ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πως οι κοινωνίες κατέληξαν όμηροι των Αγορών – Η ιδιοποίηση του κράτους
Sunday
26/04/2020
19:55 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώργ. Κοντογιώργης
0

Σχόλιο GMR: Ένα πράγμα φοβούνται οι αγορές και οι ελίτ που τις διακινούν: Την αξίωση των κοινωνιών να γίνουν θεσμικές συνιστώσες του πολιτικού συστήματος

Πως θα γίνει αυτό (ρωτάμε ως G-M-R);

Απαντά ο καθηγητής Γ.Κοντογιώργης: “με εθνική-πολιτισμική συνοχή“.

Αν συνεχιζόταν η συζήτηση, θα ετίθετο το ερώτημα “τι θα κάνουν με την εθνικη-πολιτισμική συνοχή οι Ελληνες;“, η δε απάντηση θα ήταν (είναι επί δέκα χρόνια τώρα), “μα θα αποφάσιζε ο λαός“. Συνεχίζουμε εμείς, “κι αν ο λαός αποφάσιζε έξοδο από ευρωζώνη ή και απο ΕΕ;“, “θα ήταν καταστροφικό” ή απάντηση.

Υποθετικός ο διάλογος, με δεδομένες όμως τις ένθεν και ένθεν ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

Και το δημοψήφισμα του 2015;;;

Μεγάλη ιστορία κι αυτό. Για τους μεν ήταν καταστροφικό το ΟΧΙ, για τους δε (η G-M-R μεταξύ αυτών) ήταν καταστροφικό το ΝΑΙ.

Α, ξεχάσαμε , για την G-M-R, ήταν όχι μόνο καταστροφικό το ΝΑΙ, αλλά και πρόταση εσχάτης προδοσίας ενσωματωμένη σε δημοψήφισμα. Καμμία απορία;

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

._

Γ. Κοντογιώργης, 25 Απριλίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Πριν την εκδήλωση της πανδημίας, κυριαρχούσε η άποψη πως η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση ορίζει ένα άλλο σύστημα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ιδιοποίηση του συστήματος, που είναι εξ αντικειμένου εγκατεστημένο μέσα στα κράτη. Ιδιοποίηση από τον οικονομικό παράγοντα, ο οποίος με το όνομα “αγορές”, αυτονομήθηκε από το κράτος και φιλοδοξεί να παίξει ένα διακρατικό ρόλο.

Οι νέοι οικονομικοί ηγεμόνες έχουν θέσει σε ομηρία τις πολιτικές ηγεσίες των κρατών και έχουν εκβάλει από το σκοπό της πολιτικής το συμφέρον των κοινωνιών. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί οι “αγορές” είναι πρωτογενώς παντοδύναμες, αλλά επειδή οι κοινωνίες παραμένουν εγκιβωτισμένες σε αξίες, σε θεσμούς και σε πολιτικές συμπεριφορές του 18ου αιώνα. Με άλλα λόγια, η μεν οικονομία έχει ήδη μεταβεί στο μέλλον, ενώ οι κοινωνίες παραμένουν δέσμιες σε ένα παρελθόν που παρήλθε ανεπιστρεπτί.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.