ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ροσάνα Ροσάντα: Έφυγε μία εμβληματική μορφή της ιταλικής Αριστεράς
Tuesday
22/09/2020
17:56 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Βασ. Ασημακόπουλος Ιντελιγκέντσια
0

Σχόλιο GMR: Καλή και Άγια η Ροσάνα Ροσάντα Κύριε Ασημακόπουλε και λοιποί σεβαστοί διανοούμενοι, εσείς οι 84 και όλοι οι άλλοι.

Μόνο δέκα από εσάς ζητάει ο καθηγητής Γεώργιος Κασιμάτης στην εδώ συνέντευξη του προς τον μουσικοσυνθέτη Αλέξανδρο Χάχαλη, συνέντευξη που υπάρχει και στην εδώ προς κο Γ.Μαργαρίτη και προς υμάς επιστολή, προκειμένου να στηθεί αντίσταση κατά της Μνημονιακής Επιβολής.

Ανταποκριθείτε κι αν (αν τυχόν, που δεν θα ήταν λογικό) δεν συμφωνήσετε με τον κο Κασιμάτη, βρείτε τα και μόνοι σας. Τόσο απλό, αυτό περιμένει από εσάς ο ανοργάνωτος (όχι με δική του ευθύνη, σε εσάς αντιστοιχεί αυτή η δουλειά) λαός.

._

 

 

 

Βασ. Ασημακόπουλος, 21 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Έφυγε σε ηλικία 96 ετών μια σημαντική διανοητική και αγωνιστική φιγούρα του αριστερού κινήματος του 20ου αιώνα. Η ζωή της Ροσάνα Ροσάντα, καταγράφει σημαντικές στιγμές της πορείας του κινήματος στην Ιταλία και στην Ευρώπη. Με τις νίκες και τις ήττες. Τις ελπίδες και τις απογοητεύσεις. Η Ροσάνα Ροσάντα εντάσσεται στο κίνημα, το 1943, μέσα από το μεγάλο ρεύμα της Αντίστασης. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 θα γίνει υπεύθυνη της πολιτισμικής πολιτικής του PCI (Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα).

Στη θεώρηση του Παλμίρο Τολιάτι, η πολιτισμική πολιτική ήταν κεντρικό ζήτημα και έλαβε τα χαρακτηριστικά της προσπάθειας συνάρθρωσης του ιταλικού δρόμου για το σοσιαλισμό με την εγχώρια παράδοση, επιχειρώντας μέσα από τον “ιστορικισμό” να απαντήσει στις δύο κυρίαρχες εκδοχές της νεωτερικότητας εκείνης της εποχής. Τον σταλινισμό και το αμερικάνικο πολιτισμικό πρότυπο. Το 1963 θα εκλεγεί βουλευτής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.