ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το Σύνταγμα της Ελεύθερης Ελλάδας
Sunday
20/03/2022
19:12 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Δημ. Καλτσώνης ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
0

Σχόλιο GMR: Λάβαμε απο τον φίλο Δημήτρη Καλτσώνη ενημέρωσή μας για το νέο βιβλίο. Το βασικό ζητούμενο είναι, τινί τρόπω θα δημιουργηθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις διαλόγου ταυτόχρονα και δράσεων (ακούμε προτάσεις, αλλά και, γιατί όχι αγαπητέ Δημήτρη Καλτσώνη, https://greek-market-research.com/clink/o-mpertol-mprecht-simera/ ;), ούτως ώστε, να μπορούμε βασίμως να προσδοκούμε, έστω κάποτε, σε μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση γιά ένα Σύνταγμα της Ελεύθερης Ελλάδας.

_.

 

 

 

 

 

Περίπτερο ιδεών.., 16 Μαρ. 2022

 

 


Το Σύνταγμα της Ελεύθερης Ελλάδας είναι ένα σχέδιο ριζοσπαστικής αναθεώρησης. Αποτελεί το ελάχιστο αναγκαίο για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλου τύπου δημοκρατία και μια άλλου τύπου κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός. Η συνολική κατεύθυνσή του μπορεί να διευκολύνει τη μετάβαση σε μια δημοκρατία γνήσια λαϊκή σε αντίθεση με τη σημερινή φθίνουσα δημοκρατία των αρχόντων, της οικονομικής ολιγαρχίας. Μπορεί να οδηγήσει στην πραγματική εθνική ανεξαρτησία της χώρας και στην άνθιση των παραγωγικών της δυνατοτήτων σε όφελος των εργαζομένων. Μπορεί δηλαδή να ανοίξει το δρόμο για έναν ελεύθερο λαό σε μια ελεύθερη Ελλάδα.
Εμπνέεται από συνταγματικά κείμενα όπως της Πορτογαλίας του 1976, της Βενεζουέλας, της Βολιβίας, το προοίμιο του Γαλλικού Συντάγματος του 1946, το Ιταλικό Σύνταγμα του 1948, το σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος της κυβέρνησης Αλλιέντε στη Χιλή, το σχέδιο Συντάγματος του Ρήγα Φεραίου, τις νομοθετικές εμπειρίες της εθνικής μας Αντίστασης, τις προτάσεις της αντιπολίτευσης κατά την αναθεωρητική διαδικασία του 1975. Απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και όχι μόνο σε νομικούς ή πολιτικούς επιστήμονες.

Οι συντελεστές του τόμου

Ο Γρηγόρης Αυδίκος είναι δικηγόρος, Δρ. Συνταγματικού δικαίου Νομικής Αθήνας
• Ο Δημήτρης Καλτσώνης είναι καθηγητής Θεωρίας κράτους και δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
• Ο Γιάννης Κουζής είναι καθηγητής Εργασιακών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
• Ο Δημήτρης Μασούρας είναι δικηγόρος
• Ο Βρασίδας Πολυμενάκος είναι δικηγόρος, Δρ. Νομικής Αθήνας
• Η Δήμητρα Σταυρομήτρου είναι δικηγόρος, υπ. Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου

 

Πηγή: peripteron.eu

 

Δημόσια Απάντηση-Ανάρτηση προς Διάλογο
Sunday
20/01/2019
22:51 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
3

 

G-M-R , 20 Ιαν. 2019


 

Αγαπητοί συναγωνιστές,

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και προτροπής συναγωνιστή παρευρεθήκαμε σε δημόσια εκδήλωση σας (“Πρωτοβουλίας Νέο Σύνταγμα”).  Μας δόθηκε έτσι η ευκαιρία να ακούσωμε τις δημόσιες τοποθετήσεις αλλά και να γνωριστούμε στο τέλος των τοποθετήσεων με τους αξιότιμους διοργανωτές της εκδήλωσης και να ανταλλάξουμε τρόπους επικοινωνίας μας.

Η πρώτη αυτή γνωριμία με την εν λόγω πρωτοβουλία ήταν και έναυσμα να επισκεφθούμε στην συνέχεια την ιστοσελίδα της για να έχουμε καλύτερη εικόνα.

Επί της συνολικής αυτής εικόνας έχουμε να επισημάνουμε τα 3 πιο κάτω κομβικά σημεία στα οποία διαφωνούμε πλήρως όπως στην συνέχεια τα εκθέτουμε αναλυτικότερα.

(1) — Προεδρική Δημοκρατία

(2) – Συνταγματικό δικαστήριο

(3) – Απαξίωση του άρθρου 120Σ και του νόμιμου δικαιώματος να αποτρέπουμε το εις βάρος μας άδικο.

Ακολουθεί η ανάλυση

(1) — Το Συνταγματικό Δικαστήριο απομακρύνει την Δικαιοσύνη και από τον Λαό και από τη Δημοκρατία (πράγμα που δεν συμβαίνει με τον διάχυτο δικαστικό έλεγχο της συνταγματικότητας) και από τον υπόλοιπο Νομικό κόσμο τον οποίο και υποτιμά αυτομάτως και φέρνει τα περί συνταγματικότητας σε επίπεδο ανθρώπων κατ’αποκλειστικότητα “ειδικών” (σε κλειστό κύκλο υπεράνω κριτικής, δηλαδή οι δικηγόροι που θα θελήσουν να προσβάλλουν κάποια θέση του συνταγματικού δικαστηρίου θα είναι χαμένοι από χέρι, εξ ορισμού, με αξιωματικό τρόπο).

2)Ο θεσμός της Προεδρικής Δημοκρατίας αντικαθιστά τον δια βίου μονάρχη με τετραετή η πενταετή μονάρχη, σε συνδυασμό δε με το συνταγματικό Δικαστήριο που ως σώμα “θεσμοθετημένων ως εκλεκτών” διαθέτει και αυτό μοναρχικές εξουσίες, κλειδώνει η εκχώρηση Δημοκρατίας στον βαθμό που ΠτΔ και Συνταγματικό Δικαστήριο, κάθε φορά (περι)ορίζουν.

3) κατά τα λοιπά, κάθε ΑΝΟΧΗ-ΣΥΝΕΝΟΧΗ, στις ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ και για ΚΑΘΕ ΖΗΤΗΜΑ παραβιάσεις του κατακτημένου νομικού πολιτισμού και του (κάθε φορά ισχύοντος) Συντάγματος, δεν επιτρέπει την μετάθεση της ΑΙΤΙΑΣ του ΑΔΙΚΟΥ (της ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ όσον αφορά μνημόνια-συμφωνία Πρεσπών και πιο προηγούμενα, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ένταξη στην Ε.Ε., Χρηματιστήριο, σκάνδαλο Κωσκωτά, κλπ) σε μια δήθεν αποκλειστική ευθύνη του ανεπαρκούς Συντάγματος.

Ενδεικτικά δείτε εδώ, για τη ορθή αντιμετώπιση του άρθρου 86Σ και εδώ (Καλά Χριστούγεννα 2018 διαφορετικά) την συνταγματική υποχρέωση μας να αντιμετωπίζουμε τις συνταγματικές και λοιπές παραβιάσεις με αποτρεπτικό τρόπο ως εξηγεί ο καθηγητής κος Ν. Μπιτζιλέκης, σε επίπεδο δε σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας, με βάσει το άρθρο 120Σ ως συνταγματικά οριζόμενη υποχρέωση μας για αποτροπή του ΑΔΙΚΟΥ.

Σε κάθε περίπτωση θα δημοσιεύσουμε την όποια απάντηση, μας στείλετε.