ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Το Σύνταγμα της Ελεύθερης Ελλάδας
Sunday
20/03/2022
19:12 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Δημ. Καλτσώνης ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
0

Σχόλιο GMR: Λάβαμε απο τον φίλο Δημήτρη Καλτσώνη ενημέρωσή μας για το νέο βιβλίο. Το βασικό ζητούμενο είναι, τινί τρόπω θα δημιουργηθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις διαλόγου ταυτόχρονα και δράσεων (ακούμε προτάσεις, αλλά και, γιατί όχι αγαπητέ Δημήτρη Καλτσώνη, https://greek-market-research.com/clink/o-mpertol-mprecht-simera/ ;), ούτως ώστε, να μπορούμε βασίμως να προσδοκούμε, έστω κάποτε, σε μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση γιά ένα Σύνταγμα της Ελεύθερης Ελλάδας.

_.

 

 

 

 

 

Περίπτερο ιδεών.., 16 Μαρ. 2022

 

 


Το Σύνταγμα της Ελεύθερης Ελλάδας είναι ένα σχέδιο ριζοσπαστικής αναθεώρησης. Αποτελεί το ελάχιστο αναγκαίο για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλου τύπου δημοκρατία και μια άλλου τύπου κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός. Η συνολική κατεύθυνσή του μπορεί να διευκολύνει τη μετάβαση σε μια δημοκρατία γνήσια λαϊκή σε αντίθεση με τη σημερινή φθίνουσα δημοκρατία των αρχόντων, της οικονομικής ολιγαρχίας. Μπορεί να οδηγήσει στην πραγματική εθνική ανεξαρτησία της χώρας και στην άνθιση των παραγωγικών της δυνατοτήτων σε όφελος των εργαζομένων. Μπορεί δηλαδή να ανοίξει το δρόμο για έναν ελεύθερο λαό σε μια ελεύθερη Ελλάδα.
Εμπνέεται από συνταγματικά κείμενα όπως της Πορτογαλίας του 1976, της Βενεζουέλας, της Βολιβίας, το προοίμιο του Γαλλικού Συντάγματος του 1946, το Ιταλικό Σύνταγμα του 1948, το σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος της κυβέρνησης Αλλιέντε στη Χιλή, το σχέδιο Συντάγματος του Ρήγα Φεραίου, τις νομοθετικές εμπειρίες της εθνικής μας Αντίστασης, τις προτάσεις της αντιπολίτευσης κατά την αναθεωρητική διαδικασία του 1975. Απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και όχι μόνο σε νομικούς ή πολιτικούς επιστήμονες.

Οι συντελεστές του τόμου

Ο Γρηγόρης Αυδίκος είναι δικηγόρος, Δρ. Συνταγματικού δικαίου Νομικής Αθήνας
• Ο Δημήτρης Καλτσώνης είναι καθηγητής Θεωρίας κράτους και δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
• Ο Γιάννης Κουζής είναι καθηγητής Εργασιακών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
• Ο Δημήτρης Μασούρας είναι δικηγόρος
• Ο Βρασίδας Πολυμενάκος είναι δικηγόρος, Δρ. Νομικής Αθήνας
• Η Δήμητρα Σταυρομήτρου είναι δικηγόρος, υπ. Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου

 

Πηγή: peripteron.eu

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.