ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Όλο το παρασκήνιο: Τι έγινε στη μυστική συνάντηση του Βερολίνου, γιατί την αποκάλυψε ο Τσαβούσογλου και τι επιδιώκει η Τουρκία
Friday
31/07/2020
00:33 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Σκουρής ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR: Μόνο ένας ηλίθιος…”

ΓΡΙΦΟΣ:

Πώς γίνεται, στην Ελλάδα να μην υπάρχουν ηλίθιοι (γνώμη της G-M-R), να υπάρχουν όμως, ΤΙΜΩΡΟΙ των ΗΛΙΘΙΩΝ(οι κυβερνώντες κατά πρώτο λόγο και οι πολιτευόμενοι γενικότερα και αυτά κατά γενική παραδοχή);

Αν, σε πείσμα της γνώμης της G-M-R, μας απαντηθεί πως υπάρχουν ηλίθιοι, ας μας εξηγηθεί ταυτόχρονα, σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η ηλιθιότητα και πως επακριβώς/κατά περίπτωση την εκμεταλλεύονται οι τιμωροί των ηλιθίων.

._

 

 

 

 

Βασ. Σκουρής, 15 Ιουλίου 2020

 

 

 

 

Επανέναρξη του διαλόγου, με αντάλλαγμα τη μη πραγματοποίηση των γεωτρύσεων, φέρεται να πρότεινε η γερμανική προεδρία. Μείζονα ερωτηματικά από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ανάγκη ενημέρωσης τουλάχιστον των αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με ταυτόχρονη δέσμευση της Άγκυρας να μην προχωρήσει σε γεωτρήσεις στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, αλλά και να σταματήσει αυτές στην Κυπριακή Δημοκρατία, φέρεται να ήταν η κύρια πρόταση της γερμανικής προεδρίας κατά τη μυστική συνάντηση στο Βερολίνο, μεταξύ Σουρανή, Καλίν και Χέκερ.

Οι προτάσεις του Βερολίνου, που όπως εξαρχής έγραψαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», έχει αναλάβει τη διαμεσολαβητική προσπάθεια να αποτρέψει τυχόν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή τη ΝΑ Μεσόγειο μεταξύ των δυο χωρών, δεν ικανοποίησαν την Άγκυρα, που φρόντισε μέσω του υπουργού της επί των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να κάψει την πρωτοβουλία, εκθέτοντας, παράλληλα, την ελληνική κυβέρνηση, που στο εσωτερικό εμφανιζόταν να δίνει μάχη για την προκλητική απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Το καθεστώς Ερντογάν είναι σαφές πως επιδιώκει τη δημιουργία ενός κλίματος για ένα διάλογο με τους δικούς της όρους, εφ’ όλης της ύλης δηλαδή, κραδαίνοντας ως ατού της την έξοδο των γεωτρήσεων στο Αιγαίο και νοτίως της Κρήτης. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει μέσω του Ιμπραήμ Καλίν το Βερολίνο, πως θα επιμείνει στους σχεδιασμούς της για τις γεωτρήσεις και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει τον προγραμματισμό της.

Η στήλη, έχει ταχθεί υπέρ της ύπαρξης ανοιχτών διαύλων με την Τουρκία σε καιρούς, μάλιστα, που η παρούσα κυβέρνηση ανακοίνωνε μέσω του υπουργείου Άμυνας πέρυσι το φθινόπωρο ότι σταματά τις συζητήσεις για τα ΜΟΕ ή η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ θεωρούσε περίπου ως «προδοσία» το διάλογο με την Άγκυρα- θυμηθείτε, πχ, τι έχουν ακούσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης, αλλά και αυτός ακόμα ο Κώστας Μητσοτάκης. Όμως, δεν μπορεί περά να σημειώσει ορισμένα μείζονα ερωτηματικά για τη στάση της Αθήνας –και δεν εννοούμε πρωτίστως του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια:

-Τι πραγματικά συζήτησαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνίας: Γιατί μόνο ένας ηλίθιος θα πιστεύει πλέον ότι συζήτησαν για τον …κορονοϊό και τον τουρισμό, όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση Αθήνας και Άγκυρας.

-Τι συζητήθηκε στη μυστική συνάντηση των εκπροσώπων Μητσοτάκη, Ερντογάν και Μέρκελ στο Βερολίνο; Και ποια είναι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης;

-Γιατί δίνεται ο χαρακτηρισμός του «επείγοντος» στο θέμα του διαλόγου; Μήπως έρχεται η ώρα του θερμού επεισοδίου; Πολύ περισσότερο που η Άγκυρα δείχνει να απορρίπτει τη γερμανική πρωτοβουλία, όπως αυτή εξελίσσεται, μέσω της δημοσιοποίησής της από τον Τσαβούσογλου.

Μα την επομένη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί;

Ο Μιτεράν έλεγε ότι η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων.

Η πραγματοποίηση της μυστικής συνάντησης στο Βερολίνο την Δευτέρα, ενώ την Παρασκευή ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αποτελεί ασφαλώς χτύπημα στην ευαισθησία των Ελλήνων. Και αν η Αθήνα αντιδρά έτσι, τι αναμένουμε να πράξουν άλλες χώρες για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί;

Ίσως, μάλιστα, η μυστική συνάντηση του Βερολίνου δίνει και την απάντηση στο ερώτημα που έθεσαν προχθές τα «Παιχνίδια Εξουσίας», γιατί ο πρωθυπουργός δεν διέκοψε την επίσκεψή του στην Κασσιόπη της Κέρκυρας και για τα εγκαίνια στο Γεφύρι της Άρτας, προκειμένου να κάνει τηλεφωνήματα για την Αγία Σοφία σε ηγέτες όπως ο ΓΓ του ΟΗΕ, η επικεφαλής της UNESKO, η Καγκελάριος Μέρκελ κοκ.

Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει αν και με ποιον τρόπο η κυβέρνηση θα ενημερώσει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό ή, έστω, την ηγεσία των κομμάτων της αντιπολίτευσης…

 

 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.