρο κι έπειτα πήγαν στην Ουρουγουάη και Παναμά και αγόρασαν διαμέρισμα εκεί», τόνισε η εισαγγελέας.

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.