ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πτήση- μυστήριο στην Αθήνα από το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας
Sunday
07/04/2019
01:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΛΑ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ
0

Σχόλιο G-M-R : Αυτά τα δύο δημοσιεύματα (το παρών και εδώ το δεύτερο), απαιτούν από τον Κώστα Ήσυχο και την ΛΑ.Ε. εξηγήσεις.

Βέβαια, η πολύχρονη Συμβίωση-Υποστήριξη του Alexis-ΤΙΠΟΤΑ-Καλημέρας (βλέπετε, G-M-R εδώ, Στάθης εδώ και εδώ) με το Αριστερό (σσ, ο Θεός να το κάνει) Ρεύμα, δεν καλύπτεται από άλλες εξηγήσεις πέραν αυτής της τοποθέτησης των οφιτσίων, Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού (τι κι αν αυτός είναι Κατοχικός) και Ευρωβουλής (Ναι, αυτών που μας βιάζουν), πάνω από την συν-εφαρμογή του άρθρου 120Σ (εδώ).

Πάντως, ας ακούσουμε, ας ακούσουν και οι αρμόδιοι Εισαγγελείς (διότι εμπλεκόμενα άτομα αναφέρονται σε δικογραφία που εξετάζεται από την Δικαιοσύνη), τις αναλυτικές, δημόσιες και σε βάθος εξηγήσεις των Κ. Ησυχου- ΛΑ.Ε., αφού πρόκειται για ζήτημα ποινικής δικονομίας.

 

 

ΤοΒΗΜΑ, 4 Μαρ. 2019

 

 

Δεν έγινε δεκτό σε Πορτογαλία και Γενεύη και στη συνέχεια έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Μια πτήση – μυστήριο, που αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον Σκάι, το κυβερνητικό αεροσκάφους της Βενεζουέλας βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ελλάδα.

Είχε απογειωθεί από το Καράκας και χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης προσγειώθηκε στην Ελλάδα.

Το αεροσκάφος πέρασε από Πορτογαλία, Γενεύη και μετά έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς στους δύο πρώτους σταθμούς δεν έγινε δεκτό.

Ζήτησε να παραμείνει για μία ώρα για ανεφοδιασμό στην Ελλάδα αλλά παρέμεινε τέσσερις, για άγνωστο μέχρι στιγμή λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, στο αεροσκάφος επέβαινε και υπουργός της Βενεζουέλας και μάλιστα συναντήθηκε με κάποιο πρόσωπο στην αίθουσα VIP του Ελ. Βενιζέλος. Κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης ή κάποιος από την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας.

Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα υποστηρίζουν ότι απογειώθηκε από το Καράκας τη μέρα που η κυβέρνηση έβγαλε από την κεντρική τράπεζα μεγάλη ποσότητα χρυσού. Τελικός προορισμός του αεροσκάφους ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η είδηση αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το πώς επελέγη η Ελλάδα για να κατέβει το αεροσκάφος και μάλιστα χωρίς σχέδιο πτήσης. Και θα πρέπει να συνδεθεί με τις σχέσεις που είχαν και συνεχίζουν να έχουν στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση Τσάβες παλαιότερα και του Μαδούρο τώρα.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει καταδικάσει το καθεστώς Μαδούρο και τα σοβαρά επεισόδια με νεκρούς που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με Βενεζουέλα

Σε πρόσφατο δημοσίευμα, το in.gr αναφερόν στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το Καράκας. Εγραφε συγκεκριμένα: Η ηχηρή στήριξη του κυβερνώντος κόμματος στο καθεστώς Μαδούρο, κόντρα στην Ευρώπη και το Ευρωκοινοβούλιο, προκάλεσε απορίες καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό έχει προσδεθεί στο άρμα της Δύσης. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αφήνουν υπόνοιες για υπόγειες σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πρώτα με τον Τσάβες και στη συνέχεια με τον σημερινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Κάποιοι μάλιστα μιλούν ακόμη και για υπόγειες διαδρομές χρήματος από το Καράκας στο κυβερνών κόμμα στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου των Βενεζουελάνων να στηρίξουν αριστερά κόμματα ανά τον κόσμο.

Τα ταξίδια Τσίπρα και Παππά στο Καράκας φούντωσαν ακόμη περισσότερο τα σενάρια, ειδικά του δεύτερου ο οποίος πήγε ταξίδι παρέα με «σκοτεινούς» επιχειρηματίες και με δικηγόρους off shore εταιρειών. Οι φήμες λένε ότι σ’ εκείνη την αποστολή το 2013 υπήρχαν και εκπρόσωποι πετρελαϊκών εταιρειών και όλοι αυτοί συζήτησαν πολλά φανερά και κρυφά ζητήματα.

Όμως, είναι τουλάχιστον κωμική η απάντηση του Νίκου Παππά ότι πήγε στο Καράκας για να συζητήσει επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Βενεζουέλας στο πλαίσιο των εμπορικών σχέσεων. Είχε ειπωθεί ακόμη και το γεγονός ότι η Ελλάδα θα έπαιρνε προϊόντα από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής και από τα σούπερ μάρκετ του Καράκας!

Και σε όλα αυτά να εμπλέκονται δικηγόροι με… ταλέντο στην ίδρυση υπεράκτιων εταιρειών και τις διαδρομές χρήματος, περίεργοι επιχειρηματίες, Λιβανέζοι έμποροι, υπουργοί και βουλευτές, ο Πετσίτης ως εκπρόσωπος off shore και δικηγορικών γραφείων.

Πετρέλαιο στην Καισαριανή

Πώς, όμως, προέκυψαν όλες αυτές οι σχέσεις Ελλάδας και Μπολιβαριανής Δημοκρατίας; Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ» και ο Β. Λαμπρόπουλος, όλα φαίνεται να ξεκινούν πριν από 12 χρόνια. Ο τότε πρόεδρος της Βενεζουέλας, Τσάβες, είχε στείλει δύο στενούς συνεργάτες του στη χώρα μας για να προσεγγίσει στελέχη του τότε «Συνασπισμού» όπως κι άλλους θαυμαστές της «μπολιβιριανής επανάστασης». Λίγο καιρό αργότερα, ο Αλ. Τσίπρας μετέβη στο Καράκας όπου συναντήθηκε με τον Ούγκο Τσάβες και μεταξύ άλλων του κατέθεσε μια ουτοπική πρόταση. Οπως αναφερόταν στα ΜΜΕ «ο Ούγκο Τσάβες αναλαμβάνει τη… θέρμανση των κατοίκων της Καισαριανής και άλλων εργατουπόλεων της Ελλάδας».

Η πρωτοβουλία ανήκε στον τοπικό δήμαρχο. Με αυτή ο ιστορικός δήμος θα προμηθεύονταν υποτίθεται φθηνότερο πετρέλαιο απευθείας από τη Βενεζουέλα. «Σύμμαχος» του δημάρχου σε εκείνη την προσπάθεια ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρισκόταν στο Καράκας ως μέλος της αντιπροσωπείας του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για να παρακολουθήσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος της Βενεζουέλας. Βεβαίως, ακόμα και συνεργάτες του Ούγκο Τσάβες φέρεται να είχαν χαρακτηρίσει την πρόταση σαν εντελώς ασύμφορη για όλους. Η Βενεζουέλα, σε απόσταση περίπου 9.400 χιλιομέτρων, δεν ήταν τοπικό πρατήριο καυσίμων στην Kαισαριανή, ώστε να δώσει μια καλύτερη «τιμή» και το πρότζεκτ κρίθηκε αδύνατο.

Το σύστημα επικοινωνιών

Ακολουθούν συνεργασίες που αφορούν θέματα προβολής και συνεργασίας ΜΜΕ σε Καράκας και Αθήνα, ενώ σύμφωνα με μια πληροφορία η κυβέρνηση Τσάβες προμήθευσε δύο χρόνια αργότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ειδικό σύστημα επικοινωνιών για αποφυγή υποκλοπών.

Τον Μάρτιο του 2013 ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς μετέβησαν στη Βενεζουέλα για να παραστούν στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες. Εκεί συνάντησαν τον τωρινό πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο.

Λίγο καιρό μετά, από την Αθήνα φέρεται να στέλνεται «αρμοδίως» εμπιστευτική επιστολή προς τον Μαδούρο, με την οποία ενημερωνόταν ότι ο εδώ πρεσβευτής της Βενεζουέλας κατηγορούνταν ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά επί οκτώ μήνες τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας. Ο πρεσβευτής απομακρύνθηκε, λίγους μήνες μετά την επιστολή, από την πρεσβεία και επέστρεψε στο Καράκας.

Τον Αύγουστο του 2013 καταγράφεται το περιώνυμο ταξίδι του νυν υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππά, του τότε στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ησυχου και του κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου στη Βενεζουέλα. Ενα ταξίδι που δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη του «Ελεύθερου Τύπου» που είχε συνομιλήσει στο Καράκας με «συνδέσμους» του Ούγκο Τσάβες με την Αθήνα. Το 2016 είχε προκύψει ότι ο Αρτεμίου είχε επισκεφθεί «εν κρυπτώ» το Μαξίμου και τότε είχε αρχίσει να ανιχνεύεται η συνεργασία του με κυβερνητικά στελέχη.

Η αγορά… προϊόντων

Τότε ο Ν. Παππάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε ότι «στο ταξίδι στο Καράκας υπήρξε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα. Και εξετάστηκε η αγορά προϊόντων από τα κρατικά σουπερμάρκετ της Βενεζουέλας εκείνον τον καιρό». Επιπλέον ο Ησυχος είχε αναφερθεί σε ένα «συνολικό σχέδιο πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής ιδιαίτερα όσον αφορά την ενέργεια και την αγροτοδιατροφική συνεργασία και ελληνικές εξαγωγές». Επιπλέον ο Αρτεμίου ανέφερε ότι το ταξίδι στη Βενεζουέλα και η επίσκεψη στο Μαξίμου αφορούσε σχέδια νομίμων επενδύσεων. Ομως την ίδια ώρα πλήθαιναν οι «περίεργες» αναφορές στα ΜΜΕ.

Και στη µέση ο συµµαθητής

Τελευταίο κομμάτι του παζλ αποτελούν οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τη δραστηριότητα του πρώην συμμαθητή και συνεργάτη του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη. Ο τελευταίος από τα τέλη του 2014 ήταν φορολογικός εκπρόσωπος δύο κύπριων δικηγόρων, συνεργατών του Αρτεμίου. Η ίδια ομάδα δικηγόρων είχε αναφερθεί στην υπόθεση της πιθανής χρηματοδότησης του ΑΚΕΛ από άγνωστους χρηματοδότες, μέσω offshore εταιρειών που διαχειρίζονται από την Κύπρο. Για αυτήν την υπόθεση είχε κατηγορηθει και φυλακισθεί στην Κύπρο ο Βενιζέλος Ζαννέτος, ανώτατο στέλεχος του ΑΚΕΛ και υπεύθυνος των οικονομικών του κόμματος. Τον συγκεκριμένο άνθρωπο είχε σπεύσει να επισκεφθεί στη φυλακή της Λευκωσίας και ο Νίκος Παππάς, όταν συνόδευε σε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο τον Αλ. Τσίπρα.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό που δείχνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και Καράκας είχαν ανοιχτή γραμμή εδώ και χρόνια. Τώρα, αν αυτό σχετίζεται με την… αριστερή ιδεολογία τους, αν δηλαδή ο ένας στηρίζει τον άλλον για συντροφικούς λόγους, αυτό κανείς δεν το ξέρει. Όμως, θα πρέπει να διευκρινιστεί αν στην υπόθεση εμπλέκεται μαύρο πολιτικό χρήμα, αν δηλαδή η Βενεζουέλα εδώ και χρόνια χρηματοδοτούσε αριστερά κόμματα στην Ευρώπη, όπως οι Podemos και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Πηγή: tovima.gr

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.