ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Νέο «φάουλ» από Σακελλαροπούλου! Όρισε σύμβουλό της στην Προεδρία τον σύντροφό της
Friday
17/04/2020
03:10 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αικ. Σακελλαροπούλου ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR:   Ερωτηματικά που αφορούν το ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ: Πέραν της επιλογής προσώπου που αντικειμενικά δεν θα μπορούσε ή δεν θα επιθυμούσε να παραιτηθεί, ή άλλο τι κατά την κρίση του πράξει, σε περίπτωση σύγκρουσης συμβουλών αντίθετων με τις τελικές ενεργειών της ΠτΔ (ασυμβίβαστο λόγω σχέσης που μπορεί να επηρεάζει την λειτουργία του Συμβούλου), υπάρχει και το ασυμβίβαστο με το “μα καλά δεν υπήρχαν άλλοι διαθέσιμοι σύμβουλο騔, ως επίσης και το, “και αν η στενή σχέση δημιουργήσει επηρεασμό, προσχεδιασμένο ή όχι, της ΠτΔ;”.

Τέλος, αντιγράφουμε από το εδώ λινκ…αφού όπως προκύπτει σύντροφος της παραιτηθείσας Κατερίνας Σακελλαροπούλου είναι ο δικηγόρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, Παύλος Κοτσώνης.“, ενθυμούμενοι τα περί “γάτας των Ιμαλαϊων’, “ναρκέμπορων,(ενδεικτικά, “το τσογλάνι“) και λοιπών καλών κ’ αγαθών καταστάσεων εντός του πλαισίου ΕΠΙΒΟΛΗΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ(ΕΔΩ) .

 

Σχετικά με τα παραπάνω, αντιγράφουμε από τον νομο 4440/2016:

Άρθρο 22

Σύγκρουση συμφερόντων κατά την άσκηση των καθηκόντων

Όπως καταργήθηκε με την Παρ.8 Άρθρο 119 ΝΟΜΟΣ 4622/2019 και ισχύει από 7/8/2019

1. Σύγκρουση συμφερόντων για τα πρόσωπα που διορίζονται στις θέσεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 6 και της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 4369/2016 συνιστά οποιαδήποτε κατάσταση, κατά την οποία υφίσταται ιδιωτικό συμφέρον ικανό να επηρεάσει την αμερόληπτη και αντικειμενική εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ως ιδιωτικό συμφέρον νοείται κάθε πλεονέκτημα για τους ίδιους, τους συζύγους ή τους συμβιούντες κατά την έννοια του άρθρου 1 του Ν. 4356/2015, τους συγγενείς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, κατ΄ ευθείαν μεν γραμμή απεριορίστως εκ πλαγίου δε έως και τέταρτου βαθμού, καθώς και για πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, στενά συνδεόμενα με αυτούς.

._

 

ViralGR, 16 Απριλίου 2020

 

 

 

Στην πολιτική, εκτός από τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος με χρηστό τρόπο, σημασία έχει και η διαχείριση των συμβόλων. Οι κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες του τόπου οφείλουν να υπηρετούν το αξίωμά τους με τρόπο ανεπίληπτο, που παράγει ήθος και δεν προκαλεί το συλλογικό αίσθημα. Από την άποψη αυτή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία» υπέπεσε σε βαρύτατο ολίσθημα, υπερβαίνοντας με τρόπο που δεν προσήκει στο κορυφαίο πολιτειακό όργανο τα όρια της θεσμικής ευπρέπειας.

Η νέα ένοικος της Ηρώδου Αττικού ανακοίνωσε στις 11 Απριλίου ότι σκοπεύει να προχωρήσει προσεχώς σε εξορθολογισμό της λειτουργίας της Προεδρίας με στόχο τη σύγχρονη, λιτή και αποτελεσματική διαχείριση των υπηρεσιών της, ώστε να συμβαδίζει με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής. Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξήγησε, εισάγεται, με Προεδρικό Διάταγμα, ο θεσμός των άμισθων ειδικών συμβούλων.

Η πρωτοβουλία της είναι θεάρεστη, δεδομένου, όπως σημείωσε, η ρύθμιση θα διευκολύνει ουσιαστικώς την ενημέρωση και την επικουρία της Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα που άπτονται των εν γένει αρμοδιοτήτων της, προσελκύοντας, με ευέλικτη διαδικασία, πρόσωπα υψηλής κατάρτισης και εμπειρίας, χωρίς να επιβαρύνει με πρόσθετο κόστος το Δημόσιο.

Τα παρατράγουδα αρχίζουν όταν, διαβάζοντας κανείς τα πρώτα τέσσερα ονόματα, διαπιστώνει με κατάπληξη ότι προσλαμβάνεται, έστω άμισθα, για θέματα θεσμών και δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο σύντροφός της Παύλος Κοτσώνης, πρώην σύμβουλος Επικρατείας. Ήταν ανάγκη; Κανείς δεν βρέθηκε να υποδείξει τον άκομψο χαρακτήρα της κίνησης που μαρτυρά έλλειψη ενσυναίσθησης και αποκαλύπτει αποκαρδιωτικά μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για τον θεσμό και απωθητικό πολιτικό νεοπλουτισμό; Θυμίζουμε πως η κυρία Σακελλαροπούλου επέλεξε να διαμείνει στην Ηρώδου Αττικού και παραχωρεί ολόκληρη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου ως γραφείο του συντρόφου της.

Περαιτέρω, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η Πρόεδρος δημιουργεί μια αμφιλεγόμενη «αυλή», με πρόσωπα όπως ο γνωστός και μη εξαιρετέος επικεφαλής του ανεκδιήγητου ΕΛΙΑΜΕΠ -με τις γνωστές ενδοτικές απόψεις για τα εθνικά θέματα- καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος, υπεύθυνος για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, και η Μαρίλη Μέξη, σύμβουλος στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας αλλά και διευθύντρια του Δικτύου της Αννας Διαμαντοπούλου που πρώτη εκτελώνισε στην Ελλάδα τη νεοφιλελεύθερη έννοια της ευέλικτης απασχόλησης. Σύμβουλος επικοινωνίας για τα νέα μέσα, εξάλλου, ορίστηκε η Ρόζα Μόνου.

 

Πηγή: viralgr.com

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.