ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πρωταθλήτρια στην κατάθλιψη πανευρωπαϊκά η Ελλάδα
Friday
10/01/2025
15:12 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώργ. Ουρανός Κατάθλιψη ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μνημόνια Ψυχολογία μαζών
0

_.

 

 

 

 

Γιώργος Ουρανός, 9 Ιανουαρίου 2025

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

 

Βαθιά μας πεποίθηση είναι το ότι, το μέλλον μιας κοινωνίας ή ενός λαού, κρίνεται πρωτίστως από την ‘’όρεξη για ζωή’’ των πολιτών του. Έτσι λοιπόν θεωρούμε πως, είναι απόλυτη ανάγκη για όλους εμάς που νoιαζόμαστε για τη χώρα μας, να επανακτήσουμε τη ‘’χαμένη μας αισιοδοξία’’! Η αφορμή για αυτό μας το άρθρο, μας δόθηκε από την δημοσιοποίηση μιας νέας ΄Ευρωπαϊκής κοινωνικής έρευνας’’ η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα από το ΕΚΚΕ (Εθνικό Kέντρο Kοινωνικών Eρευνών) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η έρευνα διεξήχθη από τον Ευρωπαϊκό Φορέα Κοινωνικών Ερευνών ESS (European Social Survey) και αφορούσε το πως εμφανίζονται διάφοροι δείκτες ψυχικής ευεξίας ανά Ευρωπαϊκό γεωγραφικό χώρο αλλά και ανά εθνικό τοπικό χώρο. Επίσης η έρευνα διερεύνησε και τη σχέση της εμφάνισης των δεικτών αυτών, με τις κοινωνικές ανισότητες που υπάρχουν στις Ευρωπαϊκές αυτές χώρες.

Δυστυχώς όμως για τη χώρα μας, στην έρευνα αυτή καταγράφτηκε μια θλιβερή πρωτιά! Οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται στη πρώτη θέση ανάμεσα στους πολίτες των υπόλοιπων 24 χωρών στις οποίες επικεντρώθηκε η έρευνα, στην εμφάνιση των συμπτωμάτων κατάθλιψης, με δείκτη 1.87 έναντι των τελευταίων, των Ιρλανδών με δείκτη 1.56 . Δηλαδή οι Έλληνες υποφέρουν περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους από την συγκεκριμένη συναισθηματική διαταραχή, χαρακτηριστικά της οποίας είναι η μελαγχολία, η απογοήτευση, η λύπη και άλλα αρνητικά συναισθήματα.

Ωστόσο το εύρημα αυτό τουλάχιστον εμάς τους Έλληνες μας αφήνει έκπληκτους, καθότι εδώ και δεκαετίες μένουμε με τον μύθο μας, του χαρούμενου και εξωστρεφούς Έλληνα που ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή! Το ίδιο έκπληκτους βέβαια αφήνει και πολλούς χιλιάδες επισκέπτες και λάτρεις της Ελλάδας, οι οποίοι πιστεύουν κάτι ανάλογο, για εμάς και τη χώρα μας.

(more…)

Ψυχολογία και έλεγχος των μαζών – Ο Φρόϋντ και το Ινστιτούτο Τάβιστοκ
Monday
28/10/2024
18:44 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Απόστ. Αποστόλου ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΑΒΙΣΤΟΚ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΦΡΟΥΝΤ Ψυχολογία μαζών
0

Σχόλιο GMR: Χρήσιμο το άρθρο του Α.Α., πιό πολύ για τις ψυχολογικές μεθόδους με τις οποίες μπορεί να επηρεάζεται η κοινωνία, η εργασία, η ιδεολογία, η σεξουαλικότητα, κλπ.

Αν είχε κάτι να μας πει ο πανεπιστημιακός κος Απόστολος Αποστόλου και για τις “πιο απλές” μεθόδους διαχείρισης πολιτών-κοινωνίας, όπως πχ αυτές της περιόδου 2010-2014 καλά θα ήταν. 

Μέχρι να μας πει, λέμε εμείς:

Δόλια παραπλάνηση, απειλές, προβοκάτσιες (εξ αριστερών και εκ δεξιών), εξαγορές, εκβιασμοί, αντίποινα, καταστολή.

Αυτό που μένει ως απορία μας είναι, πως (δηλαδή, με τις προαναφερόμενες ψυχολογικές μεθόδους ή με τις “πιο απλές”) ένας τόσο μορφωμένος και πανεπιστημιακός πολίτης, άλλα (σοβαρά και χρήσιμα) γράφει στο slpress και άλλα (‘ντ άλλων…) στο Documento:

1) “Ο ΣΥΡΙΖΑ διανύει μια κρίσιμη καμπή κι αυτό γιατί ο Τσίπρας είχε συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ερμηνευτικές ανανεώσεις και αντιπροτάσεις ικανές να υπερασπιστούν τη «μεσαία τάξη».

https://www.documentonews.gr/article/o-syriza-kai-o-anemos-tis-prosdokias/

2) “Ορθώς λοιπόν ένα τμήμα της Αριστεράς σήμερα ξαναπιάνει την έννοια της πατριωτικής Αριστεράς , (ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφερθεί στην πατριωτική αριστερά και στο κοινωνικό ανθρωπιστικό πρόσημο της)..“.

https://www.documentonews.gr/article/h-aristera-s-ena-fasmatiko-kai-polypoikilo-kosmo/

_.

 

 

 

 

Απόστ. Αποστόλου 25 Οκτωβρίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Ο Φρόϋντ θα αντικαταστήσει τον John Rawlings Rees ο  οποίος υπήρξε από τους πρώτους διευθυντές του Τάβιστοκ. Ο John Rawlings Rees είχε δείξει ενδιαφέρον για το έργο του Φρόϋντ δεδομένου ότι θεωρούσε πως ήταν εκείνος που είχε ανακαλύψει την επιστημονική βάση της λειτουργίας του ψυχικού μηχανισμού.

Μάλιστα στο βιβλίο του με τίτλο “Στρατηγικός σχεδιασμός για την ψυχική υγεία”, ο προκάτοχος του Φρόυντ έχει υπογραμμίσει τους σκοπούς του Τάβιστοκ. Επίσης, έχει τονίσει ότι «Επιδιώκουμε να ρυθμίσουμε τις ψυχικές δραστηριότητες και τα ανακλαστικά των συμπεριφορώνΩς εκ τούτου πρέπει να τολμήσουμε να διαχειριστούμε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα στις κοινωνικές και πολιτικές εκφράσεις των μαζών. Η πρόσβασή μας σε διδακτικά επαγγέλματα, καθώς επίσης και στην εκκλησία κρίνεται αναγκαία».

Καθώς και «… ότι υπάρχει προς το παρόν μια σχετική δυσκολία αλλά φαίνεται να είναι αξεπέραστη και είναι η διείσδυση μας στην ιατρική επιστήμη. Η δημόσια ζωή, η πολιτική, η βιομηχανία, πρέπει να βρίσκονται μέσα στη σφαίρα μας. Εάν θέλουμε να διεισδύσουμε στις επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες των ανθρώπων, πιστεύω – τόνιζε ο John Rawlings Rees – ότι πρέπει να μιμηθούμε τους Totalitarians και να λειτουργήσουμε ως Πέμπτη Φάλαγγα! Οι θέσεις μας για την ψυχική υγεία πρέπει να προχωρήσουν και να εξαπλωθούν… ». (Βλέπε MENTAL HEALTH, τόμος 1, αρ. 4, Οκτώβριος 1940).

………………….

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr